سکوت ، مشارکت در فساد یا بی سوادی کارشناسان
بورس نیوز: بی شک یکی از اصلیترین معضلات بازار سرمایه که حتی با تغییرات گسترده در سطح مدیریتی سازمان بورس در سالهای گذشته هم خودنمایی میکند، عدم توجه به کیفیت صورتهای مالی منتشره از سوی بسیاری از شرکتهای فعال در فرابورس و به ویژه بازار پایه میباشد. گزارشاتی که مدام سوالات و شبهاتی جدی در خصوص سواد و عملکرد کارشناسان سازمان بورس و حتی شرکت فرابورس به ذهن متواتر میکند.
شرکتهایی با عملکردهای مخدوش و پذیرشهایی بی کیفیت که بعضا کاری جز شناسایی سودهای غیرعملیاتی، بی کیفیت و ایجاد موجهای سفته بازانه در نماد شرکتها ندارند.
در این گزارش نگاهی اجمالی به صورتهای مالی شرکت سرمایه گذاری کوه نور " ثنور " میاندازیم که این روزها به دلیل شناسایی سودی عجیب و تصمیم افزایش سرمایهای موهوم از محل سود انباشته، مورد استقبال عدهای از سرمایه گذاران بعضا آماتور قرار گرفته است.
مروری بر سود موهوم شناسایی شده و محل افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری کوه نور "ثنور":
از ۶.۰۴۵ میلیارد ریال سود شناسایی شده "ثنور" که عمده محل افزایش سرمایه این شرکت نیز محسوب میشود ۵.۹۹۰ میلیارد ریال معادل ۹۹ درصد مربوط به سود فروش سهام شرکتی به نام "سازه و بنای دشت توس " میباشد.۳.۹۴۲ میلیارد ریال سود از فروش مستقیم شرکت "سرمایه گذاری کوه نور" و ۲.۰۳۶ میلیارد ریال سود از فروش یکی از شرکتهای زیر مجموعه با نام شرکت "مشهد پویای کوه نور" بدست آمده است.
بد نیست در ابتدا نگاهی به صورتهای مالی شرکت ارزنده و بیش از ۶.۵۰۰ میلیارد ریالی "سازه و بنای دشت توس " بیاندازیم تا ماهیت مضحک سود شناسایی شده شفافتر شود.
۱- مشخصات و دستاوردهای خارق العاده شرکت ۶۵۰۰ میلیارد ریالی "سازه و بنای دشت توس ":
صورت سود و زیان:
جریان وجوه نقد :
تعداد بالای پرسنل !!!!
همانگونه که مشاهده میگردد شرکت بیش از ۶۵۰ میلیارد تومانی قصه ما در سه سال گذشته تنها ۴ میلیون تومان وجه نقد در بانک داشته و البته در حالت اتوپایلت و بدون پرسنل چنین ارزش نهفتهای را مدیریت کرده است.
بد نیست نگاهی هم به شرکت فاخر مشهد پویای کوه نور با سود بیش از ۲۲۱ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰ بیاندازیم:
۲- مشخصات و دستاوردهای خارق العاده شرکت سود ساز (!) "مشهد پویای کوه نور ":
همانگونه که ملاحظه میشود با یک نفر کارمند (شما بخوانید مدیر عامل، آبدارچی، کارمند اداری، تحصیلدار، منشی و.)، بدون ریالی دارایی ثابت با وجه نقدی ۱۰۰ هزار تومانی در بانک موفق به شناسایی ۲۲۰ میلیارد تومان سود در سال ۱۴۰۰ گردیده که بی شک میبایست آنرا معجزه خدا و علوم سرمایه گذاری بدانیم.
داراییهای مشهود سرسام آور:
سود عملیاتی هنگفت:
مانده وجه نقد در دو سال گذشته:
و بالاخره معجزه مدیریت:
اما داستان چیست؟
نگاه ساده به داستان این است که شرکت سرمایه گذاری کوه نور یکی از شرکتهای زیر مجموعه خود را به نام "سازه و بنای دشت توس " با ارزشی بیش از ۶۵۰ میلیارد تومانی به سهامداران عمده خود (این معاملات هم در نوع خود جالب توجه میباشد یعنی سهامداران سهام زیر مجموعه خود را با قیمتی سنگین از خودشان خریداری میکنند!) میفروشد. ظاهرا تنها دارایی این شرکت بی پرسنل و کاغذی زمینی است که این زمین نه سندش به اسم شرکت است و البته سند همان زمین هم در رهن بانک میباشد. با توجه به مفاد صورتهای مالی، تنها دارایی این شرکت "یونیتهای صندوق زمین و ساختمان برجهای مسکونی سبز کوثر " به عنوان آورده شرکت در این صندوق میباشد.
