آخرین خبرها از پیشرفت پروژه عظیم مس جانجا: کارخانه تغلیظ ۵ درصد جلوتر از برنامه
به گزارش بورس نیوز، فرخ غریبی، مدیر کارگاه بخش احداث کارخانه تغلیظ مجتمع معدنی مس جانجا طی گفتگویی بیان کرد: پروژه احداث کارخانه کنسانتره مس جانجا از ابتدای سال جاری به شرکت مهندسی فکورصنعت تهران ابلاغ شده و هماکنون در حال اجرا است. این کارخانه، پس از بهرهبرداری، سالانه ۱۶ میلیون تن خوراک ورودی به بخش سنگشکن (کراشر) دریافت کرده و ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶درصد، پس از طی پروسهای، تولید میکند.
مدت زمان اجرای این پروژه ۴۵ ماه تعیین شده است که شامل ۳۳ ماه برای عملیات اجرایی و دوازده ماه برای دوره گارانتی، راهبری و نظارت درنظرگرفته شده است. بر اساس برنامه زمانبندی، پیشرفت پروژهی این بخش تا تاریخ کنونی باید حدود ۴.۲ درصد میبود، اما خوشبختانه تاکنون با پیشرفت ۹.۲ درصدی، حدود ۵ درصد جلوتر از برنامه زمانبندی هستیم. در صورت ادامه این روند، پروژه در زمان مقرر تکمیل خواهد شد.
در این منطقه تاکنون پروژهی صنعتی با این مقیاس اجرا نشده و طبیعیست که اجرای نخستین پروژههای صنعتی معمولاً با چالشهایی مانند کمبود تجهیزات، عدم آمادگی زیرساختها و آشنایی مردم با شرایط پروژه همراه است. با این حال، این منطقه مردمان بسیار خوبی دارد که همراهی زیادی با ما دارند؛ بنابراین به تدریج این چالشها مرتفع شده و شرایط بهتر میشود. یکی از مشکلات اصلی در این منطقه، تأمین سوخت بود که خوشبختانه با پیگیریهای کارفرما، این مسئله تا حد زیادی حل شده است.
در حال حاضر، ۳۲۲ نفر بهطور مستقیم در این بخش از پروژه که به عهده ماست، مشغول به کار هستند که ۱۱۰ نفر آنها نیروهای بومی منطقهاند. به دلیل نبود نیروی فنی و صنعتی کافی در منطقه، فرآیند آموزش نیروهای محلی در چند مرحله در حال اجرا است. یکی از مراحل، آموزش حین کار است که در آن نیروها در کنار استادکاران بخشهای مختلف (مانند مکانیکال و…) آموزشهای عملی میبینند. پس از طی دوره آموزشی، این افراد میتوانند از کارگر ساده به نیروی فنی و حتی سرپرست ارتقا پیدا کنند.
علاوه بر این، بخشی از قرارداد پروژه به آموزشهای رسمی اختصاص دارد. در این مرحله، اساتید متخصص به محل پروژه دعوت شده یا نیروهای منتخب برای آموزشهای تخصصی به پروژههای مشابه در داخل یا خارج از کشور اعزام میشوند. هدف این است که هنگام راهاندازی کارخانه، تمامی نیروهای موردنیاز از افراد بومی منطقه تأمین شوند.
اجرای این پروژه، تأثیرات قابلتوجهی بر اشتغالزایی، ارتقای مهارتهای فنی و توسعه اقتصادی و صنعتی منطقه خواهد داشت. علاوه بر این، حضور صنعت در این منطقه به بهبود معیشت و رفاه اجتماعی مردم کمک خواهد کرد. چنین فرآیندی پیشتر در استانهایی مانند خوزستان نیز تجربه شده است، جایی که ورود صنعت موجب پرورش نیروهای متخصص و رشد و توسعه منطقه شد. انتظار میرود که در این منطقه نیز با گسترش صنعت مس، چنین تحولی رقم بخورد.
یادآور میشود؛ ابرپروژه معدنی و صنعتی مس جانجا، با چشمانداز احداث کارخانه ۱۳۰ هزارتنی کنسانتره مس و سپس ۳هزار تنی کاتد مس، با راهبری شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و نیز همراهی شرکتهای بزرگ و توانمند معدنی و صنعتی کشور؛ شامل گلگهر، چادرملو، گهرزمین، تجلی توسعه معادن و فلزات و سرمایهگذاری غدیر در حال اجراست و این شرکتها سهامداران شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا را تشکیل میدهند.