به گزارش بورس نیوز، ۱۰ بهمن ماه یادآور سالروز بهره برداری از آگلوماشین شماره ۴ ذوب آهن اصفهان در سال ۱۳۹۰ است. در راستای افزایش تولید کارخانه و دستیابی به عدد ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، طرح توازن با احداث آگلوماشین ۴، کوره بلند شماره ۳ و باتری ککسازی شماره ۳ با موفقیت به انجام رسید.
بدین ترتیب آگلوماشین ۴ با ظرفیت تولید سالیانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، در سال ۱۳۹۰ در مدار بهره برداری قرار گرفت. در سالگرد این دستاورد افتخارآمیز گفتکویی داشتیم با منصور کندرانی سرپرست کارگاه پخت مدیریت آگلومراسیون که در ادامه میخوانید.
کندرانی بیان کرد: کارگاه پخت آگلومره یا کارگاه اصلی مدیریت آگلومراسیون علاوه بر آگلوماشین ۴ متشکل از سه آگلوماشین قدیم با ظرفیت هر کدام ۸۰۰ هزار تن در سال بوده که از ابتدای تاسیس کارخانه تا کنون در مدار تولید هستند. پس از بررسیهای کارشناسی صورت گرفته در زمینه ضرورت احداث آگلوماشین ۴ در قالب طرح توازن با محوریت شرکت کرهای پوسکو عملیات احداث در سال ۱۳۸۶ آغاز گردید که بدلایل شرایط تحریم و عدم پایبندی شرکت یاد شده به تعهدات خود، بخش مهمی از عملیات راهاندازی توسط کارشناسان داخلی به انجام رسید. در این راستا تغییرات زیادی نیز جهت بهبود شرایط فنی آگلوماشین هم به لحاظ نرمافزاری و هم سختافزاری اعمال گردید. از جمله آخرین تغییرات، نصب راهگاه جهت ذخیرهسازی آگلومره از آگلوماشین ۴ مازاد دریافت کورهبلند و استفاده از آن در شرایط کمبود آگلومره میتوان نام برد.
سرپرست کارگاه پخت در ادامه گفت: آگلومره تولیدی در کارگاه پخت آگلومراسیون پس از عملیات سرند و دانهبندی به کورههای بلند ارسال میگردد و با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد مواد آهن دار شارژ شده را تشکیل میدهد حائز اهمیت است. مصرف آگلومره به دلیل احیا پذیری بهتر نسبت به سنگ آهن و نیز دارا بودن ساختار متخلخل، تاثیر بسزایی در افزایش راندمان کورههای بلند داشته و باعث کاهش مصرف انرژی از جمله کک که مادهای گران قیمت و حیاتی برای کارخانه است، میگردد.
کندرانی ابراز امیدواری کرد که با تامین به موقع قطعات رزرو و نیز مواد اولیه باکیفیت، شاهد افزایش روز افزون و دستیابی به اهداف سالیانه تولید باشیم.