افزایش تولید عربستان به شرط بالاماندن قیمت نفت
به گزارش بورس نیوز، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی و سعودی خبر داد هدف از این اقدام، جلب حمایت کنگره آمریکا برای توافقی است که تحت آن، عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی را به رسمیت میشناسد و در قبال آن، پیمان دفاعی با واشنگتن منعقد میکند.
عربستان سعودی هفته گذشته پیش از برگزاری نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس، اعلام کرد به کاهش داوطلبانه تولید نفت خود تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه میدهد. عربستان سعودی اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه نفت خود به میزان یک میلیون بشکه در روز را در نوامبر و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داد و این تصمیم را ماه آینده، دوباره بررسی خواهد کرد.
در این بین، سه منبع آگاه در اوپک به رویترز گفتند: با وجود گذار به سوی انرژیهای تجدیدپذیر، اوپک در گزارش آینده خود، چشم انداز میان مدت و بلندمدت تقاضا برای نفت را بالا برده که منعکس کننده دیده خوشبینانه این گروه صادرکننده نفت در مقایسه با سایر موسسات و آژانسهای پیش بینی کننده است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) قرار است پیشبینیهای خود از تقاضا برای نفت در بلندمدت را در گزارش چشم انداز جهانی نفت ۲۰۲۳ بهروز کند.
تقاضای بالاتر برای نفت، به نفع تولیدکنندگان اوپک خواهد بود و بر ضرورت سرمایه گذاری مستمر تاکید میکند. همچنین منعکسکننده دیدگاه خوش بینانهتر اوپک در خصوص چشمانداز تقاضا برای نفت در مقایسه با آژانس بینالمللی انرژی (IEA) و سایر پیشبینیکنندگان است.
یکی از این منابع آگاه که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: تقاضا همچنان در حال افزایش است. این منبع افزود: استفاده از نفت در ۱۸ ماه گذشته در دورههای قیمتهای بالا، تاب آوری نشان داده است.
در سال ۲۰۲۰، هنگامی که همهگیری کووید ۱۹، باعث کاهش شدید تقاضا برای نفت شد، اوپک دیدگاه خود را تغییر داد و اعلام کرد که در نهایت پس از سالها پیشبینی افزایش مصرف، تقاضا کاهش پیدا میکند، اما از آن زمان و با بهبود مصرف نفت، دوباره پیشبینیهای خود از رشد تقاضا را بالاتر برده است.
در گزارش سال ۲۰۲۲ اوپک، پیش بینی شده بود تقاضا برای نفت پس از سال ۲۰۳۵، به اوج میرسد. اما آژانس بینالمللی انرژی و سایر پیشبینیکنندگان، زمان زودتری را پیش بینی کرده اند.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، در سپتامبر، در مقالهای در فایننشیال تایمز نوشته بود: برآوردهای جدید آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد این دوران رشد به ظاهر بیوقفه تقاضا برای سوختهای فسیلی، قرار است در دهه جاری به پایان برسد.
اوپک در واکنش به این اظهارات اعلام کرد پیشبینیهای مبتنی بر دادهها، از پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی پشتیبانی نمیکند و آنچه این پیشبینیها را خطرناک کرده است، این است که اغلب با درخواستهایی برای توقف سرمایهگذاری جدید در نفت و گاز همراه است.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک و آژانس بینالمللی انرژی در سالهای اخیر بارها با هم درگیر شدهاند و اوپک از آژانس بینالمللی انرژی، به دلیل آنچه پیشبینیهای غیرمسئولانه و متعاقب آن، بازبینی دادهها میداند، انتقاد کرده است.