بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
معاون سازمان توسعه تجارت خبر داد؛

توسعه تجارت ایران در سایه ۲۰ توافقنامه آزاد و ترجیحی

توسعه تجارت ایران در سایه ۲۰ توافقنامه آزاد و ترجیحی
معاون سازمان توسعه تجارت گفت: ایران ۲۰ موافقتنامه تجارت آزاد و ترجیحی در حال اجرا و مذاکره با کشورهای مختلف دارد.
کد خبر : ۲۸۷۸۵۹
نویسنده :
زهرا منصور

به گزارش بورس‌نیوز، سید محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری اخیر خود با خبرنگاران، به تشریح توافقات مهم تجاری که کشورمان با کشورهای مختلف به امضا رسانده است، پرداخت. این توافقات که شامل موافقتنامه‌های تجارت آزاد و ترجیحی می‌شود، در راستای تقویت روابط اقتصادی و تجاری ایران با سایر کشورها طراحی شده است.

 

 توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا

 

قنادزاده ابتدا به توافقنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد و آن را نخستین موافقتنامه چندجانبه کشورمان دانست. این توافقنامه پس از تصویب در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در انتظار تصویب نهایی در صحن مجلس است. وی خاطرنشان کرد که پس از تصویب نهایی، اجرای این توافقنامه دو ماه پس از آن در کشورهای عضو آغاز خواهد شد. به طور خاص، اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان است که مجموعاً دارای بازار بزرگی هستند و این توافق می‌تواند به گسترش مبادلات تجاری ایران کمک شایانی کند.

 

 توافقنامه تجارت آزاد با سوریه

 

معاون سازمان توسعه تجارت همچنین به توافقنامه تجارت آزاد ایران با سوریه اشاره کرد که اخیراً لایحه اصلاحی آن در مجلس به تصویب رسیده و منتظر ابلاغ رسمی برای اجرا است. قنادزاده بیان کرد که بر اساس این موافقتنامه، تعرفه 100 درصد کالاهای تجاری میان دو کشور به صفر رسیده و عمق ساخت تولیدات داخلی از 50 درصد به 40 درصد کاهش یافته است. این تغییرات می‌تواند به افزایش تبادلات تجاری میان ایران و سوریه کمک کند و زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های مختلف اقتصادی باشد.

 

 تجارت ترجیحی با اندونزی

 

وی همچنین از تصویب موافقتنامه تجارت ترجیحی با اندونزی خبر داد و اعلام کرد که این موافقتنامه شامل حدود 260 قلم کالا می‌شود که مشمول تخفیف‌های تعرفه‌ای بین 10 تا 50 درصد خواهند بود. دولت اندونزی نیز باید این موافقتنامه را ابلاغ کند تا بتواند به مرحله اجرایی برسد. بر اساس آمارها، اندونزی یکی از بزرگترین اقتصادهای جنوب شرق آسیا است و همکاری با این کشور می‌تواند فرصت‌های بسیاری را برای صادرات کالاهای ایرانی فراهم آورد.

 

 مذاکرات تجارت آزاد با ونزوئلا

 

قنادزاده در ادامه اعلام کرد که مذاکرات برای موافقتنامه تجارت آزاد با ونزوئلا به مراحل نهایی رسیده است و طرفین بر سر بیش از 90 درصد کالاها توافق کرده‌اند. انتظار می‌رود که این موافقتنامه در نشست پایانی که در هفته‌های آینده برگزار خواهد شد، نهایی شود و تا پایان سال جاری امضا گردد.

 

 مذاکرات با عمان

 

معاون سازمان توسعه تجارت درباره مذاکرات تجارت ترجیحی با عمان نیز گفت: "یک دور مذاکره انجام شده و 70 درصد اسناد به توافق رسیده است." وی ابراز امیدواری کرد که هیاتی از عمان در هفته اول دی ماه به ایران سفر کند تا مذاکرات ادامه یابد و لیست نهایی در کمیسیون مشترک دو کشور در هفته اول بهمن ماه نهایی و امضا شود.

 

 مذاکرات با صربستان

 

قنادزاده همچنین به تمایل صربستان برای آغاز مذاکرات تجارت آزاد اشاره کرد، اگرچه این کشور جزو اتحادیه اروپا است. قرار است در اسفند ماه مذاکراتی در حاشیه اولین کمیسیون مشترک دو کشور انجام شود که می‌تواند افق‌های جدیدی را برای همکاری‌های اقتصادی ایجاد کند.

 

 وضعیت مذاکرات با پاکستان و ازبکستان

 

در رابطه با پاکستان، قنادزاده تصریح کرد که چهار دور مذاکره برای رسیدن به یک توافقنامه تجارت آزاد انجام شده و تلاش‌ها ادامه دارد. همچنین، وی از امضای موافقتنامه پایه تجارت ترجیحی با ازبکستان خبر داد و اعلام کرد که طرفین درباره لیست‌های دوم و سوم نیز در حال مذاکره هستند و پیش‌بینی می‌شود که این لیست‌ها ظرف یک یا دو ماه آینده نهایی شود.

 

 قنادزاده در پایان تأکید کرد که هرچند موافقتنامه ترجیحی با ترکیه در سال‌های گذشته امضا شده اما به دلیل اختلافات در لیست‌ها هنوز اجرایی نشده است. وی ابراز امیدواری کرد که در کمیسیون مشترک دو کشور که در تاریخ 19 تا 21 آذرماه در تهران برگزار خواهد شد، مسائل مربوط به این موضوع نیز مورد بحث قرار گیرد.

 

این اقدامات نشان‌دهنده عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط تجاری با کشورهای مختلف و بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی موجود است. با توجه به شرایط جهانی و نیازهای روزافزون اقتصادی، این توافقات می‌توانند به عنوان محرکی برای رشد و توسعه اقتصادی کشور عمل کنند.

 

 

منبع: صدای بورس

 

 

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
پوشش کسری سرمایه گذاری برای رشد ۸ درصدی با قانون تامین مالی
تلاش‌ها و چالش‌های تحقق رشد ۸ درصدی طبق قانون برنامه هفتم توسعه؛
پوشش کسری سرمایه گذاری برای رشد ۸ درصدی با قانون تامین مالی
ارسال نظر