آینده رمز ارزها؛ چه تحولات جدیدی در راه است؟
به گزارش بورسنیوز، یکی از چالشهای اصلی که کاربران در دنیای ارزهای دیجیتال با آن روبهرو هستند، عدم وجود قوانین و مقررات شفاف و جامع میباشد. این موضوع مشکلات متعددی را میان مردم و صرافیها ایجاد کرده است. کلاهبرداریهای مرتبط با ارزهای دیجیتال نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند و لازم است که روشهای پیشگیری از سوءاستفاده در این حوزه با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
واقعیت این است که به دلیل اقداماتی که بدون تعامل نهادهای نظارتی و بخش خصوصی انجام میشود، نه تنها اعتماد کاربران کاهش مییابد، بلکه ممکن است منجر به خروج پول از صرافیهای داخلی و انتقال آن به صرافیهای خارجی در قالب ارز نیز شود. این وضعیت بهنوعی زمینهساز برپایی جشن ناخواسته برای پلتفرمهای خارجی فعال در حوزه رمزارزها خواهد بود.
بسته شدن درگاههای صرافیهای رمزارز یکی از این اقدامات به شمار میرود که میتواند باعث افزایش عدم اطمینان در بازار و خروج سرمایه از کشور شود. این اتفاق در آبانماه ۱۴۰۳ برای اولین بار رخ داد و درگاههای کسبوکارهای رمزارزی مسدود شد؛ هرچند که با پیگیریهای انجام شده، در کمتر از ۲۴ ساعت این درگاهها رفع مسدودی شدند، اما در تاریخ ششم دیماه، این مسدودی بدون اطلاع قبلی به کسبوکارها دوباره اتفاق افتاد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، به تازگی در مورد مشکلات ایجاد شده برای درگاههای رمزارز اظهار داشت: بانک مرکزی اعلام کرده است که درگاه رمزارز بسته نیست و تنها درگاه خرید توسط بانک مرکزی مسدود شده است؛ بانک مرکزی مسئول مدیریت بازار ارز است و این تصمیم در همین راستا اتخاذ شده است.
در آخرین اقدام، روز سهشنبه - ۱۸ دیماه - بانک مرکزی ابلاغیه جدیدی در حوزه رمزپولها منتشر کرد که طبق آن مقرر شد: تمامی سکوهای رمزپول برای فعالیت، حساب بانکی واحد و مورد تایید بانک مرکزی داشته باشند.
بر اساس چارچوب تعیین شده و به منظور تضمین شفافیت فعالیتهای ریالی و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده احتمالی، اطلاعات مرتبط با فعالیت تمامی کارگزاران رمزپول از جمله جزئیات فعالیتهای معاملاتی، مشخصات مدیران و تعاملات مالی آنها طبق قانون دریافت و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
همچنین با هدف امکان نظارت دقیقتر بر سلامت مالی این حوزه، کارگزاران رمزپول ملزم هستند کلیه عملیات دریافت و پرداخت ریالی مرتبط با فعالیت خود را به صورت شفاف و از طریق حساب مشخص و مورد تأیید بانک مرکزی انجام دهند.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که با توجه به تمهیدات فراهم شده برای دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله به صورت مستقیم از شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت و بانکها، این سکوها از دریافت خدمات پرداخت به صورت واسطهای منع شدهاند.
فعالان حوزه صرافیهای رمزارز معتقدند که مسدودسازی بیش از ۳۰۰ کسبوکار علاوه بر مشکلاتی که برای آنها به وجود میآورد، اعتماد ۱۵ میلیون کاربر فعال در فضای رمزارزی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. این کاربران ممکن است با کوچکترین تردید نسبت به امنیت مالی خود در پلتفرمهای داخلی، سرمایه ارزی خود را به سرعت به صرافیهای خارجی منتقل کنند.
محمدمهدی فاطمیان، رئیس سابق هیئتمدیره انجمن فینتک، در تشریح مسدود شدن درگاه کسبوکارهای رمزارزی به رسانهها گفت: بهتر بود به جای مسدودسازی، روی تعامل و گفتوگو تمرکز کنیم. بانک مرکزی به جای دستور انسداد، میتوانست بهطور رسمی استدلالهای کافی خود را ارائه دهد و مشکلات موجود را از طریق تعامل حل کند.
انتهای پیام/