بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸

رشد چشمگیر بازار تأمین مالی جمعی به بالای ۷ همت رسید

رشد چشمگیر بازار تأمین مالی جمعی به بالای ۷ همت رسید
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری فاینتک با اشاره به آمار تامین مالی صورت گرفته از طریق ابزار تامین مالی جمعی گفت: امسال حدود ٧.٥ همت تامین مالی جمعی داشته‌ایم.
کد خبر : ۲۸۹۱۳۹
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، مهدی فرازمند، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری فاینتک در چهارمین پیش‌نشست دهمین همایش مالی اسلامی با موضوع "تامین مالی جمعی و مشارکت مردم در بازار‌های مالی" بیان کرد: ورود مدل تامین مالی جمعی باعث شده بازار سرمایه ما که پیشگام مباحث نوآوری در حوزه مالی است، بتواند ابزار جدیدی ارائه کند.  

وی افزود: این موضوع یک اتفاق مثبت بود، زیرا برخلاف تصور، نرخ‌های تامین مالی جمعی (در خصوص کمک به مهار تورم) تأثیر زیادی بر اقتصاد کشور داشته؛ چرا که بر خلاف سایر ابزار‌های بازار سرمایه که سیال هستند، تامین مالی جمعی و گواهی شراکت منابع سرمایه‌گذاران را به یک شرکت وارد کرده و این منابع در یک پروژه قفل می‌شود. این ابزار مانع از حرکت سریع منابع نقدی بین بازار‌ها می‌گردد. نکته مثبت دیگر عدم خلق پول در این طرح است.

فرازمند تصریح کرد: امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم بوده و ابزار تامین مالی جمعی با شعار امسال هماهنگی زیادی دارد و منابع مردم را به جای سوداگری، به سمت تولید هدایت می‌کند. نکته دیگر این است که این ابزار را نباید با سپرده‌های بانکی و صندوق‌های درآمد ثابت مقایسه کرد. ماهیت این ابزار متفاوت است و تامین مالی جمعی کنترل‌کننده نرخ بهره در بازار است.

وی ادامه داد: هنوز در ابتدای مسیر استفاده از ابزار تامین مالی جمعی هستیم و مبلغ قابل توجهی از طریق این ابزار تامین مالی نشده است. ما تازه شروع کرده‌ایم و نباید قواعد سختگیرانه‌ای وضع کنیم که مسیر این ابزار را مختل سازد. باید متناسب با رشد این ابزار به فکر اصلاح و بازنگری دستورالعمل‌ها و مقررات باشیم.

فرازمند با اشاره به آمار تامین مالی صورت گرفته از طریق ابزار تامین مالی جمعی گفت: امسال حدود ٧.٥ همت تامین مالی جمعی داشته‌ایم. هرچند روند رو به رشدی داشته، اما پیش‌بینی ما این بود که امسال به تامین مالی ١٥ همتی برسیم که محقق نشده است. تعداد طرح‌های تامین مالی شده امسال به ٤٨١ طرح در ٩ ماهه رسیده است. همچنین صنایعی که از طریق این ابزار تامین مالی شده‌اند، تنوع زیادی داشته که این نیز یک نقطه قوت به شمار می‌آید. میانگین سود این سکو‌ها در سال ١٤٠٣ بین ٣٢ تا ٤٥ درصد در نوسان بوده و این نوسان‌پذیری نرخ‌ها، برگ برنده تامین مالی جمعی است؛ زیرا هرچه رقابت بیشتر باشد، بهره‌وری بهتری در اقتصاد حاصل می‌شود. باید اجازه دهیم تنظیم‌گری انجام شود و نرخ سود بر اساس رقابت تعیین گردد؛ سرمایه‌گذاران باید بدانند اگر نرخ سود از حد معینی بالاتر برود، احتمال شکست هم بیشتر خواهد شد و هرچه سکو بتواند سرمایه‌گذاران بیشتری جذب کند، با نرخ پایین‌تری منابع جذب خواهد شد.

وی تأکید کرد: بزرگترین نقطه قوت تامین مالی جمعی، سرعت آن است و اگر مانند انتشار اوراق به سمت مقررات‌گذاری برویم، تمام مزیت‌های این ابزار را از دست خواهیم داد. ما در یک فرآیند تدریجی هستیم و قطعاً در این مسیر سرمایه‌گذاران یاد می‌گیرند کدام سکو‌ها قابل اعتمادتر هستند و همچنین نرخ‌ها در بازار مشخص می‌شود. مردم همچنین یاد می‌گیرند که بازار متفاوتی برای مشارکت وجود دارد. آموزش تدریجی ما را امیدوار می‌کند که بتوانیم تنوعی از طرح‌ها داشته باشیم و نیازی نیست که سود دوره‌ای پرداخت شود. به این ترتیب به تدریج می‌توانیم به مشارکت کامل برسیم و سرمایه‌گذاران می‌پذیرند که در سود و زیان طرح مشارکت داشته باشند. این ابزار در مسیر تکامل است و محدود کردن کار را دشوار می‌کند؛ هرچند که من مخالف کار بدون چارچوب نیز هستم.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر