بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
در گفت‌وگو با بورس نیوز مطرح شد:

پاشنه آشیل مشکلات بازار سرمایه، قسر در رفت!

پاشنه آشیل مشکلات بازار سرمایه، قسر در رفت!
معتقدم پله اول (یعنی دعوت از مردم و ورود حجم قابل توجهی از عموم جامعه به این بازار) اتفاق غلطی نبود، اتفاق غلط تصمیماتی بود که بعد از آن در این بازار اتخاذ شد. هر چند بخشی از بازار سرمایه متعلق به دولت و عده ای از سوداگران بازار سرمایه است که الگوریتم معاملات را می شناسند.
کد خبر : ۲۵۴۵۲۹

پاشنه آشیل مشکلات بازار سرمایه، قسر در رفت!

به گزارش بورس نیوز، در ۱۸ ماهی که بازار سرمایه شیب نزولی به خود گرفته، اشخاص و نهادهای مختلفی بعنوان مقصر سقوط بازار سرمایه معرفی شده اند؛ بی آنکه نتیجه ای حاصل شده باشد.

مهدی حسینی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت این بازار بیان کرد: بازار سرمایه در گذشته بازاری نسبتا آرام با فعالان محدود که الگوریتم رفتاری خاص خود را هم داشتند، بود؛ اما از جایی به بعد این بازار با مردم به اشتراک گذاشته شد. از همان زمان بود که تعداد زیادی سهامدار که به نوعی در این بازار به تناسب میزان سهام خود مالک هستند، حق خود می دانند که در تصمیمات مداخله داشته باشند. فعالیت در بازار سرمایه فقط نیازمند یادگیری تحلیل تکنیکال و بنیادی نیست؛ فعالیت در این بازار نیازمند خودشناسی است.

مشکل بازار سرمایه ما، ضعف آموزش نیست؛ کما اینکه بازدهی صندوق های سرمایه گذاری در سهام در چند وقت گذشته انتظارات سرمایه گذاران را برآورده نکرده است. نکته اینجاست که همه افرادی که در بازار سرمایه به نوعی خود را مالک می دانند، در تصمیم‌گیری‌ها اظهار نظر می‌کنند؛ اما از قبول مسئولیت شانه خالی می‌کنند و هیچ یک از فعالان بازار سرمایه قبول ندارند که حتی اگر به اندازه یک آجر در این بازار سهم دارند، شاید به همان اندازه هم در اتفاقاتی که در این بازار رخ داده، سهیم باشند!

ورود نقدینگی خوشحال کننده بود اما؛ آدرس نداشت

حسینی: سیکل معیوبی که در اقتصاد کشور ما وجود دارد این است که به منظور تامین هزینه‌ها، باید چاپ‌پول صورت بگیرد و بعد از آن باید برای اینکه نقدینگی سرگردانی که با چاپ پول خلق شده چطور هدایت شود، تصمیم گیری کنیم. در آن مقطع تقریباً تمام ما به این نتیجه رسیده بودیم که احتمالا هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه اتفاق مثبتی است، اما برای آنکه این نقدینگی چطور در فضای این بازار مورد استفاده قرار بگیرد، تدبیری اندیشیده نشده بود. رقم قابل توجهی از نقدینگی وارد شده به بازار سرمایه، صرف افزایش سرمایه ها نشد.

نکته اینجاست که در کشور ما بسیاری از افراد از شغل و کسب و کار خود رضایت ندارند و پول و سرمایه های خود را به سمت بازاری حرکت می‌دهند که بازدهی بیشتری از آن نصیبشان شود. در جایی می توان انتظار داشت که سرمایه‌گذاران بعد از آنکه نقدینگی خود را وارد بازاری کردند، اقدام خروج نکنند که علاقه‌مندی در آن حوزه وجود داشته باشد. فعالان قدیمی تر بازار سرمایه همان افرادی هستند که بر اساس علاقه مندی وارد این بازار شده اند و اکثر آنها تحت هیچ شرایطی از این بازار به صورت کامل خارج نمی شوند.

این کارشناس بازار سرمایه ضمن انتقاد از سیاست های اشتباه سال ۹۹ گفت: اگرچه بسیاری از افراد پله اول اتفاقات سال ۹۹ را پله غلطی می دانند؛ اما معتقدم پله اول (یعنی دعوت از مردم و ورود حجم قابل توجهی از عموم جامعه به این بازار) اتفاق غلطی نبود، اتفاق غلط تصمیماتی بود که بعد از آن در این بازار اتخاذ شد. هر چند بخشی از بازار سرمایه متعلق به دولت و عده ای از سوداگران بازار سرمایه است که الگوریتم معاملات را می شناسند، اما بخشی از این بازار هم متعلق به سهامداران خرد است. ولی همین سهامداران خرد هم توان اتحاد یا اعتراض به برخی رفتارها در مجامع شرکت ها را ندارند.

فسادی که در لایه‌های پنهان شرکت‌های بورسی‌ هست!

حسینی: بازار سرمایه در حال حاضر به نقطه بحرانی رسیده که نفع شخصی افراد در ایران در نفع جمعی آنهاست. در بسیاری از شرکت‌های بورسی، فساد مشهودی شکل گرفته که نمونه بارز آن را مثلا می توان در فروش املاک گران قیمت شرکت‌ها به ثمن بخس در مزایده‌ها یا فروش محصول به قیمت غیر منطقی مشاهده کرد. مشکل اینجاست که به بخشی از مشکلات به صورت بزرگنمایی شده نگاه ویژه داشته ایم؛ اما به پاشنه آشیل این مشکلات که شفاف سازی ناکافی و عملکرد ضعیف مدیران شرکت‌هاست، توجهی نداشته ایم!

با وجود تمامی مشکلات و فشارها معتقدم کشور ما کماکان کشور ثروتمندی است و صنایع و شرکتها با مشکل کمبود مواد اولیه یا نیروی انسانی مواجه نیستند، اما فشار کافی از سوی مردم روی مجلس وجود ندارد و کماکان در این چرخه هیچ فردی مسئولیت تصمیمات اشتباه خود را نمی پذیرد. تمام ما ادعای زیرکی داریم اما در تصمیم‌گیری‌ها، عملاً برعکس این قضیه اتفاق می‌افتد.

ریسک بورسی، فقط برای سهامداران است نه بازیگران عمده

حسینی: همواره این انتقاد به بازار سرمایه مطرح بوده که شناوری و عمق سهام پایین است و محدودیتی به عنوان حجم مبنا وجود دارد و... ولی معتقدم مادامی که به خرد جمعی نرسیم و یاد نگیریم که نفع شخصی ما در گرو نفع جمعی است؛ وضعیت بازار سرمایه به خوب نخواهد شد. قرار بود در بازار سرمایه ما همزمان با جذب نقدینگی، افزایش عمق سهام شرکت‌ها و همچنین افزایش ریسک صندلی هم اتفاق بیفتد.

در حالیکه فقط ورود نقدینگی اتفاق افتاد و اتفاقات بعدی یا کلاً رخ نداد یا به کندی اتفاق افتاد و حالا که مشکلات این بازار زیاد شده، همه به دنبال پرخاشگری برای رفع مشکلات هستند. مادامی که در شرکت ها، ریسک صندلی وجود نداشته باشد و فساد گسترده در بعضی شرکت ها شکل بگیرد، بی آنکه برخورد جدی با متخلفان صورت بگیرد؛ انتظار افزایش بهره وری و کارایی در شرکت ها نمی توان داشت.

یکی از ویژگی های جوامع توسعه یافته این است که ابعاد مثبت هر موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد؛ برعکس جوامع عقب‌مانده که فقط روی ابعاد منفی تمرکز می‌کنند! اگر با این نگاه در بازار سرمایه فعالیت می کردیم، خیلی از سهامداران خرد به جای آنکه بر طبل مشکلات بکوبند، تلاش می کردند تا با استفاده از خرد جمعی و اتحاد، به مطالبه گری از حاکمیت شرکتی بپردازند تا منافع شان بیش از این پایمال نگردد.

قبرستان کدال یا ...

حسینی: بخش قابل توجهی از مردم ما بدون هیچ‌گونه تحقیق و مطالعه، منابع مالی خود را وارد این بازار کردند. حال آنکه بازار سرمایه، بازاری برای سرمایه گذاری منابع مازاد بوده و می بایست قبل از هرگونه سرمایه گذاری، به بررسی ریسک های موجود و تحلیل سهام شرکت‌ها پرداخت. خیلی از فعالان بازار سرمایه، سامانه کدال را قبرستان اطلاعات می دانند؛ در حالی که می‌توان به جای چنین نگاهی به سامانه کدال، از اطلاعات مندرج در آن برای مطالبه گری استفاده کرد. به دلیل همین عدم مطالبه گری بوده که مثلا مافیای خودرو موفق تر از مردم عادی عمل کرده است. این شوخی زشتی بوده که به ما تفهیم شده "صنعت خودرو به ازای تولید هر یک عدد خودرو بیشتر، زیان بیشتری هم متحمل می‌شود".

اگر این شوخی واقعیت داشته باشد، سیاست گذاران در صنعت خودرو یا باید فکری برای تعطیلی این صنعت می کردند یا راهکاری برای رهایی از آن می اندیشیدند. نمونه این فساد را در بعضی از بانک‌های کشور هم می توان مشاهده کرد. مقصر این حجم از هرج و مرج در اقتصاد ما، اتفاقاً مدیران بالادستی نیستند و معتقدم چوب هرج و مرج را از مدیران پایین دستی می خوریم. اگر ساختاری در بازار سرمایه ما حاکم شد که اعضای هیئت مدیره چند شرکت زیر ذره‌بین قرار بگیرند و اگر فسادی در شرکت‌ها رخ داده بود، اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل شرکت ها برکنار شوند؛ آن زمان می توان به حرکت بازار سرمایه دل خوش کرد.

سهامداران خرد باید دست به کار شوند

حسینی: مشکل اینجاست که همه انتظار دارند فشاری از سوی نهادهای بالایی یعنی مجلس و دولت به بازار سرمایه وارد شود تا وضعیت این بازار بهبود یابد؛ اما من معتقدم برای بهبود وضعیت بازار سرمایه این فشارها باید از سوی سهامداران خرد هم متوجه این بازار گردد و این فشار گازانبوری در گرو مطالبه گری مردم و افزایش حساسیت‌ها نسبت به برخی فسادهایی است که در شرکت ها صورت می گیرد. مدیران و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها باید نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند و همواره با ریسک مطالبه گری سهامداران و از دست دادن جایگاه خود مواجه باشند. عدم اقبال بازار سرمایه به دلیل ریسک‌های سیستماتیک این بازار است و منشاء اصلی ریسک‌های سیستماتیک این بازار، اشتباهات سیاست گذاران است. به نقطه ای رسیده‌ایم که یا باید هزینه اشتباهاتمان را بپردازیم یا تاوان آن را پس بدهیم. مشکل بازار سرمایه ما، خلا قوانین نیست؛ مشکل در حوزه اجراست!

دستگاه‌های نظارتی، در پی ذره‌بین برای جستجو ...

حسینی: دستگاه های نظارتی تا این لحظه عملکرد قابل قبولی نداشته اند که اگر این طور بود باید در ۲ سال گذشته حداقل چند نفر به واسطه اعتراضات مردم و مشکلاتی که در بازار سرمایه رخ داده توبیخ شده و بازخواست می شدند! قطعاً اگر سیستم نظارتی ما، سیستم قوی تری بود و روی برخی از اشتباهات و تخلفات صورت گرفته انگشت می‌گذاشت، جلوی بعضی از تخلفات خود به خود گرفته می‌شد و اجازه تخلف بیشتر به خیلی ها داده نمی شد. شاید با شرایط فعلی نتوان مدینه فاضله ای ایجاد کرد، اما می‌توان شرایط بهتری در بازار سرمایه فراهم کرد و این مهم بدون آنکه از مدیرانی که عملکرد خوبی داشتند، حمایت شود و برعکس با مدیران متخلف و فاسد برخورد صورت بگیرد، محقق نخواهد شد.

طیف منفی نگر جامعه ما آنقدر زیاد شده که اگر هم شخصی قصد برخورد با فساد را داشته باشد، این نگرانی را دارد که ممکن است برکنار شده یا از سوی مردم در مظان اتهام قرار بگیرد و حمایت نشود. مثال بارز این موضوع را در مورد یکی از شرکت‌های بورسی می توان مشاهده کرد که در مقطعی، فعالیت این شرکت متوقف شده بود و با تلاش عده‌ای از دوستان در این شرکت، این شرکت به مدار تولید بازگشت؛ اما در برهه یکی_دو ساله ای که برای احیای این شرکت تلاش می‌شد، مقاومت ها و سنگ اندازی های بسیاری صورت گرفت و نمونه بارز آن، نامه ۱۲ نفر از نمایندگان مجلس علیه این شرکت بود.

تعادل بازارسرمایه تا ....

حسینی: این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه در رابطه با زمان به تعادل رسیدن بازار گفت: حرکت بازار سرمایه مشروط به رشد اقتصادی کشور است. به لحاظ سیاسی و اقتصادی هنوز اتفاقی رخ نداده که بتوان انتظار ایجاد تعادل در بازار سرمایه را داشت. بازار سرمایه ما با ابهام بزرگی به نام تحریم ها و احیای برجام مواجه است. عده‌ای احیای برجام را ننگ می دانند و عده ای هم آن را تنها راه نجات اقتصاد کشور می‌دانند. این ابهام باید برطرف شده و از بلاتکلیفی خارج شویم. درد مشترک همه جناح‌ها، غم نان است و هرگاه به این نتیجه برسیم که غم نان را باید فارغ از هر نوع نگاه سیاسی و جناحی، نگاه کرد و رشد اقتصادی که موجب عزت کشورمان شود، در کانون توجهات قرار گیرد، می‌توان به رهایی بازار سرمایه و اقتصاد کشور از این وضعیت دل خوش کرد. علاوه بر این کافی است دولت و حاکمیت ابزار لازم برای ایجاد تعامل بین فعالان بازار سرمایه و مدیران شرکت‌ها را فراهم کند تا در سایه مطالبه گری سهامداران، زمینه افزایش بهره وری در شرکت ها فراهم شود. حمایت دولت از چنین تعاملی، سیگنال مثبتی به بازار سرمایه خواهد بود که دولت به معنای واقعی قصد حمایت از بازار سرمایه را دارد. البته که انتظارات فعالان بازار سرمایه هم می بایست منطقی تر شود.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
گام رو به جلوی بازار سرمایه به سمت تحلیل
یک کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید کرد:
گام رو به جلوی بازار سرمایه به سمت تحلیل
فرصتی برای کاهش هزینه های صنایع
در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید کرد:
فرصتی برای کاهش هزینه های صنایع
آیا خبر توافق
یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید کرد:
آیا خبر توافق "بورس" را بهشت می‌کند!
در گفت‌وگو با بورس نیوز مطرح شد:
"برجام" و P/E شرکت‌های بورسی
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱
سلام مسئله اینهست شرایط زیست بوم فردی دراین جهل سالرا چه کسانی نظام مند به این شرایط رساندن این شرایط زیست بوم فعلی با کدام استراتزی زیست بومها هماهنک وهم اوا هست درجهان دوزیست بوم کلی وجود داشته ودارد که هرکدام رنک وشمایل خودشانرادارند مثلا زیست بوم کشورهای بردهداری وحزانهداریامریکا یک طرف وزیست بوم ازادی عدالت درجمهوریاسلامی چکونه هست زیست بوم خزانهداریامریکا زیست بوم خاورمیانه بزرک که از حزب بعث ساز اول انقلاب رسیدهاست به طرح پیمان ابراهیم حالا زیست بوم جمهوریاسلامی تنها دربعد نظامی انجام شدهاست ودر قانون ومقررات قوانین قضاوت واستراتزی جهانی حقوق وقوانین دراینجهل سال براساس طرح خاورمیانه بزرک انجام شدهاست وضع امروز این هست کرفتار نفاق واشتباه خودمان شدهایم گن زذیم گند کاشتیم حالا انتظار جو داریم به نام اسلام به کام پیمان ابراهیم سوال بزرک پیمان حضرت خاتم وپیمان اخرین بت شکن زمان امام زمان کجاست تعاون اسلامی کجاست درمورد بورسهم باید صندوقهای سرمایکذاری وسبدکردانی حقیقی ایجاد شود که هرگز ایجاد نشد فاجعه دربورس این هست گه یک عده مسئول اجرا دربورس شدندکه همکی ماموران موساد افای تیاف پالزمو وشعبهای از خزانهداریامریکا درامور تروریستی وتامین مالی تروریست دربورس متصدی شدند واز سال نوددو تا حالا کل مردمایرانرا تروریست نامیدند اسم این طرح هم نامشرا گذاشتند سجام یعنی سازمان جمعاوری اطلاعات حامیان تروریست درقلب جمهوری اسلامی البته همه اینکارها زیر نظارت سیدعلی موسادی اجراشد حالا مردم ایران جوب همین سیاست موسادیهارا میخورد جراکه همه مردمایران ازاین نظر مسئولان بورس تروریست خرابکار وتامین کننده محور مقاومت هست
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۴
من میلیونها میلیون سرمایمو وارد این بازار کردم این بازار به خاطر یک تحلیلی پایبند نیست مقصر اصلی دولته جمهوری اسلامیه
مهرداد
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۶
چرا همه شب و روز میگن روحانی مردم به بورس دعوت کرد ، خدا وکیلی من نه تابه حال به روحانی رأی دادم نه با حرف او به بورس آمدم ، من زمانی به بورس اعتماد کامل کردم که آقای خامنه‌ای گفت بازار سرمایه یک مکان امن برای سرمایه‌گذاری مردم، وتا الان فکر کردم کار خوبی کردم گوش به حرف آقا دادم ولی الان متوجه شدم که چقدر خر بودم پول پس انداز کارگری که برای رهن خونه بعد ۷سال جمع کرده بودم و طلاهای زن بیچاره رفت از ۱۰۷میلیون ۴۵ میلیون بوده و حالا من ماندم و تورم و مشکلات خانوادگی، آقا هم بعد از آن کوچکترین حرفی در مورد بد بخت شدن ۷میلیون مثل من در بورس حرفی نزد جز اینکه رأی هایمان را برای وعده های سر خرمنی دولت رییسی جمع کردن، ،،،، من هم الان به بعد نه به نظام جمهوری اسلامی.و هر لحظه احتمال ریگی شدن چون به این نتیجه رسیدم نام اسلام و ولایت در ایران فقط برای خر کردن ما هست ‌.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۵
خواهشن دیگه در مورد بورس صحبت نکنید . بورس ورشکسته شده.
روحانی شروع کرد ریسی کاملش کرد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۲
به این میگن درد مردم را فهمیدن،مردم،مدیران شرکتها،دولت،مجلس،قوه قضاییه،بیت رهبری،همه وهمه ‌باید پیگیر مشکلات مالباختگان باشندودست به دست هم بدهندتا حق یه عده بدبخت را از حلقوم یه عده مفت خور بکشن بیرون،کارشناسی خوبی بودآقای حسبنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۲
ضمن عرض سلام ادب و احترام لازم به ذکر است کسی که بازار سرمایه رو خراب می‌کند و نزولی همین حالا در حال فروش اوراق دولتی است تا کسری بودجه دولت و فروش اوراق دولتی در بورس ادامه داشته باشد هیچ چیزی درست نمی‌شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
باید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
باید بریزیم.
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰
سلام سهامداران خرد مرتبا در مقابل مجلس در حال اعتراض هستند. ولی چرا قوه قضاییه اینقدر کاهلی می‌کند مشخص نیست. ریسک صندلی را قوه قضاییه باید بوجود بیاورد. چندین بار قول داده‌اند که با مفاسد بورس برخورد می‌کنند اما خبری نیست. آیا با روحانی که حداقل 500 هزار نفر با مشخصات شکایت کردند ترتیب اثر داده شد. مردم و سهامداران منتظر قوه قضائیه هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۴
بورس و همه جوانب ان را خراب کنیداز ریشه بن و بنیان لااقل شاید بعد از مدتی درگیری ذهنی ما درست بشود و بخودمان وعده دروغ ندهیم
Binam
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶
همین مردمی که که پراید رو با ۷ میلیون نمیخریدن الان صف کشیدن برای خرید و ارزوی برنده شدن در قرعه کشی سایپا درند با خرید ۱۵۰ میلیونی تومانی... دولت عزیز و اقای رئیسی اینجا با پایین کشیدن سهام مردم در بورس چرخه اقتصادی را قفل کردید و اکثریت مردم دارای ها و ثروتشان در بورس است اونم به دعوت شماها و رهبری اومدن. با بلوک شدن پول مردم اینجا هر روز خودتان رو بین مردم بی اعتمادتر و نفرت رو افزون تر میکنید. مردمی که میتونستند بدون چون وچرا سرمایه اشون رو بزارند بانک. مشکلی نیست بیارید پایین... اما بدونید اخر شماها بازنده هستید و یهوی میبینید پشتتون خالی است.
مرتصی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
اگرخدا وقیامتی وجود داشته باشه این دست اندر کاران را که باعث نابودی سرمایه ی مردم واز همه مهمتر اینکه با اعصاب وروان مردم بازی کردن راخدا خودش به جزای کارشان برساند کثیف تر و نامرد تر از این دولت وجود ندارد
رضا
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۵
اونایی که حلال زاده نبودند این تله رو برای ملت تدارک دیدند خدا رحمت کنه رو زمان اون این .....ها تو مملکت نبود. این نوسان ها نه تو دلار بود نه بورس ونه طلا مردم کار میکردن وبا همون حقوق معمولی زندگی میکردند. همه رو دلال کرد .
حسین
Germany
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۴
عامل اصلی فاجعه ریزش بورس خود دولت است وبس .چون میخواد از جیب مردم (بیچاره ای که تمام داریی شان را وارد بورس کردن )هزینه ها ی خودش رو پرداخت کنه آیا عقلانی هست که من ۱۴۳درصد توی ضرر باشم ؟قیمتهای یکسال ونیم پیش باحالاجندصددرصد افزایش داشته ولی اکثرسهام بورس برگشته به سال ۹۲.چه کسی توی این مملکت جواب گوهست .؟اینجا چه خبره ؟کسی نیست یه مسله ساده رو حل کنه ؟مسلما هست ولی افسوس که نمی‌خواهند حل بشود .به همین سادگی
حسین
Germany
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۴
عامل اصلی فاجعه ریزش بورس خود دولت است وبس .چون میخواد از جیب مردم (بیچاره ای که تمام داریی شان را وارد بورس کردن )هزینه ها ی خودش رو پرداخت کنه آیا عقلانی هست که من ۱۴۳درصد توی ضرر باشم ؟قیمتهای یکسال ونیم پیش باحالاجندصددرصد افزایش داشته ولی اکثرسهام بورس برگشته به سال ۹۲.چه کسی توی این مملکت جواب گوهست .؟اینجا چه خبره ؟کسی نیست یه مسله ساده رو حل کنه ؟مسلما هست ولی افسوس که نمی‌خواهند حل بشود .به همین سادگی
حسین
Germany
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۴
عامل اصلی فاجعه ریزش بورس خود دولت است وبس .چون میخواد از جیب مردم (بیچاره ای که تمام داریی شان را وارد بورس کردن )هزینه ها ی خودش رو پرداخت کنه آیا عقلانی هست که من ۱۴۳درصد توی ضرر باشم ؟قیمتهای یکسال ونیم پیش باحالاجندصددرصد افزایش داشته ولی اکثرسهام بورس برگشته به سال ۹۲.چه کسی توی این مملکت جواب گوهست .؟اینجا چه خبره ؟کسی نیست یه مسله ساده رو حل کنه ؟مسلما هست ولی افسوس که نمی‌خواهند حل بشود .به همین سادگی
حسین
Germany
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۴
عامل اصلی فاجعه ریزش بورس خود دولت است وبس .چون میخواد از جیب مردم (بیچاره ای که تمام داریی شان را وارد بورس کردن )هزینه ها ی خودش رو پرداخت کنه آیا عقلانی هست که من ۱۴۳درصد توی ضرر باشم ؟قیمتهای یکسال ونیم پیش باحالاجندصددرصد افزایش داشته ولی اکثرسهام بورس برگشته به سال ۹۲.چه کسی توی این مملکت جواب گوهست .؟اینجا چه خبره ؟کسی نیست یه مسله ساده رو حل کنه ؟مسلما هست ولی افسوس که نمی‌خواهند حل بشود .به همین سادگی
