توسعه فینتکها، کوتاهترین راه برای افزایش جذابیت بورس
به گزارش خبرنگار بورسنیوز، محمود خواجه نصیری در همایش روش های نوین تامین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: حوزه فین تک ها از حوزه هایی است که مورد علاقه بنده هم هست؛ اما فارغ از بحث علاقه مندی شخصی، معتقدم شاید کوتاه ترین راه برای افزایش جذابیت بازار سرمایه، توسعه فعالیت های فین تک باشد.
وی افزود: تجربه سنوات قبل نشان داده بازار سرمایه ما بازاری به شدت رقیب پذیر است و بازارهایی همچون فارکس یا رمز ارزها و... بعد از معرفی، ناگهان دل سرمایه گذاران را میبرند. اما سوال اینجاست که چرا سرمایهگذاران ما بعد از ورود و معامله گری در بازارهای خارجی، دیگر تمایلی به سرمایهگذاری در بازار سرمایه خودمان ندارند. نکته اول اینجاست که بازارهای خارجی ریسک بالاتر، دامنه نوسان باز و تنوع ابزار داشته و دوطرفه هستند.
خواجهنصیری افزود: شاید اولین راهکاری که در این مورد مطرح شود، این است که سازمان بورس و اوراق بهادار باید به سرعت نسبت به تصویب مقررات و مصوبات ایجاد ابزارهای جدید و توسعه آنها اقدام کند و از همین جاست که نقطه افتراق شکل می گیرد. موضوع این است که در بازارهای سرمایه جهانی، رگولاتورها ابزارسازی نمی کنند؛ بلکه فضا برای توسعه ابزارهای ایجاد می کنند و ابزارها در سایه کسب و کارها شکل می گیرند. توسعه ابزار در حوزه تکنولوژی های مالی نیازمند سرمایه گذاری است و نهاد ناظر باید به نهادهای مالی اجازه دهد در حوزه کسب و کار خود ابزارهای جدید ارائه کنند. در چنین فضایی است که بازار سرمایه، بازاری دو طرفه است که ابزارهای مختلفی از جمله BUY و SELL و الگوریتم معاملات آتی و غیره دارد.
این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: پلتفرم های بزرگ دنیا از جمله رابین هود، سوشال تریدینگ را راه اندازی می کنند و دنیایی ایجاد می کنند که بعد از ورود، (به دلیل جذابیت) نمی توان به راحتی از آن خارج شد. توسعه زیرساخت ها توسط شرکت هایی که ما اسم آنها را پردازشگر اطلاعات مالی و کارگزاری و... می گذاریم، صورت می گیرد.
خواجه نصیری تصریح کرد: مگر در سیستم بانکی، ابزارهای پرداخت توسط بانک مرکزی ایجاد شده است؟ برای مثال نرم افزارهای پرداخت مثل "آپ" توسط بخش خصوصی ایجاد شده است. فعالان بازار سرمایه ما تصور میکنند الگوریتم ها قاتلین بازار هستند و مشاوره های سرمایه گذاری در کانال های تلگرامی رخ میدهد و... این ضعف ها، در محیط پلتفرم ها باید اصلاح شود؛ کما اینکه در پلتفرم های جهانی کلاب های متعددی برای سوشال تریدینگ سرمایه گذاران خرد راه اندازی شده و سوشال تریدینگ در حدی با پلتفرم های مالی تلفیق شده که کسی از آن محیط خارج نمی شود. یکی از دلایل عقب ماندن بازار سرمایه ما، همین عدم توجه به توسعه فینتک ها و پلتفرم های مالی است.
وی اظهارکرد: بازار رمز ارزهایی مثل بیت کوین و اتریوم و... با وجود آنکه قابلیت تحلیل ندارد و اطلاعاتی که بتوان بر اساس آن تحلیل قابل اتکاء ارائه داد، وجود ندارد؛ برای سرمایهگذاران و معامله گران جذاب است. ولی در بازار سرمایه ما شرکت هایی با اطلاعات شفاف و بنیاد قوی وجود دارد که برای تریدرها جذاب نیست.
خواجهنصیری در پایان گفت: این موضوع به دلیل جذابیت یا عدم جذابیت محصول نیست، بلکه ناشی از جذابیت سیستمی است که محصول در آن فضا مورد معامله قرار می گیرد. معتقدم نمادها و سهام شرکتها در بازار سرمایه نقش مواد اولیه را در آشپزی دارد و ما در این سالها عادت کردهایم در رستوران مان غذا را به صورت خام سرو کنیم! بعد گلایه داریم چرا مردم تمایل به صرف غذا در رستوران هایی دارند که غذا را با تزیینات و دستورالعملهای مختلف به مشتریان عرضه می کنند.
کل بازار سرمایه ایران از 15 سال پیش زیر دست صالح آبادی و نوچه هاش هست
همه جا رو قبضه کردن
با مدرک معارف اسلامی شد رئیس سازمان بورس و بانک مرکزی!! همه هم در و دهاتی هاش و امام صادقی ها رو آورد چید تو سمت های مهم. کارشون هم اختلاس بوده و خواهد بود