لازم به ذکر و قابل توجه است چنین صندوقی اصلا وجود خارجی ندارد
اما شاهکار داستان اینجاست که در حالی که شرکت سرمایه گذاری کوه نور در سال مالی ۱۴۰۱ بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان سود از محل فروش ۱۰۰ درصدی شرکت سازه و بنای توس شناسایی کرده مجددا در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۲۲ تنها ۴۳ درصد از همان پروژه را با مبلغ ۸۱۲ میلیارد تومان خریداری نموده است.
به عبارتی شما ۱۰۰ درصد شرکتی را به سهامداران عمده ات به مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان میفروشی و یک ماه بعد تنها ۴۳ درصد از همان شرکت را به مبلغ ۸۱۲ میلیارد تومان میخری.
اما دیدن صورتهای مالی و شرایط این شرکتهای تو در تو به قدری طنز آلود و متاثر کننده است که شرح بیشتر آنها احتمالا از حوصله نگارنده و خواننده خارج است بنابراین با اشاره به چند نکته و چند سوال نتیجه گیری را به خوانندگان واگذار میکنیم:
۱- چرا گزارش کارشناس رسمی دادگستری از نحوه ارزش گذاری چنین شرکتی با چنین مبلغی منتشر نمیشود؟
۲- چگونه در سال مالی ۱۳۹۸ بیش از ۳۴ درصد از سهام شرکت سازه و بنای شهر توس ۶۵۰ میلیارد تومانی به مبلغ ۲ میلیون تومان به شرکت مشهد پویای کوه نور واگذار گردیده است؟
۳- آیا فروش ۱۰۰ درصد سهام شرکت سازه و بنای توس به مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان و خرید ۴۳ درصد آن به مبلغ ۸۱۲ میلیارد تومان از سوی شرکت سرمایه گذاری کوه نور مصداق بارز تخلف و تضییع حقوق سهامداران شرکت نمیباشد؟ چه کسی مسئول رسیدگی به این تخلفات میباشد؟ کارشناسان خواب آلود فرابورس و یا نخبگان مالی سازمان بورس؟
۴- چگونه ممکن است حسابرس محترم در حالی که ریالی وارد شرکت نشده و حتی پس از شناسایی سودی ۶۰۰ میلیارد تومانی همچنان جریانهای نقد شرکت منفی است افزایش سرمایه موهوم و مضحک این شرکت را تایید مینماید؟ جالب آنکه در توجیه دلیل افزایش سرمایه شرکت جلوگیری از خروج نقدینگی ذکر شده غافل از اینکه صورتهای جریان وجوه نقد شرکت همچنان منفی میباشد؟
۵- آیا افزایش سرمایه نسیه هم داریم؟ آیا مبالغ فروش و سود شناسایی شده حاصل از فروش شرکت سازه و بنای توس به شرکت بر میگردد و یا با خرید چند برابری همان شرکت، ثنور مبالغ هنگفتی هم شرکت بدهکار میشود؟
۶- چه کسی عملکرد بر عملکرد حسابرسان نظارت دارد؟ آیا شرکت فرابورس سوالی در خصوص این معاملات سراسر ابهام و سود عجیب شناسایی شده از مدیران شرکت پرسیده است؟ آیا هر شرکتی هر معامله و هر سودی را که بخواهد میتواند بسازد و منتشر کند و حسابرسان و ناظران هم تایید کنند؟
۷- نقش سازمان بورس و شرکت فرابورس در نظارت بر این معاملات و احقاق حقوق سهامداران چیست؟ آیا سازمان بورس نقشی بیشتر از افزایش دامنه نوسان و خریدهای غیر منطقی در نمادهای زیانده بازار دارد؟ آیا هنر شرکت فرابورس تنها افزایش ساعت معاملات است یا حقوقهای چند ده میلیونی این نوابغ دنیای مالی صرف کارهای دیگر هم میشود؟
رضا حدادی
خود سازمان بورس و مدیرانش برای این افزایش سرمایه ها پول میگیرن
دقیقا یادمه زمان ....اینکار و میکردن
بعد ببینین این مدیران بورس کجامیرن و چقدر پولدار میشن
..... مدیران .بودن که الان غرق پول هستن!!!!
دلایلی دارره ..آب بریزید اونجا ک میسوزه..
شما لج باز و یک دنده هستید و سرتان به باد خواهد رفت
باریتون ندادن تو و دارو دسته کارگزاری دانا رو حالا مطلب داری مینویسی
چند وقت پیش مطلب زدی که داره اصلاح میکنه
چقدر چسبیدی به این سهم
فقط خندم میگیره
وقتی که از دزدان حمایت میکنه چه .چه .
نفرین بر .ها
نفرین بر مدافعین اختلاس گران
بهتر بود قبل از چاپ وتخریب اذهان عمومی با شرکت کوه نور تماس گرفته می شد وجوابیه آنها را هم همزمان به چاپ میرساندید
این شرکت از سال 90 داره سود سازی میکنه و برقراره به این شایعات توجه نکنید