افزایش صادرات با کارت بازرگانی اجارهای و تهدید جدی برای تولیدکنندگان
به گزارش بورسنیوز، شکری، عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به چالشهای موجود در زمینه تعهدات و پیمان سپاری ارزی، اظهار داشت که این مسائل در مقطعی برای تولیدکنندگان به یک معضل جدی تبدیل شده بود.
وی بیان کرد که شرایط به گونهای پیش رفت که دلالان، محصولات صادراتی تولیدکنندگان را به صورت ریالی خریداری کرده و با استفاده از کارتهای اجارهای و یکبار مصرف، اقدام به صادرات و خروج محصولات تولیدی از جمله اقلام مختلف فولادی بدون بازگشت آنها کردند. این روند به جایی رسید که صادرات رسمی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در یکی از زیرمجموعههای زنجیره فولاد تقریباً به صفر رسید.آرمان خالقی، دبیرخانه صمت، در ادامه همایش "بررسی چالشهای ناترازی انرژی در صنعت" اعلام کرد که هر تغییر قیمتی در صنایع بالادستی تأثیرات چشمگیری بر تمام زنجیره ارزش از جمله حوزههای خودرو و مسکن خواهد داشت.
وی افزود که برای کنترل قیمتها در صنایع پاییندستی، لازم است که به تغییرات در صنایع بالادستی و مولد توجه ویژهای داشته باشیم.در این نشست، آنوش رهام نیز به نکتهای مهم اشاره کرد و گفت که ظرفیت افزایش تولید برق ۱.۷ درصد است، در حالی که رشد پیک مصرف حدود ۵ درصد میباشد. وی تصریح کرد که در حال حاضر با شکاف عرضه و تقاضای برق به میزان ۱۲ هزار مگاوات روبهرو هستیم.
رهام خاطرنشان کرد که بخش خصوصی و صنعت از پنج سال پیش در تلاش برای یافتن راهحلهایی برای ناترازی انرژی بودهاند، اما صدور مجوزهای واردات اقلام مرتبط، به ویژه انرژیهای تجدیدپذیر، با موانع زیادی مواجه شده است. وی تأکید کرد که چالش انرژی در صنایع به عنوان یک بحران جدی به شمار میآید و زمینگیر شدن این صنایع میتواند مشکلات عمدهای برای کشور به همراه داشته باشد. (به نقل از تسنیم)
پایان مطلب