ادعا میکنیم که پتروشیمی فن آوران کاملا zero flaring است
به گزارش بورس نیوز، حسین رفیق دوست، مدیرعامل پتروشیمی فن آوران اظهار کرد: در پتروشیمی فن آوران نگاه به توسعه پایین دست و تکمیل زنجیره ارزش مورد توجه است. پروژه وینیل استات مونومر (vam) در حال اجرا است با توجه به اینکه شرکت پتروشیمی فن آوران تنها تولید کننده اسیدی است که مازاد بر مصرف داخلی و صادراتی تولید دارد، یک واحد یکصد هزار تنی vam در دستور کار قرار دادیم و مجوزهای خوراک و موافقتنامه اصولی که در مرحله دهم است را انجام دادیم و بحثهای انتقال تکنولوژی که مهمترین مشکل vam در کشور است، انجام شده است. یکی از اقدامات خیلی خوب فن آوران تکمیل زنجیره ارزش در خود شرکت است هرچند ما به خیلی از پتروشیمیهای دیگر مثل MTBE بندر امام و MTBE شیمی بافت و PET تندگویان و کارون و نخل آسماری خوراک میدهیم، ولی در خود فن آوران برنامه داریم که VAM را اجرا کنیم.
در پروژههای Energy saving کارهای بسیار خوبی کردیم. ادعا میکنیم که پتروشیمی فن آوران کاملا zero flaring است.
دو اقدام خوب دراین زمینه انجام شده است: اول اینکه گاز متانی که میزدیم برای سوخت مشعلهای کورههای ریفرمر، حدود ۳۰ هزار متر مکعب آن را از گاز پرژی که فلر میشد و میسوخت استفاده میکنیم بابت همین هم در نهمین جایزه مدیریت انرژی در سطح کل کشور مقام اول را گرفتیم و جایزه تندیس نقره را که بالاترین سطح جایزه در کشور است را دریافت کردیم.
یک پروژه بویلر هیدروژن سوز با ۱۶۰ هزار تن در سال ظرفیت تولید بخار HPS از آبی که دور ریز میشد و گازی که میسوخت داریم با توجه به افزایش قیمت حاملهای انرژی، طرحی است که میتواند روی بهای تمام شده ما بسیار موثر باشد. در حوزه بالا دستی هم با توجه به اینکه روش تولید متانول ما با تمام متانول سازهای کشور متفاوت است و ۲۰ درصد از خوراک ما به جای گاز متان که الان ناترازی هست از Co۲ است و در سالیان اخیر Co۲ از پتروشیمیهای رازی و مارون دریافت میکردیم نرخ دریافت آن کم و کاهشی شده بود، بزرگترین طرح بازیابی گاز دی اکسید کربن در کشور با ظرفیت ۱۶۹ هزار تن در سال را اجرا کردیم.
پیمانکار برنده مشخص شده، قرارداد بسته شده و از اسفند ماه فعال شده و زمین تحویل شده است و مشکل تامین مالی را حل کردیم و دانش فنی آن از خارج از کشور به کمک معاونت علمی و فن آوری نهاد ریاست جمهوری وارد شده است.