بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳
مقایسه وضعیت گزارشگری مالی در ایران با استانداردهای بین‌المللی؛

گزارشگری مالی ما سودمندی لازم را ندارد

گزارشگری مالی ما سودمندی لازم را ندارد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: گزارشگری مالی باید برای استفاده‌کنندگان از این گزارش‌ها سودمندی لازم را داشته باشد.
کد خبر : ۲۸۷۹۹۵
نویسنده :
زهرا منصور

به گزارش بورس‌نیوز، حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در همایش نکوداشت روز حسابدار که در دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، به بررسی سیر تحولات تاریخی حسابداری در سطح جهانی پرداخت و بر اهمیت پیشرفت‌های این حوزه در جهت رسیدن به شفافیت بیشتر در گزارشگری تأکید کرد. 

وی اظهار داشت که با وجود تمام پیشرفت‌هایی که در عرصه حسابداری به دست آمده است، هنوز این حوزه با چالش‌ها و مشکلات قابل توجهی مواجه است. یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح شده، دشواری در تشخیص اقلام مختلف حسابداری است؛ به عنوان مثال، هنگام ثبت برخی دارایی‌ها، پرسش‌هایی از قبیل «آیا این قلم دارایی محسوب می‌شود؟»، «آیا این دارایی جاری است یا ثابت؟» به وفور مطرح می‌شود. این مسأله نه تنها بر اساس اصول بنیادی حسابداری بلکه تحت تأثیر تغییرات سریع تکنولوژیکی و اقتصادی روز قرار دارد.

صیدی به عنوان نمونه‌ای از چالش‌های جدید، به حوزه رمز ارزها اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر، در زمینه دارایی‌های دیجیتال هنوز شفافیت کافی برای ارزیابی و طبقه‌بندی این نوع دارایی‌ها وجود ندارد." طبق گزارش‌های اخیر، ارزش بازار رمز ارزها به حدود ۲ تریلیون دلار رسیده است که نشان‌دهنده ضرورت ایجاد چارچوب‌های روشن برای حسابرسی و گزارشگری مالی در این بخش نوپا است. همچنین، بحث‌های جدی پیرامون ارزشیابی برندها نیز در محافل علمی و حرفه‌ای در حال انجام است که گواهی دیگر بر نیاز مبرم به اصلاح و بهبود فرآیندهای حسابداری موجود می‌باشد.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: "سودمندی اطلاعات حسابداری باید مورد توجه قرار گیرد." وی ضمن بیان اینکه تجربیات چندین ساله خود در بازارهای پول و سرمایه نشان می‌دهد که کیفیت گزارش‌های مالی در سطح مطلوبی نیست، خاطرنشان کرد که فرآیند گزارشگری مالی معمولاً به نتیجه‌ای فراتر از ارائه اطلاعات پایه نمی‌رسد. 

وی به چالش‌های پیش روی گزارش‌های حسابرسی اشاره کرد و گفت: "وقتی گزارشی از سوی حسابرس منتشر می‌شود و شامل بندهای متعدد مشروط است، تصمیم‌گیری برای مجامع و سرمایه‌گذاران سخت می‌شود." در واقع، چنین وضعیتی می‌تواند باعث سردرگمی در بازار شود و امکان اتخاذ تصمیمات صحیح را محدود کند. وی به این نکته تأکید کرد که این مشکل تنها مختص حسابرسان نیست و کل فرآیند گزارشگری نیازمند بازنگری و اصلاح اساسی است.

صیدی ضمن مقایسه وضعیت گزارشگری مالی در ایران با استانداردهای بین‌المللی، به وجود بندهای عدم توافق محدود در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: "در کشورهای دیگر، معمولاً پس از مذاکرات بین حسابرسان و شرکت‌ها، تنها یک بند عدم توافق باقی می‌ماند." در حالی که در بازارهای داخلی ممکن است گزارشی شامل ۲۵ بند مشروط ارائه شود که نشان‌دهنده عدم شفافیت و کارایی ناکافی سیستم فعلی است.

این مقام مسئول با دعوت از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران به تحقیق و بررسی روی این چالش‌ها افزود: "هیچ‌کس دوست ندارد محصول نهایی که تولید می‌کند، فاقد سودمندی باشد. بنابراین، ضروری است که تمامی ذینفعان در این حوزه بر روی ارتقاء کیفیت گزارش‌های مالی کار کنند." 

در نهایت، صیدی تأکید کرد که هدف نهایی حسابداری تولید گزارش‌های مالی شفاف و مفید است که بتواند به عنوان ابزاری موثر برای تصمیم‌گیری در بازارهای مالی عمل کند. با توجه به شرایط پیچیده کنونی بازارها، این امر بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و نیازمند توجه ویژه از سوی تمامی فعالان این حوزه می‌باشد.

 

 

منبع: تسنیم

 

 

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ورود شمش نقره به بازار سرمایه از فردا
به صورت رسمی در بورس کالا؛
ورود شمش نقره به بازار سرمایه از فردا
اهمیت هماهنگی‌های بین‌المللی برای بهره‌برداری از فرصت‌ رمز ارزها
دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی مطرح کرد؛
اهمیت هماهنگی‌های بین‌المللی برای بهره‌برداری از فرصت‌ رمز ارزها
ارسال نظر