حسین
Germany
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۴
عامل اصلی فاجعه ریزش بورس خود دولت است وبس .چون میخواد از جیب مردم (بیچاره ای که تمام داریی شان را وارد بورس کردن )هزینه ها ی خودش رو پرداخت کنه آیا عقلانی هست که من ۱۴۳درصد توی ضرر باشم ؟قیمتهای یکسال ونیم پیش باحالاجندصددرصد افزایش داشته ولی اکثرسهام بورس برگشته به سال ۹۲.چه کسی توی این مملکت جواب گوهست .؟اینجا چه خبره ؟کسی نیست یه مسله ساده رو حل کنه ؟مسلما هست ولی افسوس که نمی‌خواهند حل بشود .به همین سادگی
فتاحی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۸
چرا کامنت الکی میزارین کی گفت بیا کی گفت برو ، واقعیت بالاخره بازار بزرگ هر کشور بازار سرمایست. همه اومدیم و باید نقاط ضعف رو بر طرف کنیم که مهمترینش نداشتن ناظر خوب و ادب کردن مفسدان هست. اقدام مؤثر از طرف هیچکدوم نشده در حد حرف هستش.
دلیلش همه ی شرکتها سودده هستند چون صادرات و ورود ارز داریم بانک مرکزی گفته. فقط و فقط اعدام چند مفسد و دلال مال مردم خور لازمه ، اگه این کار رو نکنند باید ب.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۴
در مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری 1400یکی از کاندیداها به رئیسی می‌گفت مدرک تحصیلی شما پنجم ابتدائی است حالا کاری نداریم همشون مدرک تحصیلی خریده بودن ودر اصل همشون همان در سطح پنجم ابتدائی بودن رئیس جمهوری که مدرک تحصیلی پنجم ابتدائی داشته باشد کاری با تحصیلات منبر منقل. در اینجا نداریم چون همش در مورد فک زدن است نه کار بلدی وعمل کردن رئیس جمهور با مدرک پنجم ابتدایی افرادی را برای وزارت تعین خواهد کرد که در برابر مدیران وهیت مدیره دزد شرکت ها هیچی برای گفتن نخواهند داشت چون علم کافی برای مچ گیری وجوبگو کردن مدیر وهیت مدیره ومجازات آنها ندارد و هر سازی که آنها بزنند بی چون و چرا برای حفظ خودشان قبول خواهند کرد این وضعیت مملکت ما است چندتا حسابدار زبده استخدام کنید لا عقل آنها از این مدیران وهیت مدیره های دزد به حساب کتابشان رسیدگی کنند
مجید
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۸
وقتی دولت نرخ نهادهای تولید را بدون منطق افزایش میده و گزارشات مالی در دو مجتمع همسان در نرخ فروش یک محصول ۵۰ درصد اختلاف قیمت داره و نهاد ناظر هیچ عکس‌العملی نشان نمیده باید به این حاکمیت فاسد شک‌ کرد
حسین
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵
انگار این بورس درهای پشتی و مخفی داره یه عده دارن از طریق اون دربها سود میبرن بقیه که از درب آشکار وارد بورس شدند سرمایه شان آب میشه یا اینکه ظرف بورس سوراخه از یه جا نشت میده. بعد موقعه سود بردن یه عده همه کاره اند و رییسند و حق آب و گل دارن ولی موقعه پاسخگویی میشن هیچکاره و نمیشه مقصرو پیدا کرد.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵
انگار این بورس درهای پشتی و مخفی داره یه عده دارن از طریق اون دربها سود میبرن بقیه که از درب آشکار وارد بورس شدند سرمایه شان آب میشه یا اینکه ظرف بورس سوراخه از یه جا نشت میده. بعد موقعه سود بردن یه عده همه کاره اند و رییسند و حق آب و گل دارن ولی موقعه پاسخگویی میشن هیچکاره و نمیشه مقصرو پیدا کرد.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵
انگار این بورس درهای پشتی و مخفی داره یه عده دارن از طریق اون دربها سود میبرن بقیه که از درب آشکار وارد بورس شدند سرمایه شان آب میشه یا اینکه ظرف بورس سوراخه از یه جا نشت میده. بعد موقعه سود بردن یه عده همه کاره اند و رییسند و حق آب و گل دارن ولی موقعه پاسخگویی میشن هیچکاره و نمیشه مقصرو پیدا کرد.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵
انگار این بورس درهای پشتی و مخفی داره یه عده دارن از طریق اون دربها سود میبرن بقیه که از درب آشکار وارد بورس شدند سرمایه شان آب میشه یا اینکه ظرف بورس سوراخه از یه جا نشت میده. بعد موقعه سود بردن یه عده همه کاره اند و رییسند و حق آب و گل دارن ولی موقعه پاسخگویی میشن هیچکاره و نمیشه مقصرو پیدا کرد.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۰
اولا این یک نقشه بود به خاطر اینکه اول از بانک شروع کردن وسود سپرده ها را از 22درصد رساندن 10درصد بعد سهام عدالت مردم را نمایش دادند که بدون هیچ سرمایه گذاری طی 10سال هر نفر سهامشان رسیده به 20میلیون به بالا وبعد هم از رهبر بگیر تا ریس جمهور وصداوسیما دعوت کردن مردم را به سرمایه گذاری حالا هم تمام سهام 70الی80درصد زیان به مردم رسانده اند من یک سهم برقی را خریدم 12میلیون حالابا80درصدزیانرسیده به2میلیونو10میلیون هم زیان دیده ام فقط خدا خودش به داد این مردم اسیر وبیچاره برسه وگر نه این مسئولین هنوز هم دنبال زدن جیب مردم هستند
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۴
با بی خیالی هاتون،با بی اهمیت شمردن مشکلات مردم و مالباخته های بورس،فقط دارین پشت خودتون رو خالی میکنید،و دیگر اسلام و دین رو برای ملت بی اعتماد کردین،همه دارن فقط خمینی و خامنه ای و دین اسلام رو فحش میدن.خوابیدین یا خودتون رو زدین به بخواب،قبل از اینکه دیر بشه بیدار شید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۷
خداازتون نگذره که باعث وبانیه افسرده تر شدن مردم شدید موندم چجور میخاید جواب خدارو بدید عیب نداره امیدوارم از اعمال نداشتتون در برابر حق الناسی که به مردم بدهکارید بردارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۷
خداازتون نگذره که باعث وبانیه افسرده تر شدن مردم شدید موندم چجور میخاید جواب خدارو بدید عیب نداره امیدوارم از اعمال نداشتتون در برابر حق الناسی که به مردم بدهکارید بردارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۲۰
ماهمه امید داریم که سرمایه 80 درصد سوخته در بورس با حمایت رهبری بهمون برگرده وما احساس آنرا کسب کنیم دلیل نداره که روزی که ما سهام خریدیم یه پراید23 میلیون حالا بگن 160 یا همین حدود ویا سایر اتومبیل های دیگه وهمین شرکت ها سهام مارا تا 80 درصد سوخته شود واقعا شرم اوره
شوکا
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۵۱
یکی از علت های سقوط بورس مشخص شد، اختلاس 6.657.000.000دلار بلکه بیشتر در شرکت پتروشیمی بازرگانی یا pcc که دلارهای حاصل از فروش محصولات پتروشیمی را دزدیدند، در فروش این شرکت در زمان احمدی نژاد نیز تقلب شده بود و به یکصدم قیمت واقعی آنرا به بخش خصوصی یعنی صاحبان شرکت سرمایه‌گذاری ایران به صورت (نقد واقساط) فروختند، یعنی در فروش و مدیریت آن تخلفات گسترده ای صورت گرفته است
شوکا
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۵۱
یکی از علت های سقوط بورس مشخص شد، اختلاس 6.657.000.000دلار بلکه بیشتر در شرکت پتروشیمی بازرگانی یا pcc که دلارهای حاصل از فروش محصولات پتروشیمی را دزدیدند، در فروش این شرکت در زمان احمدی نژاد نیز تقلب شده بود و به یکصدم قیمت واقعی آنرا به بخش خصوصی یعنی صاحبان شرکت سرمایه‌گذاری ایران به صورت (نقد واقساط) فروختند، یعنی در فروش و مدیریت آن تخلفات گسترده ای صورت گرفته است