بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹

درآمد نفتی ایران برابر با درآمد چین از بازار اسباب‌بازی!

درآمد نفتی ایران برابر با درآمد چین از بازار اسباب‌بازی!
داور نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با اشاره به اینکه چین معادل درآمد نفتی ایران از حوزه اسباب‌بازی درآمد کسب می‌کند، گفت: اتفاق‌های خوبی در این حوزه افتاده است اما نمی‌توانیم ادعا کنیم صنعت اسباب‌بازی داریم.
کد خبر : ۲۸۹۹۷۹
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، محمدحسین فرجو در سخنانی اظهار داشت که با وجود تنوع و رشد کمی در تولیدات داخلی، هنوز فاصله قابل توجهی تا دستیابی به سطح مطلوب صنعت اسباب‌بازی داریم. وی افزود: در سال‌های اخیر شاهد رشد و پیشرفت در طراحی و تولید اسباب‌بازی‌ها از نظر کمی و کیفی بوده‌ایم، اما همچنان این محصولات فاقد پشتوانه ایده و طراحی اصیل هستند و بیشتر به کپی‌برداری محدود می‌شوند.

فرجو خاطرنشان کرد که تولیدکنندگان اسباب‌بازی به دلیل عدم اطمینان به بازار، کمتر به مقوله طراحی سرمایه‌گذاری می‌کنند. او گفت: بیشتر تولیدکنندگان توان تولید میلیونی ندارند و نهایتاً بین ۲ تا ۵ هزار عدد تولید می‌کنند. در حالی که تولیدکنندگان چینی با دیدگاه بزرگتری به فکر تولید میلیونی هستند و این موضوع باعث شده است که فاصله ما با صنعت اسباب‌بازی بیشتر شود.

فرجو با طرح این سوال که تولیدات داخلی چه میزان از قابلیت‌های حرکتی، شنیداری و صوتی برخوردارند، بیان کرد: هنوز چیپ‌های مورد نیاز برای اسباب‌بازی‌های آهنگین و عروسک‌های پولیشی از خارج وارد می‌شود. وی ادامه داد که علی‌رغم پیشرفت‌های صورت گرفته، هنوز راه زیادی برای رسیدن به وضعیت مطلوب داریم.

این کارشناس اسباب‌بازی بر ضرورت ایده‌پردازی و طراحی با توجه به فرهنگ و تاریخ کشور تأکید کرد و گفت: کانون پرورش فکری می‌تواند در این زمینه الگوسازی کند. او افزود که مرکز سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای این کانون می‌تواند به تولیدکنندگان راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد، اما این کار نیازمند بودجه‌ای است که کانون به راحتی نمی‌تواند تأمین کند.

فرجو که سابقه دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی را دارد، از وضعیت موجود در این حوزه ابراز رضایت کرد و گفت: با وجود اتفاقات خوبی که افتاده، همچنان نمی‌توانیم ادعا کنیم که صنعت اسباب‌بازی داریم. وی مشکلاتی را که تولیدکنندگان خصوصی با آن مواجه هستند، ذکر کرد و افزود که این مسائل باعث می‌شود آن‌ها به تولید در مقیاس بالا فکر نکنند.

این کارشناس سپس به درآمد بالای چین از صنعت اسباب‌بازی اشاره کرد و گفت: چین با حمایت قوی از تولیدات داخلی خود، به موفقیت‌های چشمگیری در این زمینه دست یافته و این موضوع باعث محدودیت برای تولیدکنندگان کشورهای دیگر شده است.

او در ادامه به تغییر نگرش خانواده‌ها نسبت به خرید اسباب‌بازی اشاره کرد و گفت: امروزه خانواده‌ها با مشورت مربیان و با توجه به مراحل رشد و آگاهی کودکان، با دقت بیشتری به خرید اسباب‌بازی می‌پردازند.

فرجو همچنین بر اهمیت اسباب‌بازی در رشد و خلاقیت کودکان تأکید کرد و گفت: متأسفانه در این زمینه اقدامات کافی انجام نشده است. وی به ارسال مصوبه‌ای از شورای نظارت بر اسباب‌بازی به وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد که درخواست شده یک روز به عنوان روز اسباب‌بازی نام‌گذاری شود.

او تصریح کرد که برنامه‌ای برای آموزش و پرورش ارائه داده است تا در روز اسباب‌بازی، مربیان و معلمان از دانش‌آموزان بخواهند اسباب‌بازی‌های خود را به کلاس بیاورند و در مورد آن‌ها صحبت کنند.

فرجو در پایان به تأثیر مثبت بازی و اسباب‌بازی بر رشد فکری کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان داده است که کودکانی که با اسباب‌بازی‌های بیشتری بازی می‌کنند، خلاقیت بیشتری از خود نشان می‌دهند و در آینده موفق‌تر خواهند بود.

براساس این گزارش، نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با شعار «بازی، تمرین زندگی» از ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر