بورسنیوز:
باتوجهبه گامهای مثبتی که بورس کالا در جهت توسعه ابزارهای نوین مالی و آشنایی هر چه بیشتر فعالین با سازوکار این بازار برداشته است، بازارگردانها میتواند نقش پر رنگی در افزایش حجم معاملات، تنظیم عرضه و تقاضا، گردش نقدینگی و رونقگرفتن هر چه بیشتر آن داشته باشد.
بازارگردان نهاد مالی دارای مجوز بازار سرمایه است که قراردادی تحت عنوان بازارگردانی با شرکت مربوطه منعقد میکند و تعهد دارد تا سطح مشخصی از نقدشوندگی را در قراردادهای مشتقه اعم از آپشن و فیوچر حفظ کند.
بازارگردان در هر روز معاملاتی سفارشهای خریدوفروش خود را بر اساس دامنه مظنه مشخص شده در تابلو ثبت میکند و بهمحض انجام معامله سفارشها مجدد ارسال میشود. انجام حداقل معاملات جزو تعهدات بازارگردانی محسوب میشود و بایستی روزانه محقق شود.
جریان سفارشهای خریدوفروش بهخصوص در بازارهای نوپا بهندرت در هر زمانی با یکدیگر مطابقت دارد و بازارگردان کمک میکند تا قیمتها به نرخ منصفانه نزدیک و به تعادل برسند.
در بازار مشتقه کالا بازارگردانها سبدی از این ابزار در اختیار دارند و بر اساس استراتژیهای موجود معاملات را انجام میدهند. هدف بازارگردانی کسب سود نیست، اما برآیند کلی آن میتواند ذینفعان را منتفع کند.
به طور مثال بازارگردان میتواند باتوجهبه موقعیت فروشی که در بازار آتی اتخاذ میکند در قراردادهای اختیار فروش که نسبت به قراردادهای اختیار خرید فعال کمتر و متعاقباً حجم کمتری از معاملات دارد، عرضه داشته باشد.
از این طریق هم باعث رونقگرفتن بازارها شده و هم از طرفی بازدهی سبد مثبت شده است.
آیسان علیزاده، کارشناس بازار سرمایه