بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲
سوژه هفته: بودجه سال ۱۴۰۴ را بخوانید و به حال مردم ایران گریه کنید

این بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره) نیست؟ تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای موسسات وابسته به نام رهبر فقید مستضعفان جهان

این بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره) نیست؟ تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای موسسات وابسته به نام رهبر فقید مستضعفان جهان
۱۰۰ میلیارد تومان بودجه برای نوسازی منزل حضرت امام خمینی در نجف اشرف؟ آیا حضرت علی علیه السلام هم اینطور بیت المال را تقسیم می‌کرد یا تنها قرار است از خطبه‌ها و سخنان زیبای امام علی -ع- در نهج البلاغه فقط در مناظرات تلویزیونی استفاده شود؟ حتی شکی نداریم که حاج قاسم سلیمانی هم راضی به صرف هزینه‌ای ۱۰۰ میلیارد تومانی برای بهسازی و ساماندهی گلزار شهدای کرمان نبود. اگر ایشان تا به این حد به تجملات علاقه داشتند به جای سپری نمودن عمرش در میدان‌های جنگ و سنگر‌های محقر، مشاغلی چون نمایندگی مجلس، وزارت و یا معاونت پارلمانی ریاست جمهوری را انتخاب می‌کردند. ظاهرا تورم تنها برای نهاد‌ها و بنیاد‌ها درست محاسبه می‌شود، چرا که رشد ۱۰۰ درصدی بودجه این نهاد‌ها تفاوتی آشکار با افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و کارگران فقر زده دارد. چه کسی باور می‌کند که به موسسات وابسته به رهبر مستضعفان جهان پس از درگذشتش، سالانه بودجه‌ای بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص دهند؟
کد خبر : ۲۹۲۸۷۷

بورس نیوز:

در ماه‌های گذشته و انبوهی از اخبار نامطلوب سیاسی، نظامی و اقتصادی فرصتی شد تا به بررسی اجمالی کلیات بودجه سال ۱۴۰۴ بپردازیم. بودجه‌ای با منفی ۹۱۰ هزار میلیارد تومان تراز عملیاتی، اتکای ناامید کننده به درآمد‌های نفتی و هزینه‌هایی که هیچ نشانی از سیاست‌های انقباض مالی و یا صرفه جویی‌های منطقی ندارد.

به دفعات اشاره کرده‌ایم که برای دستیابی به نمایی جامع از سبک مدیریت و دیدگاه دولت‌های مختلف، کافیست نیم نگاهی به بودجه سالانه داشته باشید تا متوجه شوید، اولویت‌های دولتمردان کشور چیست و مالیات‌های دریافتی از ملت فقر زده کشور چگونه صرف تامین بودجه نهاد‌ها و بنیاد‌های کم ضرورت می‌شود.

درست در سال‌هایی که فقر در سفره بسیاری از ساکنان این کشور نفوذ کرده، هزینه‌های پزشکی نفس بیماران را بریده، سطح رفاه زندگی بازنشستگان، کارگران و کارمندان دولت به شکل خجالت آوری کاهش یافته، بودجه‌ای برای بهبود شرایط اسفناک زیر ساخت‌های انرژی کشور باقی نمانده و هیچ کس حتی به توسعه، تکمیل پروژه‌های عمرانی و بهبود صنایع مادر فکر نمی‌کند، بودجه برخی نهاد‌ها و بنیاد‌های نام آشنا به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد. 

اگر قرار است سال ۱۴۰۴ سالی سخت و پیچیده برای مردم باشد، اگر قرار بر مقاومت مردم و تحمل دشواری‌های اقتصادی ناشی از تصمیمات و سیاست‌های حکمرانی باشد، اگر افزایش پیشخور شده (با تورم و افزایش قیمت دلار) حقوق کارمندان و کارگران فقرزده تنها ۲۰ درصد است، چرا بودجه برخی موسسات و نهاد‌ها با رشدی بیش از ۱۰۰ درصدی در بودجه لحاظ می‌شود؟

آیا قرار است ۱.۷۰۰ میلیارد تومان از مالیات ستانده شده از کارگران، کارمندان فقرزده و شرکت‌هایی که چند ماه از سال را به دلیل کمبود برق، گاز و آلودگی هوا تعطیل می‌شوند صرف بودجه دانشگاه " جامعةالمصطفی العالمیه " گردد؟ آیا حضرت علی علیه السلام هم اینطور بیت المال را تقسیم می‌کرد یا تنها قرار است از خطبه‌های زیبای نهج البلاغه در مناظرات تلویزیونی استفاده شود؟

