بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۳

سقوط ناگهانی ارزش سکه بهار آزادی

سقوط ناگهانی ارزش سکه بهار آزادی
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا گفت: با اعلام خبر پیش‌فروش یک میلیون سکه از سوی این مرکز، حباب تمام سکه نزدیک به ۲۵ درصد کاهش یافت.
کد خبر : ۲۹۰۷۷۱
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، روز گذشته بانک مرکزی اعلام کرد که در راستای مدیریت نوسانات بازار طلا، پیش فروش یک میلیون قطعه انواع سکه طلا بهار آزادی در روزهای آینده آغاز خواهد شد.

بر اساس این طرح، بانک مرکزی اقدام به عرضه قطعات ربع، نیم و تمام سکه به متقاضیان خواهد کرد و این قطعات در تاریخ‌های مشخص به صورت فیزیکی به خریداران تحویل داده خواهد شد. در این پیش فروش، افرادی که کد ملی آنها بالای ۱۸ سال باشد، می‌توانند برای خرید سه قطعه ربع سکه، دو قطعه نیم سکه یا یک قطعه تمام سکه طلا ثبت‌نام کنند و فرایند ثبت‌نام از طریق سامانه حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلا به آدرس Market.ice.ir انجام خواهد شد.

در این زمینه، اصغر بالسینی – سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران – با تشریح جزئیات پیش فروش سکه طلا گفت: «تا به امروز، حراج‌های سکه در مرکز مبادله به طور منظم و هر هفته در روزهای زوج برگزار می‌شد. با این حال، به منظور تأمین نیاز بازار، در این هفته چهار جلسه حراج سکه برگزار گردید و در هفته آینده نیز چهار جلسه دیگر حراج سکه طلا با همین هدف برگزار خواهد شد.»

وی اضافه کرد: «زمان ثبت سفارش برای متقاضیان از روز یکشنبه (۲۸ بهمن ماه) آغاز می‌شود و تا روز سه‌شنبه (۳۰ بهمن ماه) ادامه خواهد داشت. افرادی که قبلاً در سامانه حراج سکه ثبت‌نام نکرده‌اند و می‌خواهند از طریق پیش فروش خرید کنند، از امروز می‌توانند با مراجعه به سامانه حراج سکه مرکز مبادله، ثبت‌نام و هویت خود را تأیید کنند.»

سخنگوی مرکز مبادله بیان کرد: «سکه‌های ارائه شده در این پیش فروش، با ضرب سال ۱۴۰۴ خواهند بود و هر کد ملی بالای ۱۸ سال می‌تواند سه قطعه ربع سکه، دو قطعه نیم سکه یا یک قطعه تمام سکه را خریداری کند.»

بالسینی ادامه داد: «موعد تحویل سکه‌ها در سه تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۴، ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۴ و ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۴ خواهد بود و نرخ‌هایی که در این پیش فروش اعلام می‌شود، به دلیل آینده بودن موعد تحویل، به مراتب جذاب‌تر از نرخ‌های بازار خواهند بود. همچنین متقاضیان در زمان سررسید، سکه‌های خود را به صورت فیزیکی دریافت خواهند کرد، ولی این امکان هم فراهم است که یک هفته قبل از موعد تحویل، از طریق سامانه اعلام کنند که اگر قصد دریافت سکه را ندارند، معادل ریالی آن را به نرخ روز دریافت کنند.»

سخنگوی مرکز مبادله افزود: «این طرح به طور عمده بر این اساس است که متقاضیان در زمان موعد تحویل سکه خود، آن را به صورت فیزیکی دریافت کنند، ولی در عین حال، اگر تمایل به دریافت سکه نداشته باشند، می‌توانند معادل آن را به نرخ روز مرکز مبادله دریافت کنند.»

به گفته بالسینی، در هفته‌های اخیر به دلیل نوسانات بازار، قیمت انواع سکه و حباب سکه افزایش یافته بود. اما از روز گذشته که بانک مرکزی طرح پیش فروش سکه را اعلام کرد، قیمت سکه حدود ۱۰ درصد و حباب سکه تمام نزدیک به ۲۵ درصد کاهش یافته است که نشان‌دهنده تأثیر مثبت این اقدام بر بازار است و این امکان را برای همه مردم فراهم می‌کند تا از طریق شرکت در پیش فروش مرکز مبادله سکه مورد نیاز خود را پیش خرید کنند.

بالسینی همچنین اشاره کرد: «نرخ سکه‌های ارائه شده در پیش فروش طبق شیوه‌نامه مربوطه و با توجه به زمان تحویل اعلام خواهد شد. مطمئن‌ترین روش برای خرید سکه، استفاده از این بستر معاملات مرکز مبادله است و نرخ‌های آن نیز از جذابیت بیشتری برخوردار هستند. بیش از ۱۰۰۰ شعبه بانک ملی آماده‌اند تا در زمان سررسید، سکه‌ها را به خریداران تحویل دهند و هر خریدار می‌تواند نزدیک‌ترین شعبه به محل زندگی خود را برای دریافت سکه انتخاب کند.»

 

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر