حمایت «زیما» از کسبوکارهای کوچک، متوسط و استارتاپها
به گزارش بورس نیوز، هجدهمین دوره جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی، بهعنوان یک رویداد بینالمللی در دو بخش مسابقهای «طراحان کسبوکار» و «فنآفرینی و تجاریسازی فنآفرینی (نوپا و رشدیافته)» در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشتماه سال جاری و به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
براساس این گزارش، «زیما» یک سکوی تامین مالی جمعی است که با مجوز شرکت فرابورس ایران فعالیت میکند و شرکت کارگزاری بانک صادارت نیز بهعنوان نهاد مالی تائیدشده از طرف فرابورس ایران، بر عملکرد آن در همه مراحل ارزیابیها، انعقاد قرارداد تامین مالی، پرداختها و دیگر فعالیتهای زیما بهطور مستقیم نظارت دارد.
سارا شاهرخی، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره زیما درباره کارکرد پلتفرم تأمین مالی جمعی زیما اظهار داشت: تمامی طرحها قبل از انتشار در پلتفرم زیما به تایید نهاد مالی و شرکت فرابورس ایران میرسد و پس از تامین مالی نیز گواهی شراکت هر طرح توسط فرابورس برای سرمایهگذاران صادر شده و توسط زیما در اختیار ایشان قرار داده میشود. بدین ترتیب همه تراکنشهای سکوی زیما در سامانه جامع فرابورس ثبت میشود.
شاهرخی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور بیان کرد که باتوجه به دشوارتر شدن تسهیلاتدهی بانکها که متاثر از سیاستهای پولی انقباضی بانک مرکزی است و همچنین افزایش بدهی دولت به بانکها و موسسات اعتباری، سهم دولت و شرکتهای دولتی از کل تسهیلات نسبت به گذشته افزایش داشته و طبعا شرایط اعطای تسهیلات به بخش خصوصی بهدلیل کاهش منابع بانکها دشوارتر شده است. درنتیجه شرکتها میتوانند طرحهای با بازده مناسب خود را با تکیه بر ابزارهای بازار سرمایه تامین مالی کنند که در این راستا یکی از امکاناتی که بازار سرمایه برای تامین مالی شرکتها فراهم کرده تامین مالی جمعی است که زیما با دریافت مجوز از فرابورس این خدمات را به کسبوکارها ارایه میدهد.
بهگفته وی در تامین مالی جمعی، منابع مالی برای یک پروژه از عموم جمعآوری شده و به شرکت سرمایهپذیر این امکان را میدهد تا با سرعت بیشتری بتواند طرحهای خود را تامین مالی کند. مراحل تامین مالی روی سکوی زیما به این صورت است که پس از ارایه درخواست تامین مالی توسط شرکت، بررسی و ارزیابی پروژه و تکمیل مدارک توسط کارشناسان زیما انجام میشود و درنهایت پس از تایید نهاد مالی، نمادی اختصاصی توسط شرکت فرابورس صادر میشود. پس از این مرحله جمعآوری وجوه روی سکوی زیما انجام شده و در پایان گواهی شراکت برای سرمایهگذار صادر شده و پرداخت به شرکت سرمایهپذیر انجام میشود.
مدیرعامل سکوی تامین مالی جمعی زیما با اشاره به جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی بهعنوان قدیمیترین و معتبرترین رویداد فنآوری و فنآفرینی کشور، حضور زیما را در آن مغتنم شمرد و ادامه داد: برگزاری رویدادهایی ازجمله «پل سرمایهگذاری»، «تأمین مالی جمعی طرحهای فناورانه»، «روشهای نوین تأمین مالی و سرمایهگذاری»، «بازارچه طعم فناوری در زندگی»، «مهارتهای رهبری استراتژیک در قالب بازی نبرد پادشاهان» و «نشست میز مسائل دانشبنیان» در حاشیه این رویداد، افقهای روشنی پیش چشم فعالان و صاحبان کسبوکارهای کوچک و بنیانگذاران استارتاپها قرار داد.
او در ادامه اضافه کرد: از آنجا که شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فنآفرینان موفق به سرمایهگذاران یکی از اهداف اصلی جشنواره شیخ بهایی است و تلاش میکند تا درجهت توسعه فناوری و شکوفایی اقتصاد ملی با حمایت از ایدههای دانشبنیان و توان نخبگان کشور گام بردارد، زیما نیز با حضور در این جشنواره اعلام کرد که آمادگی دارد تا با حمایت از کسبوکارهای فناورانه و دانشبنیان، زمینهساز اثرگذاری اقتصاد دانشبنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور باشد.
شاهرخی با اشاره به برگزاری دو روزه این جشنواره و حضور صاحبان کسبوکارهای مختلف، سرمایهگذاران و سرمایهپذیران یادآور شد که در مدت زمان برگزاری جشنواره شیخ بهایی، مذاکرات دوجانبه (B۲B)، شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فنآفرینان موفق به سرمایهگذاران دولتی، خصوصی و خیرین حوزه فنآفرینی و ... انجام شد.
بنابر این اعلام، جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی بهعنوان یکی از جشنوارههای معتبر وزارت علوم، هرساله با هدف تشویق به فرهنگ کارآفرینی و امیدآفرینی برای فناوران و فنآفرینان به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و با حمایت «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» و «معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری» برگزار میشود.
گفتنی است این دوره از جشنواره در دو بخش مسابقهای و غیرمسابقهای برگزار شد که در بخش نخست، تیمهای شرکتکننده در دو بخش «طراحان کسبوکار» و «فنآفرینی و تجاریسازی فناوری» به رقابت پرداختند. بخش غیرمسابقهای نیز شامل «فرصتهای سرمایهگذاری»، «نمایشگاه» و «نشستها و کارگاههای تخصصی» بود. همچنین سه جایزه ویژه «فناوری صنعتساز» مرحوم دکتر شیخ زینالدین، «مدیریت شهری» و «آب» نیز در این دوره از جشنواره به برندگان اهدا شد.