بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵

دلایل افزایش ناگهانی هزینه‌های تولید گوشت قرمز

دلایل افزایش ناگهانی هزینه‌های تولید گوشت قرمز
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: کاهش عرضه و افزایش قیمت جو هزینه تولید گوشت را بالا برده، با این حال به دلیل انباشت دام و پایین بودن قدرت خرید مردم فعلا قیمت دام زنده افزایش نخواهد یافت مگر اینکه تقاضا برای گوشت تولید داخل بیشتر شود.
کد خبر : ۲۹۰۰۴۸
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک، به بررسی آخرین وضعیت تولید گوشت پرداخته و بیان کرد: از حدود یک ماه و نیم پیش، عرضه جو در بازار به شدت کاهش یافته است، در حالی که جو اصلی‌ترین ماده غذایی برای تولید گوشت محسوب می‌شود. این کاهش عرضه منجر به افزایش قابل توجه قیمت جو شده است، به طوری که قیمت جو که پیش از این بین ۹ هزار و ۸۰۰ تا ۱۰ هزار و ۱۰۰ تومان برای هر کیلو بود، اکنون به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است. البته این قیمت، نرخ فعلی جو در بنادر است و هزینه حمل و نقل تا رسیدن به دامدار به این مبلغ افزوده می‌شود.

دادرس در ادامه به وضعیت تولید و واردات سالانه جو اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲، به طور متوسط ۳ میلیون تن جو در کشور تولید شده و بین ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن جو وارد شده است. وی افزود: در بازار مصرف، قیمت جو وارداتی تعیین‌کننده است.

وی خاطرنشان کرد: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۸۹۵ هزار تن جو وارد کشور شده در حالی که در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، واردات به یک میلیون و ۷۶۴ هزار تن کاهش یافته است. این آمار نشان‌دهنده افت واردات در سال جاری نسبت به سال گذشته است که به دلیل کاهش ثبت سفارش‌ها در پاییز بوده و به کمبود کنونی جو در بازار منجر شده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک افزود: در شرایط کنونی، شرکت پشتیبانی امور دام به سرعت اقدام به تأمین نیاز بازار از طریق واردات کرده است، اما به دلیل اینکه اکنون فصل خرید جو نیست و در هیچ‌یک از مناطق نیمکره شمالی جو برداشت نمی‌شود، قیمت جو وارداتی در این فصل بالاتر از قیمت معمول است. در نتیجه، جو با قیمت بیشتر به دامدار عرضه می‌شود که این امر به افزایش قیمت دام زنده منجر خواهد شد.

دادرس تصریح کرد: با این حال، در حال حاضر ما با یک طرف با انباشت دام و از طرف دیگر با کاهش قدرت خرید مردم مواجه هستیم که این عوامل مانع از افزایش قیمت دام می‌شود و به کاهش حاشیه سود دامدار می‌انجامد. قیمت دام سبک در حال حاضر بین ۲۶۵ هزار تا ۲۷۵ هزار تومان برای هر کیلو در سراسر کشور است، اما در صورت افزایش تقاضا، قیمت‌ها نیز افزایش خواهد یافت. با توجه به نزدیک شدن به ماه رمضان و نوروز، این دو رویداد می‌تواند به افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت‌ها منجر شود.

وی همچنین به واردات گوشت اشاره کرد و گفت: در این میان، واردات گوشت و تأثیر آن بر کاهش تقاضای دام زنده تولید داخل و کاهش قیمت آن نیز باید مد نظر قرار گیرد. آمار گمرک کشور نشان می‌دهد که در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، ۲۰۰ هزار تن گوشت گرم، منجمد و دام زنده سبک و سنگین به ارزش یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار به کشور وارد شده است. به عبارت دیگر، به طور متوسط روزانه ۶۶۰ تن از اقلام یادشده وارد کشور شده است. در حالی که در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۱۰۰ هزار تن گوشت گرم، منجمد و انواع دام زنده به کشور وارد شده و ارزش آن ۴۷۸ میلیون دلار بوده است. این ارقام نشان‌دهنده افزایش چشمگیر واردات در سال جاری نسبت به سال گذشته است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر