بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۶
به بهانه روز خبرنگار در نشست مطبوعاتی رییس سازمان بورس عنوان شد :

بزودی سمپا می آید

به گفته صالح‌آبادي اين بخش از معاملات آنلاين ظرف چند روز آينده فعال مي‌شود و تا پايان سال برخي از كارگزاري‌ها امكان استفاده از معاملات آنلاين را فراهم مي‌كند.
کد خبر : ۳۳۸۵۸

دكتر علي صالح‌آبادي ـ رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ـ در نشستی مطبوعاتی به مناسبت روز خبرنگار آخرین دستاوردهای سازمان بورس،شرکت بورس،شرکت فرا بورس و بورس کالا را تشریح کرد.

بنابر گزارش خبرنگار بورس نیوز وی از تصويب دستورالعمل محاسبه سهام شناور‌ آزاد در شوراي بورس خبر داد و گفت:‌ اين دستورالعمل در جلسه اخير جلسه بورس تصويب شد و براساس آن نحوه محاسبه سهام شناور آزاد شركت‌ها انجام مي‌شود.

صالح آبادی توضيح داد: ‌با تصويب اين دستورالعمل شركت‌هايي كه20 درصد سهام شناور آزاد داشته باشند از معافيت مالياتي به ميزان دو برابر گذشته استفاده مي‌كنند.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار به تصويب ديگر دستورالعمل‌هاي بازار سرمايه پرداخت و گفت:‌ دستورالعمل نهادهاي واسط براي انتشار اوراق صكوك در شوراي بورس نهايي شده است كه اين هفته به بازار اعلام مي‌شود تا در چارچوب ابزار صكوك در بازار سرمايه عملياتي شود.

وي ادامه داد:‌علاوه بر اين دستورالعمل توثيق اوراق بهادار و دستورالعمل مشاور سرمايه گذاري به بورس ابلاغ شد و اگر درخواستي در اين زمينه مطرح شود براساس دستورالعمل مجوزهاي لازم ارائه مي‌شود.

به گفته صالح‌آبادي با تصويب دستورالعمل پردازش اطلاعات مالي نيز شركت‌هاي مشاوره سرمايه گذاري مي‌توانند كار پردازش اطلاعات مالي را انجام دهند و علاوه بر آن مجوز پردازش وسبدگرداني را اخذ كنند.

وي به اقدامات انجام شده براي افزايش نقدشوندگي سهام اشاره و تصريح كرد:‌ استفاده از مكانيزم حراج در بازگشايي نمادها و نيز افزايش دامنه نوسان از اقدامات قابل توجه در افزايش نقدشوندگي بازارسرمايه است كه توانسته نقش موثري در بازار سرمايه ايفا كند.

دبير شوراي عالي بورس بازار فرابورس را مورد توجه قرار داد وگفت:‌ در سال 89 بازار سوم فرابورس فعاليت خود را‌ آغاز كرد و تعدادي از شركت‌ها عرضه‌هاي خود را از طريق اين بازار انجام دادند.

به گفته وي با عرضه اوراق مشاركت ليزينگ ايران وشرق در بازار فرابورس پايلوت مناسبي براي عرضه اوراق مشاركت در اين بازار انجام شد تا ساير اوراق نيز در اين بازار عرضه شود.

صالح‌آباد از نهايي شدن مراحل پذيرش بيمه دانا خبر داد و افزود: ظرف چند روز آينده و با هماهنگي سازمان خصوصي‌سازي و شركت‌ بورس تاريخ عرضه شركت بيمه دانا اعلام مي‌شود.

وی با اشاره به پذيرش و معامله سيمان در بورس کالا گفت:‌ از مدت‌ها قبل ورود موضوع سيمان به بورس كالا مطرح بود كه سرانجام موفق شديم با هماهنگي انجمن صنفي سيمان اين محصول را وارد بورس كنيم و در حال حاضر معامله سيمان در بورس كالا با چند شركت آغاز شده است و به مرور شركت‌هاي جديد اضافه مي‌شوند تا ظرف يك سال حجم معاملات سيمان افزايش يابد.

همچنین رییس سازمان بورس به افزايش قابل توجه حجم معاملات كشاورزي پرداخت و گفت:‌ از ابتداي سال تا يازدهم مرداد ماه حجم معاملات كشاورزي 130 ميليارد تومان بود كه اين ميزان نسبت به سال گذشته افزايش قابل توجهي يافته است.

وي اظهار اميدواري كرد: با قانوني كه در مجلس به تصويب رسيده است حجم معاملات اين بورس افزايش يابد.زيرا در قانون تصريح شده است كه وزارت جهاد كشاورزي مي‌تواند علاوه بر سياست خريد تضميني از سياست قيمت تضميني نيز استفاده كند كه به اين موضوع حجم معاملات بورس كشاورزي بيش از گذشته افزايش مي‌يابد.