پیش از آنکه سوژه این هفته را به برخی از جزئیات عجیب و قابل تامل بودجه سال ۱۴۰۴ اختصاص دهیم، لازم به ذکر است که دغدغه‌های عنوان شده در این گزارش، همان دغدغه‌های همیشگی رهبر معظم انقلاب و رهبر فقید جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) در جلوگیری از اتلاف منابع و رسیدگی به وضعیت زندگی مردم و مستضعفان می‌باشد.

 

کلیات درآمدی در بودجه سال ۱۴۰۴:

 

همانگونه که احتمالا اطلاع دارید اصلی‌ترین سرفصل‌های درآمدی دولت در سال ۱۴۰۴، درآمد‌های حاصل از دریافت مالیات، فروش نفت و انتشار اوراق بدهی است.

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

به لطف خدا و تلاش شبانه روزی مسئولین و دولتمردان در سال ۱۴۰۳، رشد اقتصادی و شکوفایی تولید به سمتی پیش رفته که می‌توان روی افزایش چشمگیر و بیش از ۴۵ درصدی مالیات در سال ۱۴۰۴ حساب ویژه‌ای باز کرد. چندان دور از انتظار نبود که با توجه به رونق بی سابقه کسب و کار‌های خرد، افزایش چشمگیر قدرت خرید مصرف کنندگان، تولید انبوه شرکت‌های تولیدی و شاید اندکی تورم و افزایش نرخ دلار، شاهد افزایش درآمد‌های مالیات دولت تا مبلغ ۱.۸۲۰.۰۰۰ میلیارد تومان در سال جدید باشیم.

به هر حال مردمی که هر روز شاهد رفاه بیشتر و افزایش درآمد‌ها در زندگی خود هستند، وظیفه دارند تا با پرداخت مالیات بیشتر، کمکی به دولت درمانده ایران نمایند.

افزایش درآمد‌های نفتی نیز غیر قابل پیش بینی نبود، اوضاع بین المللی و سیاسی کشور که در بهترین شرایط سال‌های اخیر قرار دارد، به لطف ارتقاء چشمگیر مناسبات بین المللی و برقراری روابط حسنه با آمریکا، تحریم‌های نفتی ایران نیز به کلی برطرف شده و مهمتر آنکه با فرمول یگانه اقتصاد دان کشور عبدالناصر همتی هم موفق به افزایش افتخارآمیز قیمت دلار شده‌ایم، بنابراین دستیابی به درآمد‌های بیش از ۱ میلیون و ۸۰ هزار میلیارد تومانی حاصل از فروش نفت هم دور از انتظار نیست. (۵۳۹.۰۰۰ میلیارد تومان فروش مستقیم نفت و ۵۴۱.۰۰۰ میلیارد تومان برداشت از سهم صندوق توسعه)

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

 

دولت مانده است با انتشار بیش از ۸۱۰.۰۰۰ میلیارد تومان انتشار اوراق بدهی و واگذاری بیش از ۲۱۵.۰۰۰ میلیارد تومان سهام دولتی، که آنهم با وجود قوی‌ترین بورس منطقه و فعالیت یکی از ۵ بورس سرشناس دنیا در ایران، کار دشواری به نظر نمی‌رسد.

 

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

 

و، اما برخی جزئیات قابل تامل در بودجه سال ۱۴۰۴

 


متاسفانه یکی از سوژه‌های قابل تامل بودجه سال ۱۴۰۴، رشد عجیب بودجه نهاد‌های مرتبط به امام خمینی (قدس سره) می‌باشد. باور کنید با توجه به شناختی که همه ما از رهبر کبیر انقلاب داریم، اگر ایشان اطلاعی از ردیف بودجه تخصیص یافته به زیر مجموعه‌های منتسب به خودشان داشتند، بسیاری از تهیه کنندگان لایحه بودجه را برکنار می‌کردند.

در حالی که بودجه ۱۵۰ میلیارد تومانی موسسه نشر آثار امام و ۱۰۰ میلیارد تومانی آستان مقدس ایشان در بودجه تهیه شده در دولت جناب رئیسی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده بود، بودجه دولت پزشکیان با رشد عجیب بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه این موسسات، شاهکاری به یاد ماندنی خلق نمود.

