بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶

چرا باید در صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی سرمایه‌گذاری کنیم؟

چرا باید در صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی سرمایه‌گذاری کنیم؟
صندوق بازنشستگی تکمیلی یک ابزار سرمایه‌گذاری جدید در کشور ما است که توسط سازمان‌های خصوصی (مانند کارگزاری‌های بورس) تاسیس و مدیریت می‌شوند.
کد خبر : ۲۸۸۵۹۲
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، کسب اطمینان از امنیت مالی در دوران بازنشستگی، یکی از نگرانی‌های اصلی همه افراد است. تقریبا همه ما در طول دوران کاری خود به فکر پیدا کردن راهی برای پوشش دادن هزینه‌های زندگی در دوران بازنشستگی هستیم. صندوق بازنشستگی تکمیلی دقیقا همان راهکاری است که می‌توان برای حل این مشکل از آن استفاده کرد.


صندوق بازنشستگی تکمیلی چیست؟


صندوق بازنشستگی تکمیلی یک ابزار سرمایه‌گذاری جدید در کشور ما است که توسط سازمان‌های خصوصی (مانند کارگزاری‌های بورس) تاسیس و مدیریت می‌شوند. افرادی که در دوران کاری خود در صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی سرمایه‌گذاری می‌کنند، در دوران بازنشستگی امنیت مالی بیشتری خواهند داشت. این سرمایه‌گذاری با مبالغ کمی در طول سال انجام می‌شود، اما در دوران بازنشستگی افراد می‌توانند از توانایی مالی خود برای پوشش دادن هزینه‌های زندگی اطمینان حاصل کنند.

لازم به ذکر است صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی معمولا از نوع صدور و ابطالی هستند؛ بنابراین برای خرید و فروش واحد‌های این نوع صندوق باید به وب‌سایت اختصاصی صندوق مراجعه کرد.

جالب است بدانید که شرکت‌ها می‌توانند از صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی به عنوان مزیت رقابتی استفاده کنند و سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها را در فهرست خدمات و امتیازاتی که به کارمندان خود ارائه می‌کنند، قرار دهند. دلیل این اتفاق هم این است که برخی شرکت‌ها مبلغی را از خودشان برای کارکنان در این صندوق‌ها قرار می‌دهند.

این را هم اضافه کنیم که نیازی نیست ۲۰ یا ۳۰ سال در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرد و افراد می‌توانند بسته به نیاز خود برای مدت زمانی مشخص (مثلا ۳ سال) سرمایه‌گذاری کنند.

 

نحوه فعالیت صندوق بازنشستگی تکمیلی 


صندوق‌های بازنشستگی تقریبا مشابه سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری عمل می‌کنند. این صندوق‌ها، سرمایه افراد را در طول سال‌های فعالیتشان جمع‌آوری می‌کنند و با سرمایه‌گذاری این سرمایه تجمیع‌شده، به سود می‌رسند. افرادی که پس انداز خود را در این صندوق قرار می‌دهند، می‌توانند در زمان بازنشستگی یا هر زمانی که تمایل داشته باشند، با توجه به نحوه و جزئیات فرآیند سرمایه‌گذاری، درخواست ابطال واحد‌های خود را ثبت کنند.

متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل افزایش روز افزون نرخ تورم، حقوق بازنشستگی افراد نمی‌تواند تمام هزینه‌های زندگی بازنشستگان را پوشش دهد. به همین دلیل، بهتر است افرادی که هنوز به سن بازنشستگی نرسیده‌اند، به فکر راه‌های دیگری برای افزایش درآمد ماهانه خود در این دوران باشند. در بسیاری از مواقع صندوق بازنشستگی تکمیلی یک روش معقول و اقتصادی برای رفع این مشکل است.

 

انواع صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی


صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی در سه گروه زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

•    صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی سهامی: حداقل ۷۰ درصد دارایی صندوق به سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار اختصاص می‌یابد. 

