اجرای طرح ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران در مدت ۳ سال

به گزارش بورسنیوز، اطلاعات موجود نشان میدهد که تقریباً ۷۰ درصد از درآمد کارگران صرف پرداخت اجاره بها میشود. با توجه به تغییرات قیمت دلار، میانگین قیمت مسکن در تهران به محدوده ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان در پایان سال گذشته رسیده است. این در حالی است که بانک مرکزی از مردادماه ۱۴۰۳ به دلیل تغییر در سامانه ثبت معاملات املاک، انتشار آمارهای رسمی را متوقف کرده است. همچنین، تورم ماهانه اجاره بها بر اساس آخرین آمار ۲.۶ درصد گزارش شده است. در جلسه اخیر شورای عالی کار، حق مسکن کارگران بدون تغییر و بر روی رقم ۹۰۰ هزار تومان ثابت مانده است.
کارشناسان با توجه به نوسانات دلار، پیشبینی کردهاند که میانگین قیمت مسکن در سال گذشته برای هر مترمربع بیش از ۱۰۰ میلیون تومان بوده است. با وجود تورم بالا، حق مسکن کارگران در کمترین میزان ممکن باقی مانده است و این در حالی است که مسکن یکی از اصلیترین اقلام سبد هزینههای خانوارها محسوب میشود. افزایش شدید قیمت مسکن و اجاره بها در سالهای اخیر، مشکلات کارگران را برای تأمین سرپناه دوچندان کرده است.
شایان ذکر است که حق مسکن کارگران طی دو سال گذشته بر روی رقم ناچیز ۹۰۰ هزار تومان ثابت مانده و تغییری نکرده است. هرچند پایه حقوق کارگران ۴۵ درصد رشد کرده، به نظر میرسد شورای عالی کار در تعیین مزد سال ۱۴۰۴ نسبت به مسائل مسکن کارگران بیتوجه بوده است.
احمد میدری، وزیر کار، در آخرین اظهارات خود درباره مسکن کارگران اعلام کرده که ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران در برنامههای سه ساله قرار دارد. او همچنین اشاره کرده است که شرکت خانهسازی برنامهریزی کرده است تا این تعداد واحد را در این مدت بسازد.
با وجود وعدههای مکرر مسئولان در زمینه مسکن کارگران، هنوز هیچ اقدام مؤثری برای حل این مشکل انجام نشده و کارگران همچنان با مشکلات تأمین مسکن مواجه هستند. در حال حاضر، حدود ۷۰ درصد از درآمد آنها صرف اجاره بها میشود و وعدههای مسئولان همچنان در حد حرف باقی مانده است.
براساس این گزارش، مسکن یکی از نیازهای اساسی انسانی است و برای کارگران، که بخش مهمی از نیروی کار جامعه را تشکیل میدهند، این موضوع اهمیت ویژهای دارد. در بسیاری از کشورها، مشکلات اقتصادی و هزینههای بالای مسکن باعث شده است که کارگران نتوانند مسکن مناسبی برای خود و خانوادهشان تأمین کنند. در این راستا، تعاونیها میتوانند نقش بسزایی در حل این مشکل ایفا کنند. تعاونیهای مسکن بهویژه به ایجاد مسکن برای کارگران و اقشار کمدرآمد کمک میکنند و به آنها این امکان را میدهند تا با مشارکت در فرآیند ساخت، به مسکن ارزانقیمت دست یابند.
بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون، در اظهارات خود در اواخر سال گذشته اعلام کرد که بر اساس دو تفاهمنامه با وزارت راه، قرار است ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونیها ساخته شود و در حال حاضر ۵۴ هزار واحد در حال ساخت است. همچنین، وی تصریح کرد که ۸۰۰ هکتار زمین برای ساخت مسکن به وزارت راه معرفی شده اما پس از گذشت ۲.۵ سال هنوز جوابی دریافت نکردهاند. به گفته عبدالهی، اگر بانکها به جای اعطای وام به افراد، این منابع را به شرکتهای تولید مصالح اختصاص دهند، میتوان با پیشخرید مصالح، هم تولید داخلی را رونق بخشید و هم قیمتها را ثابت نگه داشت.
انتهای پیام/