به دنبال روشهای نوین معدنکاری در گل گهر هستیم
به گزارش بورس نیوز مدیر امور معدن مجتمع گل گهر گفت: معدن بهعنوان تأمینکننده مواد اولیه زنجیره تولید فولاد، وظیفه تأمین و تولید مواد اولیه برای خوراک صنایع پاییندستی را بر عهده دارد و، چون بدون تأمین خوراک، چرخه تولید متوقف میشود و از طرفی، چون معادن جزء ذخایر تجدید ناپذیر هستند، باید توجه ویژهای به استفاده بهینه از آنها داشت.
مهندس امید محتشمی فر در گفتگو با گهر پرس گفت: تأمین سنگ موردنیاز خطوط تولید و استفاده از روشهای نوین بهمنظور استخراج بهینه و کاهش هزینهها از اهداف اصلی مدیریت امور معدن است که با برنامههایی، چون توسعه شبکه برق معدن، امکان استفاده بهینه از آبهای حاصل از زهکشی، پایش دیوارهها توسط رادار و دوربین روباتیک و همچنین استفاده از روشهای بهینه آتشباری انجام میشود.
وی درباره راهکارهای این بخش برای بهبود عملکرد اظهار داشت: حفاریهای افقی برای تخلیه آبهای پشت دیوارههای معدن جهت افزایش پایداری دیوارهها، حفاریهای ژئوتکنیک و آبشناسی، مطالعات پایداری شیب دیوارهها، پروژه رینگ آب معدن، خرید دستگاه استمینگ تراک جهت افزایش راندمان آتشباری و همچنین همکاری و تعامل با دانشگاه برای انجام پروژههای بهبود راندمان عملیات استخراج، جزو راهکارهای ما بوده است.
محتشمی فر گفت: طی ۱۰ ماه گذشته توانستهایم برنامه کمی و کیفی تولید و استخراج سنگ را محقق کنیم و همچنین در بخش باطله برداری نیز با وجود مشکلات و کمبودهای تجهیزاتی با تلاش و کار جهادی همکاران و پیمانکاران بخش معدن توانستهایم در مقایسه با مدت مشابه پارسال به میزان ۹ درصد افزایش استخراج داشته باشیم.
وی درباره اقدامات موردنیاز تکمیلی بیان کرد: تأمین و ورود تجهیزات معدنی جدید و تأمین بهموقع نرمافزارها و تجهیزات پیشرفته جزو این اقدامات است که خوشبختانه برنامهریزیهای خوبی در این خصوص صورت گرفته و در حال انجام است.
مدیر امور معدن مجتمع گل گهر مهمترین چالش این بخش را چالش فرسودگی ناوگان و کمبود ماشینآلات معدنی خواند و گفت: این مسئله اساسیترین چالش تمامی معادن کشور است که بهمنظور حل این مشکل شرکت گل گهر نسبت به نوسازی ناوگان معدنی اقدامات خوبی انجام داده و بهزودی شاهد ورود ماشینآلات جدید خواهیم بود.
وی درباره جدیدترین دستاوردهای این بخش گفت: اورهال و بازسازی شاولهای کابلی که کاملاً بلااستفاده شده بودند، به دست همکاران معدن و پیمانکار مربوطه با قطعات یدکی تولیدشده در داخل کشور بعد از حدود ۵ سال محققشده است.
محتشمی فر افزود: استفاده از روشهای بهینه آتشباری مانند وری استم، پاوردک و ایردک که منجر به کاهش ۱۵ درصدی خرج ویژه مواد ناریه و درنهایت کاهش هزینههای معدنکاری میشود از دیگر دستاوردهای ما در سال جاری بوده است.
مدیر امور معدن شرکت گل گهر اظهار داشت: خرید و استفاده از دستگاه استمینگ تراک (دستگاه گلگذاری مکانیزه) جهت افزایش راندمان انفجارات و کاهش اثرات منفی آن، استفاده از پهپادهای بال ثابت برای نقشهبرداری معدن و دپوهای محصول جهت افزایش دقت، ایمنی و کاهش هزینهها در کمترین زمان ممکن، استفاده از حفاریهای افقی بهمنظور تخلیه و زهکشی آب پشت دیوارههای معدن بهصورت ثقلی و بدون نیاز به پمپاژ نیز جزو دستاوردهای ما در سال جاری بوده است.