سوءاستفاده شرکتهای ناشناس در صادرات مس؛ آیا وزیر صمت از این تخلفات مطلع است؟
به گزارش بورس نیوز، تهاتر کالا یا واردات در برابر صادرات سالهاست که به ابزاری برای شرکتهای ناشناخته تبدیل شده است که بخشی از ارز حاصل از صادرات مس را به واردات آیفونهای بستهبندی مجدد اختصاص میدهند. این روند به هدر رفتن منابع ملی کشور منجر شده و به سودهای غیرمنصفانهای برای این شرکتها منتهی میشود. در حالی که این رویه مدتی است که توسط شرکتهای مختلف در زمینه لوازم خانگی، خودروسازی و حتی شرکتهای نوپا که سابقه فعالیت ندارند، دنبال میشود و وزارت صمت نیز در برابر این تخلفات هیچ واکنشی از خود نشان نداده است.
از دو سال پیش بود که سیاست تهاتر کالایی یا واردات در مقابل صادرات بهطور جدی وارد مرحله اجرایی شد و به مرور به بستری برای برخی صادرکنندگان ناشناس تبدیل شد تا از ارز حاصل از صادرات برای واردات کالاهای لوکس و غیرضروری مانند موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار و آیفونهای بازسازیشده استفاده کنند.
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در خصوص واردات آیفون به جای ارز حاصل از صادرات مس به بورسنیوز گفت: رانت حاصل از صادرات مس بسیاری از شرکتهای ناشناس در حوزههای مختلف از جمله لوازم خانگی و خودروسازی را بر آن داشته تا اقدام به واردات آیفونهای بازسازی شده یا ریپک کنند.
رئیس انجمن مس ایران همچنین بیان کرد: ما بارها این مشکلات را به مسئولان گوشزد کردهایم و بر معضلات ناشی از برگشت ارز صادراتی و سوءاستفادههای شرکتها از صادرات مس و واردات کالاهای غیرضروری تأکید کردهایم، اما توجهی به آن نشده است.
وی افزود: تا زمانی که نرخ ارز یکسان نشود، این رانتها ادامه خواهد داشت و صادرکنندگان ناشناس به دنبال حیف و میل منابع کشور و کسب سودهای کلان برای خود هستند. اما اگر مانند کشورهای همسایه نرخ ارز تکنرخی شود، صادرکنندگان محصولاتی را به بازار میآورند که نیاز جامعه باشد، نه اینکه صرفاً به دنبال منافع اقتصادی خود باشند.
براساس این گزارش، مسئولان وزارت صمت و به ویژه وزیر صمت باید توجه بیشتری به این مسائل داشته باشند و سوال مهم این است که آیا صادرات مواد خام مانند مس به قیمت واردات شمش طلا و گوشیهای لوکس توجیهپذیر است؟ آیا این سیاستها منافع ملی و آینده اقتصادی کشور را تهدید نمیکند؟
انتهای پیام/