 

بیایید کمی بیشتر به سرفصل‌های بودجه تخصیص داده شده به موسسات منتسب به امام خمینی (قدس ره) بپردازیم:

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

‌نمی‌دانیم تا چه حد با افکار و فضایل امام خمینی -ره- آشنایی دارید؟ بی تردید ایشان راضی به صرف هزینه ۱۰۰ میلیارد تومانی بازسازی منزلشان در نجف اشرف نبودند. آنهم در شرایطی که بسیاری از جوانان مسلمان این کشور به فروش اعضای بدن روی آورده‌اند.

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

حتی شکی نداریم که حاج قاسم سلیمانی هم راضی به صرف هزینه‌ای ۱۰۰ میلیارد تومانی برای بهسازی و ساماندهی گلزار شهدای کرمان نبود. اگر ایشان تا به این حد به تجملات علاقه داشتند به جای سپری نمودن عمرش در میدان‌های جنگ و سنگر‌های محقر، مشاغلی، چون نمایندگی مجلس، وزاری دولتی و یا معاونت پارلمانی ریاست جمهوری را انتخاب می‌کردند.

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

به راستی با صرف چنین هزینه هایی، باور‌های دیرین و راسخ مردم به شخصیت و سبک زندگی امام خمینی -ره- تغییر نخواهد کرد؟ چه کسی باور می‌کند که به موسسات وابسته به رهبر مستضعفان جهان پس از درگذشتش، سالانه بودجه‌ای بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص دهند؟

ظاهرا تورم تنها برای نهاد‌ها و بنیاد‌های مذهبی درست محاسبه می‌شود، چرا که رشد ۱۰۰ درصدی بودجه این نهاد‌ها تفاوتی آشکار با افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و کارگران فقر زده دارد.

 

بد نیست بخشی از وصیت نامه رهبر کبیر انقلاب را مرور کنیم

 

"شـمـاهـا لااقـل در ایـن صـد سـال اخـیـر کـه بـه تدریج پاى قدرت هاى بزرگ جهانخوار به همه کـشـورهـاى اسـلامى و سایر کشورهاى کوچک باز شده است، مشاهده کردیم با تاریخ هاى صحیح براى ما بازگو کردند که هیچ یک از دول حاکم بر این کشور‌ها در فکر آزادى و استقلال و رفاه ملت هاى خود نبوده و نیستند، بلکه اکثریت قریب به اتفاق آنان یا خود به سـتـمـگـرى اخـتـنـاق ملت خود پرداخته و هر چه کرده‌اند براى منافع شخصى یا گروهى نـمـوده یـا بـراى رفاه قشر مرفه و بالانشین بوده و طبقات مظلوم کوخ و کپرنشین از همه مواهب زندگى حتى مثل آب و نان و قوت لایموت محروم بوده و آن بدبختان را براى منافع قـشـر مـرفـه و عـیاش به کار گرفته‌اند."

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

۱۳۰ میلیارد تومان بودجه برای موسسه‌ای که حتی یک سایت ندارد

 

ریخت و پاش‌های دولت‌ها در ایران تنها منحصر به بنیاد‌ها و نهاد‌های مذهبی نمی‌باشد و اکنون کار به جایی رسیده که ممکن است بسیاری از تسویه حساب‌های قدیمی از ردیف بودجه و به نام شرکت‌هایی بی نام و نشان صورت پذیرد.

یکی دیگر از نکات جالب توجه در جداول هزینه‌ای بودجه، کمک و ردیف بودجه‌ای ۱۳۰ میلیارد تومانی برای کمک به موسسه‌ای به نام " ایتان " می‌باشد. موسسه‌ای که پس از تاسیس و تمرکز بر توسعه فناوری بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد، به "شبکه کانون‌های تفکر ایران" تغییر نام و در راستای شکوفایی اقتصاد قدرتمند ایران قدم بر داشته است.

