صادرات "غنوش" با وجود ارز تک نرخی/ افزایش سرمایه "غنوش" تا پایان سال انجام می شود
نیما جوادیان، مدیرعامل شرکت نوش مازندران در گفتگو با بورس نیوز، در خصوص طرحهای توسعهای این شرکت بیان کرد: اقداماتی را در جهت طرحهای توسعهای شرکت شامل افزایش ظرفیت تولید کنسانتره مرکبات، تولید آب آشامیدنی، تولید پکتین، افزایش ظرفیت تولید روغن پوست پرتقال انجام دادیم. همچنین تغییر کاربری زمین ها، سرمایه گذاری نوش مازندران و احیای فعالیتهای این شرکت انجام شد.
وی افزود: نسبت به افزایش سرمایه اقدام کردیم. آخرین افزایش سرمایه شرکت بخشی از آن در سال ۹۸ و بخش دیگر در سال ۹۹ انجام شد. در حال حاضر ۵ سال از افزایش سرمایه "غنوش" از محل تجدید ارزیابی زمین میگذرد.
جوادیان ادامه داد: طبق گزارش حسابرس که باید تجید ارزیابی انجام شود، ما نیز زمینها را کارشناسی کردیم و مازاد تجدید ارزیابی زمینها که ۳۰ هزار متر است، انجام شد. تا پایان سال باقی کارهای آن از جمله گزارش توجیهی نیز انجام میشود و افزایش سرمایه را تا پایان سال خواهیم داشت. ممکن است تا مجوز بورس و سایر مراحل تکمیل شود تا اوایل سال آینده به طول بیانجامد.
مدیرعامل نوش مازندران گفت: همانطور که میدانید، باید از زمان افزایش سرمایه از محل داراییهای زمین ۵ سال بگذرد تا بتوانیم از معافیت مالیاتی آن بهرهمند شویم. زمان افزایش سرمایه نیز مهم است. این افزایش سرمایه میتواند بیش از ۳۰۰ درصد باشد. در حال حاضر تجدید ارزیابی زمینهای شرکت ۲۹۷ میلیارد تومان شناسایی شده که کارشناسی مجدد قبل از افزایش سرمایه باید انجام شود تا اگر افزایش نرخی صورت گرفت، لحاظ شود و سپس افزایش سرمایه داشته باشیم.
وی با اشاره به طرحهای توسعهای شرکت نوش مازندران گفت: طرح توسعه آب آشامیدنی راه اندازی کردیم و ما ۲۵۰ هزار آب آشامیدنی تولید کردیم. شروع خوبی برای کنسانتره مرکبات داشتیم. اولویت ما برای تولید شرکت، تولید کنسانتره، روغن پوست پرتقال، پکتین و در انتها آب آشامیدنی است. تولید آب آشامیدنی جهت جذب هزینههای سربار و دستمزد در فصل بهار و تابستان است. به محض اینکه تولید کنسانتره آغاز شد، تولید آب آشامیدنی متوقف شد. اما در سالهای آینده با توجه به صرفه و صلاح شرکت تولید آب آشامیدنی در فصل بهار و تابستان متفاوت خواهد بود. در سه ماهه ابتدای سال ۲۷۰ تن تولید کنسانتره مرکبات داشتیم. از آنجایی که میوههای سردخانهای زیاد بود زمان زیادی از تولید آب آشامیدنی را به این بخش اختصاص دادیم.
جوادیان درخصوص پکتین بیان کرد: پکتین یک محصول دانش بنیان است و در ایران و حتی خاورمیانه نیز رقیب ندارد و آینده خیلی خوبی برای نوش مازندران است. اما چون برندسازی این محصول انجام نشده تمرکز ما روی کنسانتره و روغن پوست پرتقال است که تقاضای خوبی دارد و میتواند حاشیه سود خوبی را وارد شرکت کند. بازار و مشتریان این محصول را پیدا کردیم تا سالهای آینده بتوانیم تولید بیشتری از این محصول داشته باشیم.
مدیرعامل نوش مازندران گفت: قطعا پیش بینیهای ما در سال جاری محقق خواهد شد تا منافع خوبی به سهامداران برسد. اقدامات فروش ۲۰ هزار متر از زمینهای سرمایه گذاری نوش مازندران را انجام میدهیم و میخواهیم به بهترین قیمت زمین را واگذار کنیم تا سود انباشته خوبی نیز وارد شرکت شود.
وی درخصوص صادرات توضیح داد: مشکلی که در حوزه صادرات برای شرکتهایی بورسی وجود دارد، رفع تعهد ارزی است. تا به اینجا صرفه شرکت و سهامداران در این بود که وقتی محصول در داخل کشور بازار خوبی دارد آن را در بازار داخل به فروش برسانیم. محصولات شرکت از طریق بازرگانان صادر میشود و تاکنون به کشورهای دانمارک، ترکیه، روسیه و ارمنستان محصولات ما صادر شده است. ما به صورت مستقیم صادرات انجام نمیدهیم. بازرگانان محصولات را از ما خریداری میکنند و با برند ما به خارج از کشور صادر میکنند.
مدیرعامل "غنوش" در این باره گفت: برگشت ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما منافع صادرات برای شرکت را کاهش میداد. به همین دلیل از سال ۹۹ به بعد به صورت مستقیم صادرات انجام ندادیم. اما در حال حاضر که ارز نیمایی حذف شده و قیمت ارز تک نرخی میشود، صرفه اقتصادی خوبی میتواند داشته باشد تا خود ما صادرات را انجام دهیم.
پایان مطلب