به گزارش بورس نیوز، فولاد کاوه جنوب کیش که با نماد کاوه در بورس اوراق بهادار شناخته از تولید کنندگان اصلی شمش بیلت در کشور است.
ظرفیت اسمی تولید شرکت ۱.۶۵۰.۰۰۰ تن در سال است که در سال ۱۴۰۲ کل تولید شرکت به ۱.۵۴۳.۰۰۰ تن رسید. البته شرکت ظرفیت تولید ۱.۸۵۰.۰۰۰ تن آهن اسفنجی را نیز دارد که به عنوان کالای میانی توسط خود شرکت در ادامه فرآیند مصرف میشود. در سال گذشته نیز شرکت مقدار ۱.۷۰۰.۰۰۰ تن آهن اسفنجی تولید کرد.
ترکیب بهای تمام شده شرکت طبق دادههای سالهای قبلی به شکل زیر است:
مواد مستقیم مصرفی شرکت نیز شامل گندله و آهن اسفنجی است که طبق نمودار زیر هزینهها را تشکیل میدهند:
نگاهی به نرخ شمش بیلت و گندله
معمولا نرخ گندله به عنوان ماده اولیه مصرفی کاوه حدود ۲۷ درصد نرخ شمش بیلت است و قیمت آن بر اساس نرخ بیلت تغییر میکند.
البته قیمت گذاری شمش بیلت نیز خود بر اساس تقریبی از قیمت شمش منطقه CIS (ترکمنستان، آذربایجان، بلاروس، مولداوی، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان) تعیین میشود. عرضه و تقاضای آهن در جهان و به خصوص در چین باعث تغییرات قیمت شمش شده و این تغییرات نیز قیمت را در داخل تحت تاثیر قرار میدهد. روند تغییرات قیمت شمش بیلت به ریال و دلار نیما را از تابستان ۱۴۰۱ تا کنون در نمودارهای زیر مشاهده میکنید:
تحلیل حساسیت سود شرکت
هم اکنون نرخ شمش بیلت حوالی ۵۳۰ دلار است که با حساب دلار نیمایی امروز به نرخ ۲۳۴.۰۰۰.۰۰۰ ریال میرسیم. روند عرضه و تقاضای جهان در مقاطع فولادی به نظر میرسد با تقاضای شدیدی همراه نخواهد بود. به خصوص اینکه اکثر کشورها و به خصوص چین در لبه پرتگاه رکود اقتصادی قرار دارند و این امر از ثبات نسبی قیمت شمش در اینده خبر میدهد.
اما پارامترهای دیگری مانند دلار نیما ممکن است تغییر کند. بر همین اساس با مفروضات زیر تحلیل حساسیت سود بر اساس قیمت دلار نیما و قمیت شمش به دلار انجام داده ایم:
مفروضات:
۱- مقدار تولید شرکت برابر با میانگین ۲ سال گذشته باشد.
۲- افزایش دستمزدها برابر با ۳۰ درصد باشد.
۳- روند افزایش سایر هزینهها و هزینه حمل و نقل طبق روند سالهای قبل باشد.
۴- هزینه انرژی مصرفی شرکت شامل برق و گاز سوخت همان نرخ اعلامی شرکت گاز و توانیر است که توسط شرکت اعلام شده است.
با این شرایط EPS شرکت در انتهای سال میتواند طبق جدول زیر باشد:
همچنین P/E آینده نگر نیز طبق جدول زیر مشخص میشود:
فرید عباسی
کارشناس بازار سرمایه