ما نیز به چنین مملکت گل و بلبلی افتخار می‌کنیم که در آن ۱۳۰ میلیارد تومان از مالیات کارگر، کارمند و عده‌ای مغازه دار خرد، صرف تفکر در باب اقتصاد می‌شود، اما به راستی آخرین دستاورد این عزیزان در زمینه بهبود اقتصاد کشور چه بوده است؟ نمونه‌ای از خدمات شایسته این عزیزان وجود دارد؟

آیا بهتر نبود این عزیزان لااقل ۲۰ میلیون تومان از ۱۳۰ میلیارد تومان بودجه سالانه خود را صرف درست کردن وب سایت و تولید چند خط محتوا می‌کردند تا مردم متوجه شوند، این پول‌ها دقیقا کجا هزینه می‌شود و اندکی خیال مالیات دهندگان از هزینه کرد صحیح مالیات‌های پرداختی شان آسوده شود.

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

رسانه بورس نیوز این آمادگی را دارد تا در صورت صلاحدید این دوستان، به طور رایگان علاوه بر طراحی مجدد، برای بخشی از وب سایت این شرکت معظم و کانون تفکر ایران، تولید محتوا نماید. باور کنید خبر نداشتیم در ایران کانون تفکر هم وجود داشته باشد، چه برسد به ۱۳۰ میلیارد تومان بودجه دولتی.

 

ردیف بودجه‌هایی که باورش هم دشوار است

 

حجم عجایب ردیف‌های هزینه‌ای بودجه به قدری بالاست که بخشی از آن را در گزارش سوژه هفته آینده دنبال خواهیم کرد، با این وجود بد نیست در انتهای گزارش به برخی از مفروضات هیجان انگیز بودجه در قالب چند جدول و بدون شرح بپردازیم:

 

توجه ویژه به سطح علمی دانشگاه‌ها

 

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

توجه ویژه به نقش هوش مصنوعی در آینده جهان

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

توجه ویژه به توسعه و آینده نگری

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

توجه ویژه به توسعه حمل و نقل کشور

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

توجه ویژه به گردشگری

 

بر خلاف آرمان‌های امام خمینی (ره)، تخصیص بودجه‌ای ۷۰۰ میلیارد تومانی برای رهبر مستضعفان جهان

 

 

متاسفانه یکی از مضرات انتشار عمومی لوایح بودجه، در دسترس قرار گرفتن اطلاعات می‌باشد که روال خیلی معمولی در کشور عزیزمان نیست. با این حال می‌دانیم که احتمالا درک ضعیف ما از موضوعات مختلف منجر به کج فهمی و سوء تفاهماتی جزئی در نحوه هزینه کرد ثروت‌های ملی می‌باشد و امیدواریم دولتمردان و خادمان به حق مردم ما را به خاطر دانش ضعیفمان مواخذه نفرمایند.

در هفته آینده خواهیم دید که چرا نمی‌توان هیچ حسابی روی صنعت و اقتصاد کشور کرد و به این موضوع خواهیم پرداخت که بودجه کشور و مالیات کارگران، کارمندان و مغازه داران درمانده صرف چه نهاد‌ها و چه مخارج غیر ضروری می‌شود.

با بورس نیوز همراه باشید ...

 

بورس نیوز، رسانه تخصصی بازار سرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهاد‌های ذکرشده در مطلب را دارد.

 

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
خلاصه آنکه تا چیزمان رفتیم تو گِل ... کمر، کمر
سوژه هفته: راه گریزی وجود ندارد و خودتان را برای هر اتفاقی آماده کنید؛
خلاصه آنکه تا چیزمان رفتیم تو گِل ... کمر، کمر
سوژه هفته: ایران جهنم سرمایه گذاران: "سال ۱۴۰۳ و پایان یکی از سیاه‌ترین سال‌های اقتصادی کشور"
"با امید زنده‌ایم، البته اگر از گرسنگی نمیریم"
فتح قله که هیچ، با این فرمون از چاله هم نمی توانیم بیرون بیاییم؛ می‌آییم؟
سوژه هفته: بازار سرمایه یعنی آینده، همان آینده‌ای که فعلا امیدی به آن نیست انگار؛
فتح قله که هیچ، با این فرمون از چاله هم نمی توانیم بیرون بیاییم؛ می‌آییم؟
مردم روی ورشکستگی دولت شرط بسته اند؟
سوژه هفته: آیا فروش سهام و خرید طلا و دلار در چنین قیمت‌هایی توجیه دارد؟
مردم روی ورشکستگی دولت شرط بسته اند؟
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴
مدیران و مسئولین بورسی ضد شعار سال رفتار کردند سقوط و نزول بورس را ادامه دادند
17 فروردین 1404
امیررضا اعتمادی فر
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۶
سلام خدااز