•    صندوق بازنشستگی تکمیلی شاخصی: حداقل ۷۰ درصد دارایی صندوق به سهام شرکت‌هایی که بیشترین سازگاری را با شاخص مورد نظر دارند، اختصاص می‌یابد. 

•    صندوق بازنشستگی تکمیلی صندوق در صندوق: حداقل ۷۰ درصد دارایی صندوق به خرید واحد‌های سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص می‌یابد. 


انواع واحد‌های صندوق بازنشستگی تکمیلی


واحد‌های این صندوق‌ها به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

•    واحد ممتاز: تنها مدیران و موسسین صندوق می‌توانند این واحد‌ها را خرید و فروش کنند. معامله این واحد‌ها برای سرمایه‌گذاران عادی امکان‌پذیر نیست. 

•    واحد‌های عادی: این واحد‌ها برای سرمایه‌گذاری افراد عادی و شرکت‌ها طراحی شده‌اند و خود به ۴ دسته تقسیم می‌شوند: 

۱.     واحد عادی نوع اول: واحد‌هایی است که طبق اعلام کارفرما و با پرداخت معادل یا درصدی از مبلغ صدور واحد‌های سرمایه‌گذاری عادی نوع دوم (به تفصیل نیروی انسانی) صادر می‌شود. 

۲.     واحد عادی نوع دوم: واحد‌هایی است که طبق اعلام کارفرما به نام نیروی انسانی صادر می‌شود و در توثیق کارفرما خواهد بود. 

۳.     واحد عادی نوع سوم: واحد‌هایی است که طبق اعلام کارفرما به نام نیروی انسانی صادر می‌شود. 

۴.     واحد عادی نوع چهارم: واحد‌هایی است که سایر سرمایه‌گذاران در زمان پذیره‌نویسی یا در زمان فعالیت صندوق خریداری می‌کنند. 

خرید و فروش واحد‌های عادی برای افراد حقوقی (کارفرمایان) و افراد حقیقی امکان‌پذیر است. افرادی که قصد دارند شخصا و بدون دخالت کارفرما در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند، از واحد‌های عادی نوع چهارم بهره می‌گیرند. این در حالی است که سه نوع اول این واحد‌ها (با توجه به قوانین و رویه توافق‌های هر سازمان) به کارکنان شرکت‌ها تعلق می‌گیرد.


مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی


با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی می‌توان به مزایای زیر دست یافت:

۱.     پوشش هزینه‌های زندگی: مهمترین و اولین هدف از سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، پوشش هزینه‌های زندگی در دوران بازنشستگی و از کار افتادگی است. 

۲.     امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ کم: شاید برای سرمایه‌گذاری با پول کم محدودیت‌های زیادی وجود داشته باشد، اما شما می‌توانید با مبالغ کمی، سرمایه‌گذاری خود را شروع کنید. ضمن اینکه جمع شدن این پول در بازه زمانی بلندمدت می‌تواند اثر آن را دو چندان کند. 

۳.     بهره‌مندی از دانش افراد حرفه‌ای: با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، سرمایه خود را در اختیار مدیران مجرب و کارشناسان حرفه‌ای صندوق‌ها قرار می‌دهید و می‌توانید از دانش و تجربه این افراد در بازار‌های مالی بهره‌مند شوید. 

۴.     شفافیت اطلاعات: صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی موظف هستند دقیقا مانند تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری فعال در بورس، گزارش عملکرد خود را به صورت دوره‌ای در اختیار سازمان بورس و فعالان این بازار قرار دهند. به همین دلیل از شفافیت بالایی برخوردارند. 

کلام آخر


صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی، یکی از جدیدترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که اخیرا مورد توجه قرار گرفته‌اند. با کمک این صندوق‌ها می‌توان به اطمینان بیشتری از رفاه مالی خود در دوران بازنشستگی رسید و با خیالی آسوده‌تر برای این دوران برنامه‌ریزی کرد. با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و میزان رشد نرخ تورم سالانه، سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها اقدامی معقول و اقتصادی به نظر می‌رسد.

 

پایان مطلب

 

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر