بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲

بیمه‌گذاری برای فعالان حوزه فضای مجازی آغاز می‌شود

بیمه‌گذاری برای فعالان حوزه فضای مجازی آغاز می‌شود
وزیر کار وعده داده با آیین نامه‌ای که در دولت برای حمایت از شاغلان فضای مجازی نوشته و مجوزهای آن گرفته شده، سال آینده ورود این افراد به بیمه تامین اجتماعی تسهیل شود.
کد خبر : ۲۹۰۵۸۸
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، مشاغل اینترنتی و آنلاین به عنوان یکی از فعالیت‌هایی که در بستر اینترنت انجام می‌شوند، در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته‌اند. یکی از مزایای اصلی ورود به این نوع مشاغل، نیاز کم به سرمایه اولیه است، چرا که هزینه‌های راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی محدود به خرید کالا و هزینه دامنه و تمدید آن می‌باشد.

سرعت بالا در ارائه خدمات و عدم محدودیت جغرافیایی از دیگر مزایای کسب و کارهای اینترنتی محسوب می‌شود. با پیشرفت فناوری و افزایش دسترسی به اینترنت، این نوع کسب و کارها به سرعت در حال گسترش هستند و فرصت‌های شغلی جدیدی را فراهم می‌آورند.

امروز اشتغال در فضای مجازی به یکی از ضرورت‌های غیرقابل انکار کسب و کار تبدیل شده و باید به یک دغدغه عمومی برای نهادهای دولتی و بخش‌های مردمی تبدیل شود. سال گذشته، مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی، میرهاشم موسوی، از وجود بیش از ۵ میلیون شاغل بدون بیمه در حوزه مشاغل فضای مجازی خبر داده و اعلام کرد که با همکاری شعب کارگزاری‌های تامین اجتماعی، می‌توان بخش قابل توجهی از این افراد را تحت پوشش بیمه قرار داد.

به تازگی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمدی میدری، از وجود ۶ میلیون شاغل فاقد بیمه در کشور خبر داد و تصریح کرد که ۲ میلیون نفر از این تعداد در مشاغل اینترنتی مشغول به کار هستند. او همچنین به الزامی بودن بیمه برای اکثر مشاغل اشاره کرد و گفت که برخی مشاغل، مانند رانندگان تاکسی‌های اینترنتی، هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند. با این حال، خوشبختانه بر اساس ماده ۲۸ برنامه هفتم توسعه، دولت می‌تواند برای این قشر آیین‌نامه‌ای تدوین کند.

وزیر کار همچنین بیان کرد که با آیین‌نامه‌ای که در دولت در حال تدوین است، روند ورود شاغلین فضای مجازی به بیمه‌های اجتماعی تسهیل می‌شود و در سال آینده، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی و افرادی که در دیگر پلتفرم‌های اینترنتی فعالیت می‌کنند، تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار، تاکید کرد که ساماندهی مشاغل اینترنتی می‌تواند به شناسایی و رسمیت یافتن این کسب و کارها کمک کند و مزایای زیادی برای صاحبان مشاغل و دولت به همراه داشته باشد و در نهایت به کاهش نرخ بیکاری منجر شود.

این کارشناس همچنین اشاره کرد که با توجه به آمار بالای فارغ‌التحصیلان و نیاز بازار کار به نیروی کار متخصص در زمینه‌های اینترنتی، باید از ظرفیت‌های موجود به خوبی استفاده شود. 

به گفته کارشناسان، به دلیل ظهور مشاغل نوین که عمدتاً بر پایه اینترنت شکل گرفته‌اند، لازم است که زیرساخت‌های لازم برای فعالیت مشاغل اینترنتی به طور جدی فراهم شود و دولت از فرصت‌های فضای مجازی به بهترین شکل ممکن بهره‌برداری کند.

در نهایت، مشاغل اینترنتی مزایای فراوانی دارند و می‌توانند به کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد دولت از طریق مالیات و بیمه تامین اجتماعی کمک کنند. در دولت قبل، طرح حمایت از کسب و کارهای دیجیتال تدوین و تصویب شد که شامل موضوعاتی نظیر پرداخت، تبلیغات، حمل و نقل، زیرساخت‌ها، مالیات و تسهیلات می‌شود.

اکنون اقتصاد دیجیتال سهم قابل توجهی در کل اقتصاد کشور دارد و در برخی کشورها به ۳۵ تا ۴۰ درصد تولید ناخالص ملی رسیده است. در کشور ما نیز اقتصاد دیجیتال به حدود ۷ درصد تولید ناخالص ملی اختصاص دارد و روز به روز بر اهمیت آن افزوده می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر