خروج ۲۹۳ میلیارد تومان منابع مالی دیگر از صندوقهای سهامی
به گزارش گروه تحقیق و مطالعات بورس نیوز، در این گزارش به بررسی نوسانات ارزش و بازدهی صندوقهای سرمایه در سهام پرداخته شده است. اقلام اصلی مربوط به صندوقها را در جدول زیر مشاهده مینمایید.
ارزش کل صندوقهای سرمایه گذاری در سهام تا پایان روز سه شنبه ۳۱ فروردین ماه امسال به ۲۹۵ هزار و ۸۰۹ میلیارد ریال رسید. در هفته قبل نیز برای سومین هفته پیاپی شاهد خروج منابع مالی از صندوقهای سهامی در قالب ابطال واحدهای سرمایه گذاری بودیم. تنها در سه هفته گذشته شاهد خروج ۱.۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه از صندوقهای سهامی و در پی افت کم سابقه بازار سهام بوده ایم.
پس از ارائه جدول مربوط به بازدهی کسب شده صندوقهای سهامی و همچنین ارزش این صندوق ها، سایر موارد مربوط تشریح شده است.
ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایه گذاری در سهام در روز سه شنبه ۳۱ فروردین ماه امسال به ۲۹۵ هزار و ۸۰۹ میلیارد ریال کاهش یافته است. به این ترتیب یک بار دیگر شاهد سقوط ارزش صندوقهای سهامی به سطح کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان هستیم. همچنان دو صندوق پیشرو پیشتاز به ترتیب با ۲۴.۸۵۷ و ۱۹.۱۸۱ میلیارد ریال، پر ارزشترین صندوقهای سهامی محسوب میگردند. در سمت دیگر، صندوقهای گنجینه ارمغان الماس و سینا به ترتیب با ۱۸۱ و ۲۴۷ میلیارد ریال، کم ارزشترین صندوقهای سهامی میباشند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر ۶ صندوق ارزشی بیش از ۱ هزار میلیارد تومان را دارند و ۱۲ صندوق نیز ارزشی کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان را دارند.
میانگین بازدهی صندوقهای سهامی در هفته منتهی به پایان فروردین ماه به ۲.۲ درصد منفی رسیده است.
تمامی صندوقهای سهامی در هفته قبل بازدهی منفی را محقق نموده اند. متوسط بازدهی بازار سرمایه بر اساس دو معیار شاخص کل و شاخص کل هم وزن به ترتیب ۲ و ۱ درصد منفی بوده است. بدترین عملکرد هفتگی را دو صندوق تدبیرگران فردا و قابل معامله معیار به ترتیب با ۴.۷ و ۳.۹ درصد بازدهی منفی داشته اند و کمترین بازدهی منفی را نیز دو صندوق پیشتاز و عقیق با ۰.۸ درصد بازدهی منفی داشته اند.
در یک ماه منتهی به پایان فروردین ماه و همچنین در دوره سه ماهه منتهی به پایان فروردین ماه متوسط بازدهی صندوقهای سهامی به ترتیب معادل ۷.۳ درصد منفی و ۰.۸ درصد مثبت بوده است.
در یک سال گذشته، متوسط بازدهی صندوقهای سهامی به ۶۶ درصد رسیده است. ۱۵ صندوق بازدهی کمتر از ۵۰ درصدی را داشته اند و تنها ۴ صندوق بازدهی بیشتر از ۱۰۰ درصد را در سال قبل محقق نموده اند. بهترین عملکرد سالیانه را دو صندوق آسمان آرمانی سهام و اندیشه خبرگان سهام به ترتیب با ۱۲۶ و ۱۱۲ درصد بازدهی محقق نموده اند. کمترین بازدهی سالیانه نیز مربوط به دو صندوق یکم سامان و ثروت آفرین تمدن به ترتیب با ۱۵.۸ و ۲۲ درصد بازدهی مثبت است. با ادامه این روند، کسب بازدهی سالیانه منفی نیز در صندوقهای سهامی طی هفتههای آتی دور از انتظار نخواهد بود.
در هفته گذشته و همان گونه که در ابتدای گزارش نیز ذکر شد، شاهد خروج ۲۹۳ میلیارد تومان منابع مالی از صندوقهای سهامی بودیم. بیشترین خروج سرمایه در دو صندوق پاداش سرمایه پارس و پیشرو به ترتیب با ۳۹ و ۳۴ میلیارد تومان روی داده است. همچنین دو صندوق باران کارگزاری کشاورزی و قابل معامله سپهر کاریزما با ۱۰.۵ و ۱۰ میلیارد تومان جذب منابع مالی، بهترین عملکرد را در جذب سرمایههای جدید داشته اند. در هفته قبل ۵۴ صندوق شاهد خروج سرمایه و تنها ۱۴ صندوق شاهد جذب سرمایه جدید بودند.
بیشتر بخوانید:
بازدهی ۱۷۷ درصدی این صندوق در سال گذشته