بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
سیاست‌های اقتصادی دولت ما را در یک "گردونه مرگ" گرفتار کرده است؛

کار بانک مرکزی فروش سکه نیست/ ام الفساد کشور ما دولت بزرگ و پرخرج است

کار بانک مرکزی فروش سکه نیست/ ام الفساد کشور ما دولت بزرگ و پرخرج است
فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران، در گفتگو با بورس نیوز از ورود بانک مرکزی به حوزه فروش سکه انتقاد کرد و این اقدام را خارج از چارچوب حرفه‌ای بانک مرکزی دانست. وی تأکید کرد که فروش اوراق آتی طلا یک فعالیت مالی محسوب می‌شود و بانک مرکزی برای انجام این کار باید از سازمان بورس مجوز بگیرد. شکرخدایی با اشاره به حباب ۱۵ میلیونی سکه، این اقدام را ابزاری برای تأمین مالی دولت عنوان کرد و هشدار داد که چنین سیاست‌هایی می‌تواند منجر به تضعیف بازار سرمایه شود.
کد خبر : ۲۹۰۸۹۶
نویسنده :
امیرحسین کریمی

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران در گفت‌و‌گو با بورس نیوز، در خصوص فروش سکه از طریق بانک مرکزی به جای بورس کالا اظهار کرد: واقعیت این است که تنظیم گری حوزه پول مربوط به بانک مرکزی و فعالیت غیر از پول باید در سازمان بورس و با هماهنگی سازمان بورس انجام شود. زیرا بانک مرکزی دارنده طلاست و از دیرباز سکه منتشر می‌کرد و می‌فروخت ولی اکنون در صدد فروش اوراق آتی طلاست.

وی افزود: درحال حاضر کاری که بانک مرکزی انجام می‌دهد و گواهی سکه می‌فروشد، این به معنی فعالیت در حوزه بازار مالی است. از نظر من به عنوان یک کارشناس، بانک مرکزی باید از سازمان بورس مجوز بگیرد. برای اینکه یک کالا را می‌خواهند در آینده و به قیمت آتی بفروشند. درست این است که این کار از طریق بازار سرمایه انجام شود. از نظر بنده اگر بانک مرکزی بخواهد این کار را به طور مستقیم انجام دهد، در چارچوب فعالیت بانک مرکزی نیست. 

شکرخدایی در این باره ادامه داد: کار بانک مرکزی فروش سکه نیست. خرید طلا به عنوان پشتوانه پول جزو کار‌های اساسی بانک‌های مرکزی است ولی فروش آن با هدف سودآوری جزو کار‌های بانک مرکزی نبوده و نیست. اگر در گذشته نیز این کار را انجام می‌داد، کار غیرحرفه‌ای بوده است. زیرا به نظر می‌رسد که فروش سکه با حباب بیش از ۱۵ میلیون تومان بیشتر تامین منابع مالی دولت است. حباب سکه باید از بین برود و در بازار سرمایه این کار امکانپذیر خواهد بود. این اقدام بانک مرکزی باید در چارچوب بازار سرمایه انجام شود.


بیشتر بخوانید: گواهی سکه بانک مرکزی؛ آیا نشانه‌ای از دخالت در بازار بورس است؟


این مقام بخش خصوصی با اشاره به تاثیر اجرای این طرح بر بازار سرمایه بیان کرد: همه می‌دانیم که حباب زیادی در سکه وجود دارد. در حال حاضر سکه با دلار ۱۰۵ هزار تومانی معامله می‌شود. بانک مرکزی با این پیش فروش نقدینگی را جمع می‌کند و انتظار تورمی را به سال بعد منتقل می‌کند ولی این فعل بازرگانی پرسود تبعات منفی بر عدم جذابیت سهام‌های بورسی خواهد گذاشت

 

کار بانک مرکزی فروش سکه نیست/ ام الفساد کشور ما دولت بزرگ و پرخرج است

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: فرض را بر این می‌گذاریم که حباب کاهش می‌یابد. اتفاقی که می‌افتد، این است که بورس با ۴۰ درصد بازدهی، ارز با حدود ۶۵ درصد بازدهی و طلا با ۱۰۰ درصد بازدهی طی یکسال برای همه قابل مقایسه هستند، بدیهی است که مواردی است که جذابیت بیشتری دارند آدم‌ها به آن سمت می‌روند. این موضوع باعث تضعیف بازار سرمایه می‌شود.

شکرخدایی توضیح داد: با اینکه هدف این است که حباب از بین برود، اما این حباب ناشی از تورم انتظاری و تقاضای بیش از حد محافظت از تورم است. کاهش ریسک سیاسی و اقتصادی بر این کار‌ها اولویت دارد. سه سال است که سیاست بانک مرکزی سیاست انقباضی است. جمع کردن این نقدینگی از بازار، حبس آن به عنوان فروش طلا و حبس آن در بانک مرکزی کمکی به این موضوع نمی‌کند؛ مگر اینکه موضوع تامین مالی دولت و نوسان گیری از مردم به دلیل تامین هزینه‌های دولت در میان باشد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران گفت:‌ام الفساد کشور ما دولت بزرگ و پرخرج است که منشا تورم و همه کسری‌های کشور است. این منشا داخلی بوده و منشا خارجی نیز موضوع عدم ارتباط با نظام‌های بین المللی و تحریم هاست.


بیشتر بخوانید: تعارض گواهی سکه بانک مرکزی با مقررات بورس


 وی عنوان کرد: دولت کسری بودجه بسیار عظیمی دارد و حاضر نیست خود را کوچک کند. این موضوعات حاکمیت را مجبور به این می‌کند که از افزایش قیمت دلار و سکه سود کند. افزایش قیمت دلار به نفع دولت است، زیرا از همه بیشتر دلار دارد. افزایش قیمت طلا نیز به نفع بانک مرکزی است، زیرا از همه بیشتر طلا دارد. 

شکرخدایی گفت: ذینفع نهایی افزایش قیمت ریال حاکمیت و دلار است. دولت، کسری بودجه را جبران می‌کند و ریال بی ارزش را به عنوان دستمزد وارد بازار می‌کنند. نمیدانیم چه زمانی باید بدنه بزرگ دولت و حاکمیت کوچک شود تا از این گردونه مرگ خارج شویم.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷
همتون لنگه هم هستید توهم حرص واسه سود نبردن خودت میزنی چپاول طلا ارز سکه بورس با تورم ۱۰۰ درصدی و پاشیدگی زندگی مردم واقعا خدا جوابتون رو بده همینجوری کلی گرون کردن تو بورس بیارن روهر قطعه ۵میلیونم شما گرون کنید
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: