گزارش هفتگی صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت (هفته اول سال ۱۴۰۰)
به گزارش گروه تحقیق و مطالعات بورس نیوز، به بررسی نوسانات ارزش و بازدهی صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت پرداخته شده است. اقلام اصلی مربوط به صندوقها را در جدول زیر مشاهده مینمایید. از جمله عناصر اصلی جدول زیر میتوان به آخرین ارزش صندوق ها، بازدهی ماهیانه و بازدهی یک ساله آنها اشاره نمود.
ارزش کل صندوقهای با درآمد ثابت در پایان روز سه شنبه ۱۰ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ به بیش از ۳۱۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
پس از ارائه جدول زیر که بر اساس میزان بازدهی سالیانه صندوقهای درآمد ثابت ارائه شده، موارد اصلی به صورت جداگانه توضیح داده شده است:
ارزش کل صندوقهای با درآمد ثابت در هفته منتهی به ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۰ و در پایان اولین هفته کاری از سال جدید به ۳۱۸ هزار و ۱۱۴ میلیارد تومان رسید. متوسط ارزش هر صندوق بادرآمد ثابت و در ۷۵ صندوق مورد بررسی به ۴.۲۰۰ میلیارد تومان رسید.
متوسط بازدهی ماهیانه این صندوقها با یک رشد خوب به ۱.۷۵ درصد رسیده است. در ماههای گذشته این بازدهی به کمتر از ۱.۳ درصد نیز رسیده بود. بهترین عملکرد ماهیانه را دو صندوق پیشگامان سرمایه نوآفرین و گنجینه الماس پایدار به ترتیب با ۳.۵ و ۳.۱ درصد داشته اند.
وزن بیشتر سهام و حق تقدم سهام شرکتها در ترکیب داراییهای این دو صندوق در ماه قبل که شاهد بهبود روند افزایش قیمتها در بازار سهام بودیم را میتوان از دلایل کسب رتبههای برتر بازدهی ماهیانه توسط این صندوقها عنوان نمود. دو صندوق مشترک صبای هدف و ارزش آفرین گلرنگ نیز با بازدهی ۰.۱ و ۱ درصد، ضعیفترین عملکرد ماهیانه را داشته اند.
متوسط بازدهی فصلی این صندوقها نیز به ۴.۳ درصد رسید که بهترین عملکرد را صندوقهای پاداش سهامداری توسعه یکم و پیروزان به ترتیب با ۶.۴ و ۵.۵ درصد داشته اند. ضعیفترین عملکرد را نیز دو صندوق توسعه سرمایه نیکی و پیشگامان سرمایه نوآفرین به ترتیب با ۰.۱۴ و ۰.۱ درصد بازدهی منفی داشته اند. لازم به ذکر است که دو صندوق اخیر تنها صندوقهایی محسوب میگردند که در سه ماه گذشته بازدهی منفی را ثبت و شناسایی کرده اند.
در یک سال منتهی به ۱۰ فروردین ماه سال جاری، متوسط بازدهی سالیانه صندوقهای بادرآمد ثابت به ۲۸.۱ درصد رسیده است. صندوقهای گنجینه الماس بیمه دی و پاداش سرمایه بهگزین به ترتیب با ۵۳ و ۵۰ درصد بازدهی بهترین عملکرد را داشته اند و دو صندوق امین ملت و امین انصار با ۱۸.۱ و ۱۸.۴ درصد بازدهی ضعیفترین عملکرد را به خود اختصاص داده اند.
بیشتر بخوانید:
توقف روند افزایش تزریق نقدینگی به صندوقهای درآمد ثابت