هدف مجلس، انتفاع تولید کننده و مصرف کننده فولاد و ساماندهی بازار است
به گزارش بورس نیوز، طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در حاشیه این بازدید گفت: طرحی در خصوص ساماندهی عرضه محصولات زنجیره فولاد کشور در مجلس مطرح است که جلسات متعددی برای آن در کمیسیون صنایع و معادن و با حضور دست اندرکاران صنعت فولاد کشور برگزار شده است. در این راستا تلاش میکنیم از طریق بازدید از صنایع فولادی همچون ذوب آهن و فولاد مبارکه، نظرات کارشناسان این صنعت را جویا شویم و از نزدیک مسائل فولادسازان را بررسی کنیم.
وی افزود: این طرح مجلس برای قیمت گذاری و نحوه عرضه در زنجیره فولاد به منظور ساماندهی بازار این محصولات است. یکی از بخشهای مهم این طرح، امکان رصد کردن ورود و خروج مواد اولیه و محصولات فولادی در بازار است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن اظهار داشت: تلاش مجلس این است که صنایع فولادی از طریق عرضه در بورس کالا، ابتدا نیاز داخل را تامین نمایند و مازاد آن صادرات شود. این امر هم موجب تامین بازار داخل شده و هم مانع خام فروشی مواد اولیه میگردد و درنهایت ایجاد ارزش افزوده را در پی دارد.
طاهری افزود: متاسفانه بر خلاف شرکتهایی مانند ذوب آهن که عرضه مناسبی در بورس کالا دارند، برخی واحدها در زنجیره فولاد که ملزم به عرضه در بورس کالا هستند، تنها ۳۰ درصد تعهد خود را اجرا کرده اند و این امر باید اصلاح شود.
مجتبی رضاخواه نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه این بازدید گفت: ذوب آهن اصفهان پیشکسوت صنعت فولاد است و نظرات مسئولین آن در این حوزه اهمیت ویژهای دارد و لذا در بررسی شرایط زنجیره فولاد از نظرات این کارشناسان بهره گرفتیم.
وی افزود: هدف مجلس از تهیه طرحی برای رفع مشکلات زنجیره فولاد، انتفاع تولید کننده و مصرف کننده و کاهش نقش سوداگران است. در واقع باید، ضمن حفظ سودآوری مناسب برای تولید کنندگان، محصولات فولادی با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: به دلیل تغییرات نرخ ارز، متاسفانه شاهد سوداگری در بازار فولاد هستیم که موجب شده نفعی به تولید کننده نرسد و مصرف کننده تحت فشار قرار گیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بر ضرورت حضور کل زنجیره فولاد در بورس کالا تاکید کرد و افزود: برای حل مشکلات این زنجیره، باید تمام جزئیات مدنظر قرار گیرد و شرایط کلیه بخشهای این زنجیره بررسی شود.
منصور یزدی زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان نیز در این دیدار اظهار داشت: ذوب آهن اصفهان تنها شرکت بزرگ فولادی کشور است که از شیوه کوره بلند استفاده میکند، شیوهای که بیش از ۹۰ درصد فولاد دنیا را شامل میشود، به همین دلیل صدای این شرکت شنیده نشده و مشکلات آن دیده نمیشود.
وی افزود: بورس کالا به خوبی میتواند ایجاد شفافیت کند، اما قیمت گذاری دستوری، نه تنها به نفع مصرف کننده نیست، بلکه ایجاد رانت میکند.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با تاکید بر اجرای کامل تعهدات این شرکت جهت عرضه محصولات در بورس کالا و تامین نیاز داخل، اظهار داشت: صادرات برای صنایع فولادی به ویژه ذوب آهن اصفهان، که ارز مورد نیاز خود را از این طریق تامین میکند، بسیار حیاتی است، ضمن اینکه تولید فولاد کشور مازاد بر نیاز داخل است و تامین ارز در شرایط تحریمهای ظالمانه، برای کشور ضرورت بسیار دارد.
یزدی زاده اظهار داشت: صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا، ارز آوری خوبی برای کشور به دنبال دارد و این امر مستلزم تامین مواد اولیه است.
وی افزود: ذوب آهن اصفهان به جهت استفاده از شیوه کوره بلند در تولید فولاد برخلاف سایر واحدهای فولادی کشور از یارانه انرژی برخوردار نیست. در واقع هزینه مواد اولیه و انرژی برای این شرکت مطابق قیمتهای جهانی است و این امر رقابت را برای ذوب آهن اصفهان سخت میکند.