ظرفیت تابآوری صنایع در حوزه انرژی به پایان رسیده است
به گزارش بورس نیوز، سید محمد اتابک، وزیر صمت، در جلسه روز یکشنبه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور وزیر ارتباطات و رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بیان کرد: وظیفهای که به نیروگاههای صنایع محول شده بود، تولید انرژی تا ۱۰ هزار مگاوات است. بنگاهها دارای میزان مشخصی تابآوری هستند. هر ساله شاهد افزایش مصرف انرژی در کشور هستیم، اما نیروگاههایی که به شبکه اضافه میشوند، کمتر از میزان نیاز ما است.
وی ادامه داد: در ابتدای کار، بدعهدیهایی برای صنایع به وجود آمد و گاز و انرژی موردنیاز آنها که حقشان بود، تأمین نشد. در خراسان، ۲۰۰ هزار بخاری و کولر را بهینهسازی کردیم و میزان صرفهجویی آن به ما گزارش شد، اما هنگامی که گاز کارخانه فولاد وصل شد، برق آن قطع شد. در حال حاضر کارخانه فولاد ۴/۲ سنت برای هر کیلووات ساعت برق پرداخت میکند، در حالی که در حوزه خلیجفارس این مقدار معمولاً بین ۴ تا ۶ سنت است. با نگاهی به بورس کشور، مشاهده میشود که درصد سود تمامی تولیدکنندگان نصف شده است. این موضوع در میان کارخانههای بزرگ مشهود است و به این معناست که کارخانههای ما دیگر نمیتوانند فشار بیشتری را از نظر انرژی تحمل کنند.
اتابک تأکید کرد: سیستمهای هوشمندسازی که وزارت ارتباطات معرفی کرده، یکی از راهحلهای بلندمدت است، اما صنایع آنقدر زمان ندارند که طرح وزارت ارتباطات به مرحله اجرا برسد و باید به فکر یک راهحل کوتاهمدت برای حفظ صنایع باشیم. در این چند سال، ارتقای تکنولوژی نداشتهایم، در حالی که این موضوع از نیازهای اساسی صنایع است. در بسیاری از فعالیتهای خود، با تکنولوژی روز کار نمیکنیم و این خود یک چالش بهشمار میرود.
وزیر صمت در پایان گفت: برای صنایع هیچ مشوق یا خواسته خاصی نداشتیم، اما درخواست کردیم تا پرداختیهای خود را به تأخیر بیندازند. بسیاری از صنایع و کارخانههایی که برای دریافت ارز به بانک مرکزی ارجاع داده شدهاند، به دلیل کمبود ارز نتوانستند مبلغ خود را دریافت کنند.
انتهای پیام/