«کربن» با قیمت ۱۳۶۴ تومان در بازار دوم عرضه شد
به گزارش بورس نیوز به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، تعداد ۱۲۰ میلیون سهم معادل ۱۲ درصد از کل سهام شرکت کانی کربن طبس برای عرضه اولیه به روش ترکیبی در نظر گرفته شده بود که از این میزان تعداد ۴۰ میلیون سهم معادل ۴ درصد از سهام قابل عرضه، در مرحله اول به سرمایهگذاران واجد شرایط به روش حراج عرضه شد و فرایند کشف قیمت در این مرحله صورت گرفت.
بدین ترتیب در مرحله اول پس از رقابت ۹۳ صندوق سرمایهگذاری، هر سهم شرکت کانی کربن طبس ۱۳ هزار و ۶۴۰ ریال قیمت خورد. در مرحله دوم نیز ۸۰ میلیون سهم معادل ۸ درصد به قیمت ثابت ۱۳ هزار و ۶۴۰ ریالی به سایر سرمایهگذاران عرضه شد. پیش از عرضه اولیه، قیمت هر سهم «کربن» ۱۱ هزار و ۱۲۶ ریال ارزشگذاری شده بود.
سایر جزئیات عرضه اولیه «کربن»
در عرضه به سرمایهگذاران واجد شرایط شامل صندوقهای سرمایهگذاری سهامی و مختلط، حداکثر تعداد سهام قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی ۵۰۰ هزار سهم تعیین شده بود.
همچنین صرفا صندوقهایی مجاز به ورود سفارش در این عرضه اولیه بودند که پیش از عرضه، گزارش ارزشیابی سهام تهیه شده توسط صندوق را به فرابورس ارسال کردهاند.
در مرحله دوم نیز که از ساعت ۱۲:۰۰ آغاز و تا ۱۴:۰۰ به طول انجامید، هر شخص حقیقی و حقوقی امکان ورود سفارش تا سقف ۱۶۰ سهم داشتند. در نهایت ۷۹۱ هزار و ۴۰۱ کد حقیقی و ۱۱۰۶ کد حقوقی اقدام به خرید سهام «کربن» با قیمت کشفشده کردند.
گفتنی است در عرضه اولیه سهام «کربن» شرکت باما و شرکت کوشش آذین قشم متعهدین عرضه بودند. همچنین شرکت کارگزاری توسعه معاملات کیان مشاور عرضه و تأمین سرمایه امید متعهد خرید بودند. بازارگردانی این نماد را صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازار گردانی کیان بر عهده دارد.
با «کربن» بیشتر آشنا شوید
پیش از این در مراسم معارفه «کربن»، فرهنگ حسینی نماینده سهامدار عمده در خصوص تاریخچه کانی کربن طبس گفت: این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با اکتشاف و استخراج از معدن زغالسنگ آغاز کرد و فعالیت اصلی آن، استخراج و فرآوری زغالسنگ حرارتی است.
حسینی، سرمایه شرکت کانی کربن طبس را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: شرکت «باما» مالک ۶۸ درصدی این شرکت است.
سهامدار عمده شرکت کانی کربن طبس در خصوص مزیتهای رقابتی این شرکت نیز اینگونه توضیح داد: در اختیار داشتن محدوده معدنی قوی با ذخیره بالا، امکان استفاده از خاک کمعیار، نزدیکی معدن و کارخانه، حاشیه سود مناسب، تقاضای بالا و بازار فروش داخلی و خارجی، اخذ مجوز صادرات و معافیت مالیاتی بیستساله از مزیتهای این شرکت است.
وی همچنین روند سوددهی شرکت در سنوات گذشته را صعودی اعلام کرد که بخشی از آن در اثر افزایش قیمت و بخشی ناشی از رشد تولید و فروش بوده است.
حسینی با تأکید بر حاشیه سود مناسب «کربن» گفت: شرکت کانی کربن طبس بدهی قابلتوجهی ندارد و عمده بدهی آن سود نقدی است که باید به سهامدار پرداخت کند.
پایان مطلب