"پالایش"، گزینهای برای سرمایهگذاری بلندمدت
به گزارش بورس نیوز، بعد از چند روز منفی پشت سر هم، بالاخره "پالایش" هم رنگ سبز به خود دید؛ با این حال هنوز هم سرمایه گذاران صندوق پالایشی یکم در زیان هستند و با این وضعیت، بعید است که عرضه ETF بعدی دولت با استقبال مواجه شود.
حسن رضایی پور مدیر عامل کارگزاری مدبر آسیا در گفتوگو با بورسنیوز در این خصوص بیان کرد: با توجه به تبلیغاتی که در زمان عرضه "پالایش" انجام شد، همانند "دارایکم"، اکثر مشارکتکنندگان سرمایهگذاران خرد بودند که سرمایههای خود را از بانکها وارد این ETF کردند.
وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن اتفاقات بازار سرمایه و سقوط ارزش سهام پالایشیها، طبیعتاً مردمی که با روندهای بازار سرمایه آشنایی نداشتند، قبل از سایرین اقدام به فروش کردند و ازآنجاکه بخش عمده سهامداران "پالایش" جزو همین اشخاص بودند، "پالایش" اقبالی نداشت.
رضایی پور افزود: بهمنظور بهبود روند این ETF، حتماً باید بازارگردانی برای سهم تعیین کرد که دغدغههای سرمایهگذاران هم کاهش یابد؛ همانطور که ملاحظه میکنید، "پالایش" خیلی کمتر از ارزش ذاتی معامله میگردد و به نسبت سایر صندوقهای سرمایهگذاری، برای خرید جذاب است اما؛ با توجه به نگرانیها و ترس سرمایهگذاران خرد، "پالایش" رشد نکرده و بالعکس افت داشته است. بههرحال، گروه پالایشی با توجه به افزایش قیمت فرآوردههای نفتی، پتانسیل رشد سودآوری دارد و شخصاً معتقدم "پالایش" گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری بلندمدت خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این روش تأمین مالی دولت از بازار سرمایه در کوتاهمدت، نگرانیهایی به بازار القا کرده و اعتماد سرمایهگذاران خرد به این بازار خدشهدار شده است. برای ترمیم اعتماد سرمایهگذاران باید حقوقیهای بازار ترغیب به سرمایهگذاری در این صندوقها شوند و ایجاد انگیزه در حقوقیها هم البته اتفاقی نیست که بهسرعت قابل انجام باشد. ولی میتوان اقداماتی در راستای حمایت از صندوقهای دولتی و جذابیت "پالایش" برای فعالان بازار سرمایه انجام داد تا اگر دوباره دولت قصد تأمین مالی از بازار سرمایه را داشت، فعالان بازار سرمایه مشارکت لازم را داشته باشند.
مدیرعامل کارگزاری مدبر آسیا افزود: بههرحال دولت باعرضه سهام خود در قالب دو ETF "دارایکم" و "پالایش"، برای پوشش هزینههای خود تأمین مالی کرده و احتمالاً منابع مالی کافی برای حمایت از این صندوقها ندارد؛ اما حمایت لزوماً به معنای تزریق منابع پولی نیست. دولت ابزارهایی در اختیار دارد که میتواند این ابزارها را بهعنوان مشوق به فعالان بازار سرمایه پیشنهاد دهد و از "پالایش" و سایر صندوقهای خود حمایت کند.
رضایی پور در پایان خاطرنشان کرد: برای مثال اگر شرایطی فراهم میشد که بانکها یونیتهای این صندوقها را خریداری کرده و بتوانند بهجای وجه نقد، این یونیتها را نزد بانک مرکزی ذخیره کنند. شکی نیست که دولت برای جبران کسری بودجه سال بعد هم سراغ این بازار خواهد آمد، اما برای موفقیت این روش تأمین مالی، دولت باید در شیوه و زمانبندی عرضه سهام خود تجدیدنظر کند.
اگه حساب کتابی باشه باید مراجع قضایی حتما به این دزدی آشکار رسیدگی کنن
،،یه مستاجر که پول رهن خونه ش رو هاپولی کردن،،
شود
مگر امکان دارد،هیچ جای دنیا اینطور نیست،که طلای سیاه اسیر مافیا ی بورس شود،به اسم حقیقی ها در بازارهای دوم سهام عدالت و میفروشند،کد به کد ،و......اینها همه رانت و فساده
هیچ وقت به دزد نمیتوان اعتماد کرد