سخنگوي سازمان بورس به موفقيت فيوچرز سكه طلا اشاره كرد و افزود:‌ حجم معاملات آتي سكه طلا به سه هزار ميليارد ريال رسيده است كه حجم معاملات قراردادهاي جديد نسبت به گذشته افزايش يافته است.

وي از معرفي قرارداد آتي شمش طلا به عنوان قرارداد جديد خبر داد و اظهار كرد:‌ به زودي قرارداد آتي شمش طلا به عنوان قرارداد جديد معرفي مي‌شود كه اين قرارداد با استانداردهاي كافي طراحي شده و ميتواند حجم معاملات فيوچرز را افزايش دهد.


سمپا می آید

دبير شوراي عالي بورس در ادامه توسعه نرم‌افزارهاي جديد را مورد توجه قرار داد و از آغاز به كار نرم افزار نظارت بر معاملات اوراق بهادار خبر داد وگفت:‌ در حال حاضر فاز دوم نرم افزار سمپا مراحل نهايي خود را طي مي‌كند و به زودي اين نرم افزار كه مربوط به نظارت بر معاملات اوراق بهادار است كار خود را آغاز مي‌كند.

به گفته صالح‌آبادي اين نرم افزار بسيار تكامل‌يافته‌تر و قوي‌تر از ساير نرم‌افزارهاست و اگر دست‌كاري در بازار رخ دهد اين نرم افزار آن را شناسايي و كشف مي‌كند.

وي يادآور شد:‌البته فاز سومي براي اين نرم افزار تعريف شده است كه مجهز به هوش مصنوعي و استفاده از شبكه‌هاي عصبي است و سال آينده از آن بهره‌برداري مي‌شود.

رئيس سازمان بورس در ادامه به پيشرفت‌هاي فاز كدال اشاره و تصريح كرد: فاز آفلاين كدال اخيرا راه‌اندازي شده است و شركت‌ها با روش مناسب‌تري مي‌توانند اطلاعات خود را به بورس ارسال كنند.علاوه بر اين حسابرسان به اين سيستم دسترسي شده و با اتصال به سيستم كدال مي‌توانند گزارشات خود را ارسال كنند.


گزارش ساز بورس در کدال

رئيس هيات مديره سازمان بورس اظهار كرد:‌ در كدال بخش ديگري به عنوان گزارش‌ساز پويا وجود دارد كه اين بخش در شهريور ماه راه اندازي مي‌شود.

وي توضيح داد: با راه اندازي اين بخش انواع تحليل‌ها، نمودارها و گزارشات مختلف از سيستم كدال به صورت استاندارد استخراج شده و در سايت نمايش داده مي‌شود.

وي خاطر نشان كرد:‌ از سوي ديگر قرار است سيستم كدال به XPRL مجهز شود كه تاخير در اطلاعات را مي‌تواند نزديك به صفر كرده و به كاهش توقف نمادها در بازار كمك كند.

به گفته صالح‌آبادي XPRL در كدال نرم افزار پيشرفته جديدي است كه به سيستم حسابداري شركت‌ها متصل شده و بدون نياز به تهيه صورت‌هاي مالي اين نرم‌افزار به صورت اتوماتيك صورت‌هاي مالي را توليد مي‌كند.

وي اعلام كرد:‌ اين نرم افزار از اوايل سال آينده كار خود را آغاز كرده و گام موثري در ارتقاي گزارش‌گري مالي محسوب مي‌شود.


راه اندازی معاملات آنلاین

سخنگوي سازمان بورس در ادامه به راه اندازي آزمايشي معاملات‌ آنلاين اشاره كرد وگفت:‌ اين معاملات با موفقيت آزمايش شد و قرار است به زودي نرم افزار كارگزاري‌ها به بانك متصل شوند و بانك ملت به عنوان يكي از بانك‌هايي كه زيرساخت‌هاي لازم را فراهم كرده است پول را از حساب افراد برداشت كرده و بعد از فروش سهم به حساب آن‌ها واريز مي‌كند.

به گفته صالح‌آبادي اين بخش از معاملات آنلاين ظرف چند روز آينده فعال مي‌شود و تا پايان سال برخي از كارگزاري‌ها امكان استفاده از معاملات آنلاين را فراهم مي‌كند.

رئيس سازمان بورس در ادامه گفت:‌ سازمان بورس موفق شده است مركز صدور گواهي داخلي امضاي الكترونيك را با موفقيت ايجاد كند كه اميدواريم اين مركز به ريشه وزارت بازرگاني متصل شود تا خود بازار بتواند صادركننده گواهي الكترونيك در كشور باشد
اشتراک گذاری :
ارسال نظر