برگزاری دوره های آموزشی ارتقای مهارت های مدیریتی شرکت های تابعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس
به گزارش بورس نیوز، نوید نادرپور، مدیرعامل شرکت رهآوران فنون پتروشیمی شب گذشته در مراسم افتتاحیه گفت: با تدبیر و دوراندیشی مدیر عامل هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ابلاغ دستور وی قرار بر این شد تا دورههای آموزشی مذکور در اسرع وقت شکل بگیرد تا بدینوسیله مشکلات و چالشهای مدیریتی در این مجموعه برطرف شود.
نادرپور افزود: برای برگزاری این دورهها وقت زیادی صرف شد تا یک بازوی علمی انتخاب شود که در نهایت دانشگاه امام صادق (ع) برای این کار انتخاب شد و سیاست گزاریهای آن هم توسط آقای آقامحمدی عضو محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شد.
نادرپور در ادامه افزود: این دورههای آموزشی بر پایه ۴ سرفصل تدوین شده که در وهله اول آموزشهای مبنایی بر اساس شناسایی و مطرح کردن چالشها و مشکلات و موانع و راه حلهای برون رفت از آن توسط مدیران و اساتید به اشتراک گذاشته شود و این کار به یک جریان فکری و در عین حال به زبانی مشترک تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت رهآوران فنون پتروشیمی اضافه کرد: دورههای کلاسیک و کارگاهی و تدریسی در زمینههایی مانند حاکمیت شرکتی و نظام راهبردی و مباحثی مانند کسب و کار، اصول و کنترل اجرا، اخلاق حرفهای، ریسک و استراتژی، بازاریابی، ارزشها، فروش و در نهایت کسب دانش روز و روشها و آشنایی با تحول دیجیتال و هوش مصنوعی آیتمهایی است که در ستون دوم این دورههای آموزشی در نظر گرفته شده است.
نادرپور با بیان اینکه تشریک مساعی بین مدیران و فعالان ارشد صنعت پتروشیمی و در اختیار قرار دادن تجربیات مختلف از توفیقات و شکستهای مختلف در طیفهای همکار میتواند دستاوردهای آموزشی مطلوبی در اختیار شرکت کنندگان این دورههای آموزشی قرار دهد، گفت: این بخش به عنوان ستون سوم تئوریک مطرح شده، تا بدین طریق تولید کنندگانی که محصولاتی یکجور و یا نزدیک به هم دارند راه حلهای خود را به اشتراک بگذارند تا این روش اصلاحات لازم را برای افقهای مدیریتی مجموعههای پتروشیمی ترسیم کند.
مدیرعامل شرکت رهآوران فنون پتروشیمی با تاکید بر اینکه همواره در تمام مدلهای رشد و توسعه اقتصادی در دهههای گذشته سه سرفصل “سرمایه”، “تکنولوژی” و “توان و سرمایه انسانی” لحاظ شده گفت: اینک تعریف جدیدی به بخش سوم این سه گانه مدیریتی اضافه شده که ما از آن به عنوان “سرمایه انسانی ماهر” یاد میکنیم و بر این اساس ستون چهارم برگزاری این دورههای آموزشی را بر این شیوه قرار داده ایم که مدیران، هم خود به مهارتهای لازم دست یابند و هم نیروهای متخصص و ماهر تربیت کنند و آن را در مجموعههای خود بکار گیرند.
وی همچنین گفت: در شرکت ره آوران فنون پتروشیمی برای دوره اول که دو روز در ماه است ۴ گروه ۳۰ نفری تشکیل شده که این ۱۲۰ نفر با علوم روز مدیریتی آشناییهای لازم را پیدا کنند و هم افزاییهای مورد نیاز در صنعت پتروشیمی شکل بگیرد و تحت این جلسات هم اندیشی، تجربیات مختلف ارائه شود.
مدیرعامل شرکت رهآوران فنون پتروشیمی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که با برگزاری این دورههای آموزشی، تحول قابل اعتنا و اثر بخش حوزه راهبری واحدهای زیر مجموعه گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس به تدریج به الگویی برای دیگر صنایع کشور تبدیل شود تا رشد و توسعه اقتصادی سرعت بیشتری به خود بگیرد.
در ادامه این مراسم علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پشت تریبون قرار گرفت و با تاکید بر موضوع آموزش گفت: بر کسی پوشیده نیست که مقوله آموزش، همیشه برای رفع ناآگاهی ضروری است و برگزاری چنین دورههایی در صنایع پتروشیمی میتواند یادگیری و آموزش را به یک اصل اساسی مدیریتی بدل کند تا همه انسانها بدانند از مهد تا دوران کهنسالی و وفات، یادگیری و آموختن ضرورت انکار ناپذیر زیست بشری است.
آقامحمدی افزود: پرسش اینجاست که چرا ما دیر متوجه این نکته میشویم که مسائل مختلف با گذشت دهها سال همچنان حل نشده باقی مانده و مشخص است که در این راستا کسی پا به میدان نگذاشته، چون علم حل اینگونه مسائل باقی مانده، هرگز اخذ نشده و مشکلات همچنان خود را به ما تحمیل میکنند.
آقا محمدی برگزاری این دورههای آموزشی را حرکتی موثر و مبارک عنوان کرد و گفت:امید داریم که این رویکرد همواره تداوم داشته باشد و به صورت مقطعی نباشد و موجب گردد جانشین پروری به یک عادت مدیریتی تبدیل شده تا در صورت کنار رفتن یک مدیر، مدیران جایگزین با همان اسلوب، موفقیتهای گذشته را ادامه دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین افزود: پیشنهاد ما این است که محتوای کلاسهای آموزشی به فراخور نیازها با تغییرات رویکردی روبرو شود تا از این طریق مدیر مقطوع النسل بوجود نیاید، چون چنین مدیرانی میتوانند صنعت و اقتصاد را با مخاطرات جدی مواجه کنند.
عبدالعلی علیعسکری مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس سخنران بعدی این مراسم بود. وی در ابتدای صحبتهای خود صنایع پتروشیمی خلیج فارس را یک آبرو برای ایران در سطح جهانی برشمرد و گفت: بدون اغراق باید بگویم که صنایع پتروشیمی خلیج فارس یک آبرو و اعتبار برای ایران است. این مقام مسئول از گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس به عنوان یک برند معتبر جهانی یاد کرد و گفت: کسب رتبههای برتر گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ردهبندیهای جهانی نشانگر این است که روشهای برتر مدیریتی را کشف کرده و از آنها نهایت استفاده را به عمل آورده است و بر این اساس مقوله آموزش جایگاه معتبرتر خود را به همگان بروز میدهد که اینک باعث شده هلدینگ خلیج فارس به یک آبروی جهانی تبدیل شود.
علیعسگری با اشاره به سرعت تحولات در دنیای مدرن و امروزی گفت: دنیای امروز سرشار از تحولات لحظهای و در حال تغییر است و شرکتهای بزرگ همواره عامل توفیقات اقتصادی کشورها بوده اند و چنین موفقیتهایی بیانگر این نکته است که مدیران و رهبران ارزشمند شرکتها، عامل این دستاوردهای عظیم بوده اند و بی شک تربیت چنین مدیرانی در کشور حرکتی بسیار تاثیر گذار و مطلوب خواهد بود.
وی افزود:این مدیران بزرگ و قیمیتی بوده اند که شرکتهای خود و در نهایت کشور خود را رو به ارتقا برده اند تا در رقابتهای جهانی رتبههای برتر را از آن خود کنند و چنین مدیرانی باید همواره قدر ببینند وبه آنها اعتماد شود.
علیعسگری با بیان اینکه اگر به چنین مدیرانی اعتماد شود آنها هم با اعتماد به نفس بیشتری گامهای تحول سازمانی خود را برخواهند داشت، گفت:با چنین رویکردی این روحیه به مجموعه سازمان و یا شرکت القا شده و آن شرکت اثرگذاری بیشتری در میدان رقابت از خود نشان خواهد داد و با تکیه بر همین تفکر است که مقوله آموزش مدیریتی در مجموعه هلدینگ خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: ما باید آخرین متدهای علمی و مدیریتی روز جهان را کشف کنیم و در مجموعههای خود بکار ببندیم تا شاهد رشد روزافزون اقتصادی برای کشور باشیم.
علیعسگری در خاتمه سخنان خود تصریح کرد:هنر مدیریت امری فوق العاده تلقی میشود و تنها با دانش صرف نمیتوان هنر مدیریتی را به منصه ظهور رساند چرا که هنر مدیریت پدیدهای ترکیبی است واینک میتوان اذعان داشت تربیت مدیران توانا، با مقوله آموزش، در حقیقت کشف گوهرهایی است که اقتصاد کشور را مزین میکند.