بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
تحلیل وضعیت یارانه‌های انرژی و احتمال افزایش قیمت بنزین در ایران؛

توضیحات رئیس جمهور درباره قیمت بنزین

توضیحات رئیس جمهور درباره قیمت بنزین
مدت‌هاست که قیمت بنزین و افزایش آن به بحث روز تبدیل شده است و رئیس جمهور و دولتمردان هر از چندگاهی گریزی به قیمت بنزین می‌زنند. شب گذشته مورخ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ مسعود پزشکیان رئیس جمهور در گفتگو با مردم از قاب تلویزیون گفت: بنزین گران می‌شود.
کد خبر : ۲۸۷۸۳۷
نویسنده :
زهرا منصور

به گزارش بورس‌نیوز، موضوع اصلاح یارانه‌های انرژی و به ویژه قیمت بنزین، مدت‌هاست که به یکی از مسائل مهم اقتصادی کشور تبدیل شده است. این مسئله در پی اظهارات مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در گفتگو با مردم در تاریخ ۱۲ آذر ۱۴۰۳، دوباره در کانون توجه قرار گرفت. وی در این گفتگو به صراحت به چالش‌های موجود در زمینه یارانه‌های انرژی اشاره کرد و گفت: «یکی دیگر از چالش‌های موجود اصلاح در یارانه‌های انرژی است.»

در ادامه این اظهارات، پزشکان به ناترازی بنزین و هزینه‌های بالای واردات آن اشاره کرد. بر اساس گزارش‌های موجود، هزینه‌های ناشی از واردات بنزین سهم قابل توجهی از خروج ارز را به خود اختصاص می‌دهد و این امر نیازمند بررسی دقیق‌تری در خصوص قیمت‌گذاری و یارانه‌های انرژی است. 

با توجه به این شرایط، اکنون این پرسش مطرح است که آیا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، افزایش قیمت بنزین پیش‌بینی شده است یا خیر؟ پاسخ به این سوال می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر بازار انرژی و همچنین اقتصاد کلان کشور داشته باشد.

علی اصغر نخعی راد، عضو کمیسیون شوراهای مجلس، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه سال جاری، از احتمال موافقت مجلس با افزایش قیمت بنزین خبر داد. وی افزود: «افزایش سالانه ۱۵ درصدی قیمت بنزین به طور کلی زیر نرخ تورم خواهد بود و اثر تورمی چندانی نخواهد داشت.» این اظهار نظر نشان‌دهنده آن است که دولت به دنبال راهکارهایی برای کنترل هزینه‌ها و کاهش فشار اقتصادی بر منابع ملی است.

از سوی دیگر، پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیز در نشست خبری اخیر خود به این نکته اشاره کرده که: «هدف ما حفظ تعادل اقتصادی و جلوگیری از نوسانات شدید قیمت‌ها در بازار انرژی است.» این رویکرد نشان‌دهنده یک استراتژی بلندمدت برای مدیریت منابع انرژی و ارتقاء پایداری اقتصادی کشور است.

آمارها نشان می‌دهند که کشور ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در جهان است، اما با این حال، مصرف بالای داخلی و عدم کارایی در مدیریت منابع باعث بروز چالش‌هایی در زمینه تأمین انرژی پایدار شده است. به عنوان مثال، طبق گزارش‌های بین‌المللی، مصرف بنزین در ایران با رشد مداوم روبرو بوده و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵ میلادی به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز برسد.

در نهایت، لازم به ذکر است که تغییرات در قیمت بنزین نه تنها تأثیر مستقیم بر هزینه‌های زندگی مردم دارد بلکه می‌تواند بر سایر صنایع و بخش‌های اقتصادی نیز اثرگذار باشد. به همین دلیل، بحث درباره یارانه‌های انرژی و سیاست‌های قیمت‌گذاری باید با دقت و توجه کافی انجام شود تا از ایجاد نارضایتی عمومی و تبعات اقتصادی ناخواسته جلوگیری گردد.

در نتیجه، وضعیت کنونی یارانه‌های انرژی و احتمال افزایش قیمت بنزین نیازمند تحلیل دقیق و جامع‌تری است که بتواند منافع ملی را در اولویت قرار دهد و ضمن حفظ ثبات اقتصادی کشور، رفاه عمومی را نیز تضمین نماید.

 

 

منبع: نبض بورس

 

 

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
مزایده انواع لوازم خانگی، خودرو و موبایل آغاز شد
آغاز بزرگترین مزایده الکترونیکی سراسری اموال منقول؛
مزایده انواع لوازم خانگی، خودرو و موبایل آغاز شد
ارسال نظر
نظرات بینندگان
محمدی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹
اگر مردم میدونستن، دولت و مجلس با ارزان بودن دستوری انرژی ( مخصوصا بنزین) ، چه ظلمی میکنه و چه آسیبهای وحشتناکی برای مردم و کشور داره (بیکاری، مشکلات اقتصادی و پایین بودن دستمزدها، بیماری، مرگ و میرناشی از آلودگی هوا و و بدتر از همه خشکسالی که این مملکتو نابود میکنه استفاده زیاد از خودروهای شخصی و ، و اتلاف وقت زیاد در ترافیک و اعصاب خوردی ، کسری بودجه و تورم، ، افزایش شدید اختلاف طبقاتی) دولت رو مجبور میکردن قیمتا رو اصلاح کنه همه مشکلات بزرگی که بالا شمرده شده تا حد خیلی زیادی با اصلاح قیمت انرژی و سوخت حل میشه
قیمت دستوری کالا و خدمات و سوخت، نابود کننده اقتصاد کشور و کسب و کار مردم است، بهترین جایگزین برای آن، آزادسازی قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و پرداخت یارانه یا سهمیه مستقیم به مردم است.
اصلاح قیمت و پرداخت سهمیه قابل مبادله انرژی و سوخت بر اساس کد ملی، بسیار به سود همه مردم و دولت است و بسیاری از معضلات اقتصادی و زیست محیطی کشور را حل میکند.
در گام اول بدلیل حساسیت بالا روی بنزین، میتوان قیمت دیگر حاملهای انرژی را واقعی سازی کرد و با سهمیه صرفه جویی شده بنزین توسط افراد (سهمیه در در کارت بانکی افراد و خانوارها اعمال میشود) ، هزینه های رفت و آمد و قبوض را پرداخت کرد. که انگیزه بالایی برای صرفه جویی بنزین نیز به همراه دارد.