بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
حسین خزلی کارشناس ارشد بازار سهام در گفتگو با بورس نیوز عنوان کرد:

"سهامدار حرفه ای" به بازار سهام کمک می کند اگر درست اجرا شود

هر گونه تخصص گرایی ، حرفه ای گرایی ، وزن دادن به آدم های حرفه ای و به دانش و به مدارک حرفه ای افراد با تجربه مسیر صحیح است .
کد خبر : ۲۶۰۸۶۶

بورس نیوز:

مبحث "سهامدار حرفه ای"  بحث داغ این روزهای بازار سهام است . سهامداران این امکان را دارند تا با تایید کارگزار خود به عنوان سهامدار حرفه ای شناخته شوند و از مزایای این طرح استفاده کنند.

حسین خزلی ، کارشناس ارشد بازار سرمایه ، در خصوص مبحث سهامدار حرفه ای به بورس نیوز گفت : در کلیت بحث سهامدار حرفه ای ، بحث مفیدی است و در تمام بورس های دنیا این مبحث دنبال می شود. حتی در عرضه اولیه فیس بوک به صورت عموم انجام نشد و ابتدا خواص امکان خرید پیدا کردند ، در آن عرضه ، به عنوان مثال مطرح شد که کسانی که امکان خرید بیش از 100 هزار دلار را دارند ورود کنند ، اما پیچیدگی هایی که قانونگذار در "سهامدار حرفه ای" عنوان کرده بیش از اندازه به نظر می رسد.

وی ادامه داد : هر گونه تخصص گرایی ، حرفه ای گرایی ، وزن دادن به آدم های حرفه ای و به دانش و به مدارک حرفه ای افراد با تجربه مسیر صحیح است . اما معمولا مسیر درست را آنقدر دستکاری می کنیم که امکان پیاده سازی وجود نخواهد شد.  در این موارد یا به شدت کلی نگریم و یا برخی ابزار به کل در دسترس ما نیست. برای مثال شما مبحث بازارگردانی و اجرای آن را در بازار سرمایه نگاه کنید . آنقدر این موضوع دچار تغییرات شده که از موضوع اصلی خود فاصله گرفته است.

این کارشناس با تجربه بازار سهام در خصوص مزایای حضور سهامداران حرفه ای به بورس نیوز گفت : در مجموع ما موافق حضور طبقه "سهامدار حرفه ای" در بورس هستیم ، خواه به عنوان مشاور نوع دوم باشد. مزایای حضور سهامدار حرفه ای آن است که سهامداران کوچک و غیر حرفه ای یاد گرفته اند که با جو خرید و فروش کنند ، ما بایستی به عموم مردم بگوییم که این بازار، پیچیدگی های فراوانی دارد و شما وارد صف های خرید و فروش و جوگیری ها نشوید. شما بایستی غیر مستقیم سرمایه گذاری کنید و هر گونه فرد حقیقی یا حقوقی حرفه ای را بایستی بزرگ کنیم و بهشون کانون ، مجوز و دستورالعمل بدهیم ، که مبحث سهامدار حرفه ای هم یکی از این مباحث است.

خزلی در پایان به بورس نیوز گفت : پول و هزینه برای مطالعات تطبیقی در این مباحث بسیار حائز اهمیت است . ما بایستی ببینیم دنیای مدرن مالی چگونه بازارگردانی می کند و چگونه مجوز اعطا می کند و بر این اساس با انجام مطالعات تطبیقی به یک دستورالعمل کارآ برسیم.

چه کسی سهامدار حرفه ای است؟

برای اینکه یک فرد به عنوان سرمایه گذار حرفه ای محسوب شود ، حداقل بایستی یکی از ویژگی های زیر را داشته باشد.

در خصوص اشخاص حقیقی احراز حداقل یکی از شرایط زیر ضروری است:

فردی که مانده حساب یا ارزش ریالی پرتفوی وی طی ۶ ماه اخیر در انتهای هر ماه مساوی یا بیشتر از ۵۰ میلیارد ریال باشد.

فردی که در ۶ ماه اخیر، ماهانه به میزان حداقل ۲۰ میلیارد ریال مجموع ارزش معاملات انجام شده در سمت خرید و فروش وی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران باشد.

فردی که دارای یکی از مدارک علمی شامل تحلیلگر مالی خبره (CFA)، حسابرسان داخلی (CIA)، حسابداری رسمی مدیریت (CMA)، مدیریت ریسک مالی (FRM)، اصول بازار سرمایه، تحلیلگری، مدیریت سبد اوراق بهادار و ارزشیابی اوراق بهادار باشد. سابقه عضویت در هیات مدیره نهاد‌های مالی داشته باشد. در یک سال گذشته جمع ارزش اعمال قرارداد‌های معامله شده، غیر از اوراق اختیار فروش تبعی وی در بازار مشتقه بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران حداقل معادل ۱۰ میلیارد ریال باشد. سبد‌ها با دارایی تحت مدیریت (AUM) بیش از ۱۰ میلیارد ریال.کارکنان ارکان بازار سرمایه با حداقل یک سال سابقه بیمه (سازمان بورس و اوراق بهادار، بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه)

اشخاص حقوقی که حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند، سرمایه گذار حرفه‌ای محسوب می‌شوند:

بانک، بیمه و تمامی نهاد‌های مالی تحت نظارت سازمان شامل شرکت‌های سبدگردان، کارگزاری، تامین سرمایه، پردازش اطلاعات مالی، مشاور سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک یا قابل معامله، صندوق‌های بازنشستگی، صندوق‌های جسورانه (VC)، صندوق‌های خصوصی (PE)، شرکت‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های لیزینگ، شرکت‌های واسطه‌گری مالی و شرکت‌های پذیرفته شده در یکی از بازار‌های شرکت بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران

اشخاصی که حداقل حقوق صاحبان سهام سه سال آخر آن‌ها بیشتر از ۱۰۰ میلیارد ریال باشد.

اشخاصی که میانگین ارزش پرتفوی سه سال آخر آن‌ها (براساس ارزش پرتفوی انتهای هر ماه) بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال باشد.

اشخاصی که گردش حساب بانکی آن‌ها طی ۶ ماه اخیر به ازای هر ماه بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال باشد.

سبد‌ها با دارایی تحت مدیریت (AUM) بیش از ۱۰ میلیارد ریال.
ظاهرا فعلا فقط یکی از کارگزاری‌ها سهامداران حرفه‌ای را تعریف و طبقه بندی کرده و سایر کارگزاری‌ها هم به دنبال تجمیع اطلاعات مشتریان و مشخص کردن سهامداران حرفه‌ای هستند.

 

پایان مطلب

 

 

اشتراک گذاری :
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.