معارفه سرمایه گذاري خوارزمي برگزار شد
به گزارش بورس نیوز به نقل از روابط عمومي فرابورس ايران،مصطفي اميد قائمي مدير عامل فرابورس دراين مراسم به سهامداران توصيه كرد با بررسي از شرايط شركت اقدام به خريد كنند.
وي در ادامه خبر داد: نماد اين شركت از روز دوشنبه 2 خرداد در فرابورس بدون عرضه اوليه بازگشايي مي شود.
همچنين مهدی کرباسیان مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در اين مراسم طي سخناني تصويري از وضعيت كنوني و چشم انداز اين شركت را براي حاضران ترسيم كرد.
وی در بخشي از مراسم معارفه شركت سرمايه گذاري خوارزمي با بیان این که سود خالص شرکت در سال های 88 و 89 به ترتیب 365 و 540 ميليارد ريال بوده است، پیش بینی کرد که این رقم در سال 90 به 874 ميليارد ریال برسد.
مدیر عامل سرمایه گذاری خوارزمی افزود : پیش بینی سود هر سهم شرکت درسال 90 بر اساس سرمايه 3.895 ميليارد ریال، معادل 224 ریال است.
كرباسيان همچنين از ورود این شرکت به حوزههاي جديد سرمايهگذاري از جمله بورس کالا ،بيمه ، انرژي ، ليزينگ ،IT، تجارت و صندوق های سرمايه گذاري زمين و مسکن و سرمايهگذاري مشترک خبر داد .
به گفته وي، خريد 5.2 درصد از بلوک 5 درصدي
بانک صادرات در ارديبهشت ماه سال جاري، و مشارکت در تاسيس شرکتهاي بيمه
سپهر، تامين سرمايه سپهر، خدمات گردشگري، ليزينگ و همچنين ايجاد صندوقهاي
مشترک سرمايهگذاري و مشارکت در طرح افزايش سرمايه شرکت انرژي سپهر از جمله
اقداماتی است که متولیان شرکت سرمايهگذاري خوارزمي به منظور ارزش آفريني براي سهامداران اين شرکت انجام داده اند.
کرباسیان دراين باره افزود:با توجه به این که تاسيس صندوق سرمايهگذاري مشترک يکي از شيوهها و راهبردهاي توسعه سرمايه گذاري ها و همچنين ارايه خدمات تنوع بخشي پرتفوي براي سرمايه گذاران خرد محسوب ميشود لذا با استفاده از اين راهبرد، شرکت خوارزمي اقدام به تاسيس صندوق سرمايهگذاري مشترک خوارزمي و مشارکت در تاسيس صندوق سرمايهگذاري مشترک سپهر اول کرده است.
وی افزود: صندوق سرمايهگذاري مشترک خوارزمي در 16 فروردين سال جاري، با سرمايه 7 هزار و500 ميليون ريالی تاسيس شد.
به گفته وی صندوق سرمایه گذار ی خوارزمی در نیمه دوم خرداد ماه با مجوز 100 میلیارد ريالي شروع به پذیره نویسی می کند.
اهداف خوارزمي در بازار سرمايه
كرباسيان در بخش ديگري از اين مراسم با بیان اینکه شرکت سرمايهگذاري خوارزمي، عمدتا حاصل سرمايههاي کوچک، اما ارزشمند دهها هزار سهامدار است، گفت: بيشک، عمدهترين اهداف اين شرکت، خلق ارزشهاي تازه و حداکثرسازي دارايي سهامداران است و هدف اصلي اين تلاشها آن است که فعاليت شرکتهاي سرمايهپذير گسترش يافته و بازدهي سرمايهگذاريها ارتقاء پيدا کند ودر نهایت ارزش سهام شرکت به رشدي مطلوب دست یابد.
به گفته وي ، شرکت سرمايهگذاري خوارزمي در سال 1376 با سرمايه 100 ميليارد ريال به صورت سهامي خاص به ثبت رسيد و در سال 1384 با هدف توسعه فعاليتها و ورود به عرصه صنعت سرمايهگذاري کشور، به سهامي عام تغيير يافت و در حال حاضر سرمايه ثبت شده این شرکت(و درآستانه افزايش 59 درصدي) بالغ بر 2,449 میلیارد ریال است.
كرباسيان تصریح کرد: حوزه هاي اصلي فعاليت این شرکت تاسيس وتشکيل، مشارکت حقوقي در سرمايه، خريد سهام، بازسازي، نوسازي و راهاندازي انواع شرکتها، موسسات و واحدهاي توليدي در داخل يا خارج کشور است .
کرباسیان با بیان اینکه ارزشافزايي سرمايه سهامداران هدف نهایی شرکت سرمايهگذاري خوارزمي به شمار ميرود ، اظهار کرد: با توجه به ظرفيتهاي شرکت وشرایط اقتصاد موجود کشور این شرکت به منظور ارزش افزايي سرمايه سهامداران با تدوین برنامههاي گام به گام در دورههاي متعددي سرمايه خود را افزايش داده است.
