سقوط آزاد به شیوه "کسرام"

به گزارش بورس نیوز، پارس سرام از جمله نمادهایی است که بیشترین ریزش را در یک سال اخیر داشته است و در روزهای اخیر هم این روند ریزشی همچنان ادامه داشته است! به طوری که میزان ریزش سهم از سقف تا قیمت فعلی به ۷۰ درصد میرسد.
اما این سقوط در تمام جوانب بنیادی سهم نیز مشهود بود. به همین منظور برخی موارد بنیادی سهم را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
تولید و فروش
هر آنچه نیاز باشد بدانیم را در همین جدول مشاهده میکنید:
۱- میزان تولید سالانه شرکت در سال مالی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ از ۷۴۸۰ تن به ۷۲۵۲ تن کاهش یافته است.
۲- میزان فروش شرکت نیز در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ از ۵۸۳۱ تن به ۴۱۳۸ تن کاهش یافته است.
۳- در آمدهای شرکت نیز در ۲ سال گفته شده از ۱۴۷ میلیارد تومان به ۱۳۷ میلیارد تومان کاهش یافته است.
۴- اگر ۶ ماهههای این سالها را هم مقایسه کنیم افت شدید تولید و فروش را مشاهده خواهیم کرد. میزان تولید از مهر تا اسفند سال ۱۴۰۳ با کاهش ۶۰ درصدی از ۴۷۱۸ تن به ۱۹۱۲ تن کاهش یافته است.
۵- میزان فروش در مقایسه ۶ ماهه مهر تا اسفند ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با کمک فروش از انبار کاهش کمتری داشته و با افت ۲۰ درصدی از ۲۴۸۶ تن به ۲۰۱۳ تن رسیده است.
تنها دلیل اینکه علیرغم این کاهش در تولید و فروش شرکت درآمد بیشتری کسب کرده است، اقزایش نرخ و قیمت محصولات میباشد. یعنی شرکت با کمک افزایش نرخها سرپا مانده است. اما چنین افزایش درآمدی که همراه با کاهش در تولید است باعث افت سود شرکت چه از لحاظ حاشیه سود و چه از لحاظ مقدار خواهد شد. چرا که هزینههای ثابت و هزینههای تولید شرکت همراه با تورم و افزایش قیمتها افزایش پیدا میکند، اما با کاهش تولید درآمدها متناسب با افزایش هزینهها افزایش پیدا نکرده و از سود شرکت کاسته میشود.
در واقع شیب افزایش هزینهها بیشتر از افزایش نرخ بوده و برای حفظ حاشیه سود باید سطح مقدار تولید در حالت قبلی حفظ شود؛ که در پارس سرام به دلیل کاهش تولید این اتفاق رخ نداده است.
مطالب گفته شده را در نمودار فوق به طور دقیقتر نیز مشاهده میکنید. سود خالص شرکت از پاییز ۱۴۰۲ شروع به کاهش کرده و در زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳ حتی شرکت زیانده بوده است. با اینکه در تابستان کمی از افتها را جبران کرد، اما مجددا در پاییز ۱۴۰۳ شاهد کاهش سود شرکت بودیم. برای جزییات بیشتر میتوانید جدول زیر را مشاهده کنید:
در بهار ۱۴۰۳ شرکت در ناخالص و عملیاتی و خالص زیانده بوده است. همچنین افت حاشیه سود نیز بسیار مشهود است. حاشیه سود شرکت از نسبتهای حوالی ۲۰ درصد به منفی ۲۵ درصد هم رسیده و اکنون تقریبا حوالی صفر است و این اتفاق به این معنی است که شرکت عملا در نقطه سر به سر فعالیت میکند.
مجموع این عوامل خود را در نمودار قیمت سهم نشان داده و قیمت سهم به افت ۷۰ درصدی رسیده و حتی در روزهای کاری عید نوروز که بازار نسبتا سبزی را شاهد بودیم، قیمت "کسرام" همچنان نزولی بود.








