اقتصاد دانش بنیان موتور محرکه صنایع در دنیا/ پتروشیمی اروند، آماده حضور در بازار سرمایه است
محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند در گفتگو با بورس نیوز، با اشاره به همایش پتروفن اظهار کرد: پتروشیمی اروند از دی ماه سال گذشته اقدامات خود را برای همایش پتروفن امسال آغاز کرد. به دلیل اینکه ما در سال گذشته جلسات تخصصی زیادی داشتیم و نیازهای نوآورانه و فنی را مطرح کردیم، پرپوزالهای متعددی را دریافت کردیم که برخی از آنها در نمایشگاه کیش و چند نمایشگاه دیگر به تفاهمنامه و در نهایت به قرارداد منجر شد.
وی ادامه داد: در پتروفن امسال نیز به صورت دو طرفه در جلسات مختلف حضور داریم تا نیازهای پتروشیمی اروند را مطرح کنیم و شرکتهای دانش بنیان به کمک ما بیایند و نیازهای ما را رفع کنند.
مدیرعامل پتروشیمی اروند افزود: پتروشیمی و بهبود یک مسیر مستمر است. حدود ۲۰ درصد از انرژی تولیدی پتروشیمی فجر را ما مصرف میکنیم. موضوع بهینه سازی انرژی برای ما بسیار مهم است. امیدوار هستیم در این نمایشگاه با تمرکز بر موضوع انرژی، تولید تجهیزات و تکنولوژیهای جدید بتوانیم بهینه سازیها را انجام دهیم.
کریمی در این باره ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان نه تنها در ایران بلکه در دنیا موتور محرکه صنایع است. باید به این موضوع بیش از پیش توجه شود. باید بتوانیم برخی از تکنولوژیها را داخلی سازی و در نهایت تجاری سازی کنیم. ما در پتروشیمی اروند روی این موضوعات تمرکز کردیم.
کریمی همچنین گفت: ۶۷ پروژه کوچک و بزرگ در پتروشیمی اروند در حال اجراست. دستاوردهای خوبی نیز داشتیم. در مدت زمانی که ساخت داخل در کشور نمود پیدا کرده این را گفتیم که شرکتهای دانش بنیان را باور کنیم تا به هرچه خواستیم برسیم.
وی خاطرنشان کرد: ما واحدی به نام تلغیظ اسیدسولفوریک داشتیم که ۱۲ سال از سرویس خارج شده بود. تجهیزات این واحد را به دلیل هایتک بودن نمیتوانستیم تهیه کنیم. اما در مدت یک سال دو شرکت داخلی روی این واحد فعالیت کردند و در نهایت تجهیزات آن داخلی سازی شد. این واحد در هفته گذشته راه اندازی و وارد سرویس شد. این، یک راه اندازی موفق پس از ۱۲ سال بود که میتواند نمونهای از باور و اعتقاد به شرکتهای سازنده داخلی باشد.
مدیرعامل این پتروشیمی عنوان کرد: شاید پتروشیمی اروند جزو شرکتهایی باشد که بیشترین نگاه را به شرکتهای دانش بنیان و نوآور داشته و فضا را برای شرکتهایی که میتوانند بهبود ایجاد کنند، فراهم ساخته است.
وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور توضیح داد: ما هرچقدر بتوانیم بهینه سازی میکنیم تا به ناترازی کشور کمک کرده باشیم. در تولید فرایند کاستیک، هیدروژن تولید میشود و از آن به عنوان سوخت در کورهها استفاده میکنیم. امسال ما به عنوان بخشی از سوخت از هیدروژن استفاده میکنیم. هرکاری که در موضوع بهینه سازی انجام دهیم میتوانیم به ناترازی انرژی در کشور کمک کنیم.
کریمی در این باره بیان کرد: اگر چرخ صنعت پایین دست نچرخد، چرخ ما نیز به سختی میچرخد. وقتی به یکباره خرید داخلی متوقف شود، یافتن بازارهای صادراتی بسیار سخت است. البته درست است که ناترازی به طور مستقیم روی تولید پتروشیمی اروند تاثیرگذار نیست، اما در کسب و کار ما و صنایع پایین دست تاثیرگذار است.
نقدینگی یکی از چالشهای جدی ماست. اما برای این موضوع برنامه داریم. منابع پروژه PVC۲ قرار است از محل تسهیلات، از آورده نقدی و باقی از طریق مشارکت در ساخت تامین شود. این یک بیزنس برد_برد است. زیرا ما منابع مورد نیاز پروژه را تامین میکنیم و از سوی دیگر مشتریها نیز قراردادهای بلندمدت تامین خوراک دریافت میکنند.
مدیرعامل پتروشیمی اروند درخصوص عرضه سهام این پتروشیمی در بازار سرمایه گفت: برای حضور در بازار سرمایه ۳ سال است که آماده هستیم. اما هلدینگ خلیج فارس به عنوان سهامدار عمده تصمیم گیرنده نهایی است. با توجه به شفافیت مالی و حسابرسیهای انجام شده مشکلاتی در فرایند پذیرش نداشتیم.
پایان مطلب