بزرگترین عرضه بورس در راه است
یه گزارش بورس نیوز: عبدعلی ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در بازدید و نشست خبری با حضور اصحاب رسانه، به معرفی شرکت و آشنایی بیشتر با فعالیتهای این مجموعه که به زودی در بازار سرمایه عرضه خواهد شد، پرداخت.
۸۰ درصد الکل طبی بازار و ۱۰۰ درصد شکر دارویی در این مجموعه تولید میشود. ظرفیت تولید این هلدینگ ۱.۵ میلیون تن است که با توجه به مصرف ۲.۲ میلیون تنی، مجموعه ۴۵ درصد نیاز را تامین میکند.این شرکت ۴ سال است از زیان دهی خارج شده و پیش بینی میشود در سال جاری به ۵ هزار میلیارد تومان سوددهی برسد.
عبدناصری با بیان اینکه تا مرداد ماه ارزیابی مجدد شرکت انجام خواهد شد، گفت: سازمان خصوصی سازی ۳۰ خرداد سال گذشته آخرین ارزش شرکت توسعه نیشکر را ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را اعلام کرده، اما باید دوباره ارزیابی انجام شود.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سالانه ۳۳ میلیون لیتر الکل، ۱۰ هزار تن خمیر مایه، ۶۰۰ تن شکر طعم دار، ۷ هزار تن شکر قهوه ای، ۱۵ هزار تن شکر دارویی، ۱۰۰ هزار تن خوراک دام، ۱۱۰ هزار متر مکعب تخته صنعتی و ۲۴۰ هزار تن کاغذ تولید میکند. همچنین شرکتی دانش بنیان تأسیس کرده که کاغذ را از اسانس اوکالیپتوس تولید میکند.
۴۰ درصد سهام شرکت به سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات، ۳۰ درصد به سرمایه گذاری توسعه ملی، ۲۰ درصد به جهاد کشاورزی و ۱۰ درصد سهام به شرکت آینده پویا تعلق دارد. شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای کشت نیشکر، سهم ۴۵ درصدی در تولید شکر دارد. ضایعات این شرکت بصورت رایگان به عشایر به منظور خوراک دام ارایه میشود. همچنین به عنوان پیمانکار اجرایی شرکت نیشکر هفت تپه بشمار میرود. ۱۰۰ درصد شکر دارویی و ۸۰ درصد الکل در این مجموعه تولید میشود.
بررسیها نشان میدهد که ۵۰درصد وزن محصولات کشاورزی (۹میلیون تن) خوزستان توسط شرکت توسعه نیشکر ایجاد میشود؛ اما ۱۰درصد اراضی و ۱۰درصد آب خوزستان را مصرف میکند. این موضوع از توانایی بهرهوری بالای این شرکت حکایت دارد که توانسته است با کمترین میزان اراضی و آب بیشترین تولید را به ثبت برساند. سرانه مصرف شکر کشور در سال بهمیزان ۲/ ۲میلیون تن است. این در حالی است که ظرفیت تولید واقعی در بهینهترین حالت ممکن حدود ۵/ ۱میلیون تن در سال است و کمبود این میزان از طریق واردات شکر خام و تبدیل آن به شکر سفید محقق میشود. تولید سال ۱۴۰۱ توسعه نیشکر خوزستان در حدود ۷۰۰هزار تن بوده و مابقی نیاز کشور از طریق واردات شکر خام تامین شده است. بنابراین در بحث عرضه و تقاضا هرساله فزونی تقاضا وجود دارد و نگرانی از بابت عدم فروش شکر در این شرکت وجود ندارد.
پایان مطلب