بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۲
صندوق بین المللی پول گزارش داد؛

ایران کم‌خرج‌ترین دولت سال ۲۰۲۲ در خاورمیانه

صندوق بین‌المللی پول با رده‌بندی ۱۸۸ دولت جهان از نظر نسبت خالص هزینه‌ها به تولید ناخالص داخلی، دولت سیزدهم ایران را در رتبه ۶ از این نظر قرار داد.
کد خبر : ۲۶۴۳۲۷
نویسنده :
مینا علیزاده

ایران کم‌خرج‌ترین دولت سال ۲۰۲۲ در میان کشورهای خاورمیانه

بورس نیوز: صندوق بین‌المللی پول در بخشی از گزارش خود موسوم به چشم‌انداز اقتصادی جهان، به بررسی میزان هزینه‌های خالص ۱۸۸ دولت جهان در سال ۲۰۲۲ پرداخته و آن‌ها را بر اساس نسبت خالص هزینه‌های دولت به تولید ناخالص داخلی رده بندی کرده است.

این گزارش دولت سیزدهم ایران را به عنوان یکی از کم خرج‌ترین دولت‌های جهان معرفی کرده است. نسبت هزینه‌کرد دولت ایران در سال ۲۰۲۲ به تولید ناخالص داخلی ایران ۱۲.۵۱۷ درصد محاسبه شده است که بر این اساس تنها ۵ دولت جهان نسبت به دولت ایران در سال ۲۰۲۲ کم‌هزینه‌تر بوده‌اند و ایران از این نظر در رتبه ششم جهان قرار گرفته است.

کم خرج‌ترین دولت جهان در سال ۲۰۲۲ دولت هائیتی اعلام شده است. نسبت کل هزینه‌های دولت هائیتی به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ بالغ بر۱۰.۲۹۳ درصد محاسبه شده است که کمترین میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در جهان محسوب می‌شود.

دولت‌های ترکمنستان با ۱۰.۳۵ درصد، سودان با ۱۱.۴۲۱ درصد، اتیوپی با ۱۲.۰۸ درصد و گینه استوایی با ۱۲.۱۱۶ درصد به ترتیب در رتبه‌های دوم تا پنجم از این نظر قرار گرفته اند.

ایران در میان کشور‌های خاورمیانه نیز کم‌خرج‌ترین دولت در سال ۲۰۲۲ بوده و در حالی که رتبه ۶ جهان را از این نظر به خود اختصاص داده است دومین دولت کم خرج خاورمیانه عربستان است که در رتبه ۶۵ جهان قرار گرفته است. نسبت هزینه کرد دولت عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور ۲۶.۸۵۸ درصد اعلام شده است. قطر با هزینه کرد ۲۷.۶۳ درصدی در رتبه سوم قرار گرفته است.

دولت کشور جزیره‌ای نائورو نیز با هزینه کرد ۱۵۴.۴۵۵ درصدی به تولید ناخالص داخلی به عنوان ولخرج‌ترین دولت جهان شناخته شده است.

رتبه برخی کشور‌های دیگر از نظر نسبت هزینه کرد دولت به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ عبارت است از: بنگلادش با ۱۴.۷۱۴ درصد در رتبه ۸، اندونزی با ۱۸.۴۹ درصد در رتبه ۲۱، پاکستان با ۱۸.۸۷۲ درصد در رتبه ۲۸، مصر با ۲۵.۸۴۳ درصد در رتبه ۶۲، کره جنوبی با ۲۷.۵۸۱ درصد در رتبه ۷۲، امارات با ۲۹.۵۹۷ درصد در رتبه ۸۵، عمان با ۳۰.۶۹۱ درصد در رتبه ۹۱، ترکیه با ۳۳.۲۵۹ درصد در رتبه ۱۰۴، چین با ۳۳.۷۵۹ درصد در رتبه ۱۰۸، روسیه با ۳۵.۵۲۱ درصد در رتبه ۱۱۹، انگلیس با ۴۱.۲۶۶ درصد در رتبه ۱۴۲، ژاپن با ۴۳.۴ درصد در رتبه ۱۵۰، و آلمان با ۴۹.۷۳۷ درصد در رتبه ۱۶۸.

بر اساس رده بندی صندوق بین‌المللی پول، اقتصاد‌های بزرگ و صنعتی ولخرج‌ترین دولت‌ها را در جهان دارند. دولت آمریکا که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را دارد رتبه‌ای بهتر از ۱۲۷ به دست نیاورده است. خالص هزینه‌های دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی ۳۷.۴۶۶ درصد برآورد شده که رقم قابل توجهی است. در میان اقتصاد‌های بزرگ، دولت فرانسه ولخرج‌ترین دولت جهان محسوب می‌شود. دولت این کشور معادل ۵۸.۳۶۵ درصد تولید ناخالص داخلی هزینه می‌کند و از این نظر در رتبه ۱۸۱ جهان قرار گرفته است. تنها ۷ کشور جزیره‌ای و کوچک هزینه‌کرد بیشتری نسبت به فرانسه بر اساس تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ داشته‌اند.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
در بازارهای جهانی؛
نفت در اوج نماند
ارسال نظر