افزايش 59 درصدي سرمايه خوارزمي
مديرعامل شركت سرمايه گذاري خوارزمي همچنين گفت: براساس مجوز بازار فرابورس ، سرمايه اين شرکت با 59 درصد افزايش از رقم 2 هزار و 449 ميليارد و 650 ميليون ريال به 3 هزار و 895 ميليارد ريال (به ميزان یک هزار و 445 ميليارد ريال) افزايش مييابد و قرار است این برنامه ،همزمان با ورود آن به بازار فرابورس عملياتي شود .
به گفته وي افزایش سرمایه یک هزار و 445 ميليارد ريالی این شرکت مشتمل بر یک هزار و 205 ميليارد ريال (معادل 2.49 درصد) از محل مطالبات و آورده نقدي سهامداران و 240 ميليارد ريال (معادل 8.9 درصد) از محل ساير اندوختههاي اين شرکت(به صورت سهام جايزه) خواهد بود.
تركيب سهامداران خوارزمي
آن گونه كه كرباسيان گفت، 83.75 درصد سهام این شرکت از آن اشخاص حقیقی متشکل از کارکنان و بازنشستگان بانک صادرات و 34.14 درصد آن در اختيار شرکت سرمایه گذاری تامین آتیه بانک مسکن ،82.9 درصد در اختیار موسسه همیاری غدیر و یک درصد آن در اختیار سایر سهامداران است.
ساختار سرمايه گذاري ها
مدیر عامل سرمایه گذاری خوارزمی در زمینه ساختار سرمايهگذاريهاي شرکت با اشاره به 2 پرتفوي بورسی و غیر بورسی این شرکت تصريح كرد: در حال حاضر وضعيت پرتفوي بورسي شرکت سرمايهگذاري خوارزمي متشکل از شرکت سینا دارو با 47/49 درصد مالکیت ،شرکت توسعه صنایع بهشهر با 05/9 درصد مالکیت و سیمان کارون با 91/10 درصد مالکیت و ساير سرمايه گذاري هاي بورسی ارزش بازاري معادل 4,111 ميليارد ريال است .
وی درباره پرتفوی غیر بورسی این شرکت نيز افزود: پرتفوی غیر بورسی شرکت خوارزمی متشکل از بانک پاسارگاد با 5.11 ، توسعه مديريت سرمايه خوارزمي با 51 درصد ، شرکت سرمايهگذاري آذر با 49 درصد، شرکت سرمايهگذاري پارسآريان76/4 درصد ، شرکت سرمايهگذاري زرين پرشيا و انرژي سپهرهریک با 5 درصد ، شرکت تجارت گستران خوارزمی ،توسعه فناوري اطلاعات خوارزمي ، شرکت دادهپردازي خوارزمي ، شرکت توسعه ساختمان خوارزمي و شرکت آتينگر سپهر ايرانيان هر یک با 100 درصد مالکیت ، و همچنین شرکت کارت اعتباري ايران کيش، شرکت واسپاري سپهر پارس وصرافي سپهر هر یک به ترتیب با 29،20،24 درصد مالکیت است كه بهاي تمام شده پرتفوي غير بورسي شركت رقمي معادل 2,974 ميليارد ريال مي باشد.
ساختار درآمدي خوارزمي
کرباسیان درباره ساختار در آمدی شرکت سرمایه گذار ی خوارزمی نيزاظهار کرد: در آمد حاصل از سرمایه گذاری های این شرکت در سال پایان سال مالی 88 معادل 464 ميليارد ریال ،در سال 89 معادل 513 ميليارد ریال بوده و پیش بینی می شود در سال 90 این سود به 771 ميليارد ریال برسد.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذار ی خوارزمی با اشاره به چشمانداز آتي شرکت سرمايهگذاري خوارزمي تصریح کرد: چشمانداز بلند مدت این شرکت دستيابي به شرايطي است که در آن امکان ارزشآفريني برتر براي سهامداران وجود داشته باشد و نیز ایجاد فضايي آميخته به صداقت، شفافيت و پاسخگويي در تعاملات ميان دستاندرکاران شرکت و سهامداران و همچنین اعتماد حداکثري سهامداران نسبت به راهبردها، سياستهاو برنامهها در تدبير امور شرکت خواهد بود.
وی افزود: راهبردهاي پیش روی متولیان این شرکت به منظور تحقق اهداف این چشماندازعبارت خواهد بود از:بهبود ساختار تامين مالي شرکت از طريق افزايش سرمايه در مقاطع مناسب زماني با توجه لزوم تناسب سرمايه شرکت با حجم سرمايهگذاريها و نسبتهاي اهرمي؛بهبود ساختار سرمايهگذاري از طريق افزايش سرمايه، تنوع بخشي به پرتفوي، باز توزيع سرمايهگذاريها و نیز حضور فعال در بورس و فرابورس، به عنوان شرکتي کارآمد، مقتدر و قابل اطمينان براي سهامداران.
گفتني است نمادشركت سرمايه گذاري خوارزمي در فرابورس ايران از دوم خرداد ماه 90 گشايش مي يابد.