سقوط قیمت سهم سیمانی ها، منطقی نبود
به گزارش بورس نیوز، یکی از عجیب ترین واکنش های سهامداری را امروز شاهد بودیم. سیمان ۴۰ درصد افزایش نرخ گرفت و سهم سیمانی ها ریخت! اگرچه معاملات امروز سیمانی ها مورد تایید قرار نگرفت؛ ولی سقوط امروز نمادهای سیمانی جای تعجب و صد البته تاسف داشت!
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: احتمالا انتظار فعالان بازار سرمایه از افزایش نرخ سیمان، درصد بالاتری بوده و افزایش نرخ ۴۰ درصدی اخیر سیمان، رضایت خاطر سهامداران را جلب نکرده است.
شیخان در ادامه ضمن تاکید بر پتانسیل های صنعت سیمان اظهار کرد: اگر از منظر ارزش جایگزینی سهم های سیمانی را قیمت گذاری کنیم، ارزش جایگزینی شرکت های سیمانی نسبت به سال گذشته نه تنها افت نداشته، بلکه رشد هم داشته است. احداث یک کارخانه سیمان با ظرفیت ۱ میلیون تنی، علاوه بر آنکه نیازمند سرمایه گذاری حداقل ۲ هزار میلیارد تومانی خواهد بود، تقریبا ۴ سال زمان خواهد برد و باید خواب سرمایه را هم لحاظ کرد. ضمن اینکه برای تجهیز یک کارخانه سیمان جدید، دیگر امکان واردات ماشین آلات اروپایی به راحتی فراهم نیست و باید به تجهیزات چینی اکتفا کرد. اگر هم معیار سرمایه گذاران، سودآوری شرکت های سیمانی بوده باشد، باز هم از منظر سهامداری جای نگرانی وجود ندارد. هر چند افزایش نرخ ۴۰ درصدی سیمان، راضی کننده نیست؛ اما به هر حال با همین افزایش نرخ سیمان، باز هم امسال سود ریالی بالاتری محقق خواهد شد. علاوه بر آنکه مدتی است فروش های اعتباری و تخفیف سیمانی ها هم حذف شده و گردش نقدینگی در شرکت های سیمانی بهبود یافته است. ضمنا روی بحث مدیریت هزینه ها هم تمرکز شده است.
این فعال صنعت سیمان، ظرفیت خالی سیمانی ها را فرصتی برای شرکت ها قلمداد کرد و افزود: در سال ۹۹ با رشد ۱۳ درصدی حجم تولید سیمان نسبت به سال ۹۸، با ۷۸ ظرفیت این صنعت تولید سیمان صورت گرفت. اما افزایش نرخ سیمان و بهبود گردش نقدینگی در سیمانی ها موجب تسهیل و تسریع فرآیند تامین تجهیزات مورد نیاز شده و توقف های دوره ای کاهش خواهد یافت. بنابراین می توان گفت با افزایش نرخ اخیر سیمان، انگیزه ای برای تولید بیشتر سیمان در کارخانجات ایجاد شده است و در صورت تداوم شرایط فعلی انتظار می رود سیمانی ها در سال جاری با حدود ۸۲ درصد ظرفیت خود تولید کنند. ضمن اینکه لغو تحریم ها و تسهیل شرایط صادرات، فرصتی برای تقویت صادرات و در واقع، استفاده از ظرفیت های خالی صنعت سیمان خواهد بود. همچنین هر بهبودی در اوضاع اقتصادی کشور، امیدواری به توسعه فعالیت های عمرانی در کشور را هم پررنگ تر خواهد کرد و امیدواریم دز انتخابات پیش رو، دولتی روی کار آید که به توسعه زیرساخت ها در کشور توجه بیشتری داشته باشد. در این صورت، در کشور ما فضای کار زیادی وجود دارد و قطعا اجرای پروژه های عمرانی و توسعه زیرساخت های حمل و نقل و مسکن و... مصرف سیمان را هم افزایش خواهد داد. در مجموع به آینده سیمانی ها خوشبین هستیم و امسال، سال خوبی برای سیمانی ها خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
خودکشی از ترس نبود "خروج اضطراری" در بورس