عرضه اولیه سهام ۵ شرکت
امیرهامونی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، آخرین وضعیت عرضه های اولیه نفت ایرانول، نفت پاسارگاد، پتروشیمی خراسان، پتروشیمی جم و دخانیات ایران در سال جاری را اعلام کرد و در رابطه با شرایط معامله گران آنلاین و انتقال به بورس همراه اول توضیحاتی ارایه داد.
*جزئیات عرضه اولیه 5 درصد سهام ایرانول
وی با اشاره به عرضه اولیه 5 درصد سهام شرکت نفت ایرانول در بازار دوم فرابورس اظهار داشت:طبق برنامه اعلامی فردا 50 میلیون سهم این شرکت با سرمایه 100 میلیارد تومانی برای عموم عرضه اولیه می شود. نماد این شرکت "شرانل" بوده که به عنوان هفتاد و پنجمین نماد معاملاتی و بیست و چهارمین شرکت در بازار دوم فرابورس ایران درج شده است.
وی ادامه داد: در این عرضه سهمیه هر ایستگاه کارگزاری 60 هزار سهم تعیین شده و صندوقهای سرمایه گذاری مشترک به دلیل لزوم رعایت مفاد اساسنامه و حضور ایرانول در بازار دوم فرابورس، سهمیه ای نخواهند داشت.
*رویه جدید برای معامله گران آنلاین و تجربه سایر بازارها
این مقام مسئول تاکید کرد: در این عرضه برای نخستین بار از زمان بکارگیری رویه معاملات آنلاین سهام، معامله گران آنلاین نمی توانند در فرایند کشف قیمت حضور داشته باشند، ولی برای این گروه 2 میلیون سهم در نظر گرفته شده که بعد از کشف قیمت از سوی کارگزاران به معامله گران آن لاین تخصیص داده می شود. این در حالی است که در عرضه های اولیه قبلی با حجم 50 میلیون سهم ،معمولا" یک تا دو میلیون سهم توسط این گروه خریداری می شد.
هامونی در واکنش به این سئوال که آیا عدم حضور معامله گران آنلاین در عرضه های اولیه سایر شرکت ها هم رعایت خواهد شد یا فقط محدود به عرضه اولیه ایرانول است؟ توضیح داد: با توجه به اینکه عدم حضور معامله گران در کشف قیمت سهام این شرکت به عنوان نخستین تجربه است، باید بررسی هایی انجام شود،بنابراین هنوز در مورد سایر عرضه های اولیه تصمیمی اتخاذ نشده است.
وی ادامه داد: اتخاذ چنین تصمیمی با توجه به مطالعات انجام شده در سایر بازارهای مشابه فرابورس دنیا بوده است، به طوری که هنگام عرضه های اولیه سهام شرکت ها در بازارهای سهام دیگر، ابتدا شرکت های تامین سرمایه اقدام به کشف قیمت می کنند و سپس سهامداران حقیقی و معامله گران آنلاین در محدوده زمانی مثلا" یک هفته ای به خرید سهام با قیمت کشف شده مبادرت می کنند.
*چرا ایرانول جلسه معارفه ایی برگزار نکرد؟
وی در برابر دیگر سئوال فارس مبنی بر اینکه چرا مسئولان شرکت ایرانول مانند سایر شرکت های در شرف عرضه اولیه سهام اقدام به برگزاری جلسه معارفه یا نشست مطبوعاتی با خبرنگاران حوزه بازار سرمایه نکردند تا آخرین وضعیت مالی و عملیاتی آن مشخص و به سئوالات سهامداران و خبرنگاران پاسخ داده شود؟ توضیح داد: در حالی اطلاعات این شرکت در سایت کدال منتشر شده که به باور مدیران و سهامداران عمده ، ایرانول شرکتی مشهور است و اکثر فعالان با آن آشنایی دارند.
*عرضه اولیه سهام دو شرکت دیگر به شرط ارایه بودجه 92
هامونی در رابطه با عرضه اولیه سهام سایر شرکت ها از جمله نفت پاسارگاد 60 میلیارد تومانی و پتروشیمی خراسان 170 میلیارد تومانی در روزهای آینده گفت: همه مراحل لازم برای عرضه اولیه 5 درصد سهام این دو شرکت در بازار دوم فرابورس طی شده ولی با توجه به روزهای پایانی بهمن و لزوم ارایه بودجه 92 شرکت ها، این دو شرکت باید بودجه سال آینده را ارایه کنند .
مدیرعامل شرکت فرابورس خاطر نشان کرد: بنابراین اگر این دو شرکت اطلاعات مربوط به بودجه سال آینده را تا قبل از پایان ماه جاری ارایه کنند، عرضه اولیه سهام شان در فرابورس انجام می شود در غیر این صورت عرضه سهام به بعد از انتشار اطلاعات موکول خواهد شد.
*پتروشیمی جم و دخانیات هم شاید تا پایان سال عرضه اولیه شوند
هامونی در برابر این سئوال که آیا سهام شرکت های جدیدی دیگری در نوبت عرضه اولیه تا پایان سال قرار دارند یا خیر؟ پاسخ داد: بله . این موضوع بستگی به پذیرش چند شرکت دارد. به طوریکه پتروشیمی جم آماده پذیرش در فرابورس است. هفته آینده هم پرونده پذیرش شرکت مشمول اصل 44 دخانیات ایران در هیئت پذیرش فرابورس بررسی می شود.
وی افزود: این شرکت حدود 90 تا 95 درصد فرایند آماده سازی را طی کرده و در صورت پذیرش در فرابورس و ارایه آخرین اطلاعات ،سعی می شود تا قبل از سال جاری عرضه اولیه شود.
*همراه اول آماده انتقال به بورس
وی در واکنش به دیگر سئوال فارس مبنی بر آخرین وضعیت انتقال شرکت همراه اول از فرابورس به بورس هم توضیح داد: مدیران و کارشناسان شرکت بورس در حال نهایی کردن پذیرش و انتقال این شرکت هستند. از نظر ما همراه اول آماده انتقال به بورس بوده و با لغو پذیرش آن و توقف نماد در فرابورس و پذیرش در بورس ، می تواند منتقل شود.
هامونی ادامه داد: انتقال شرکت های آماده از فرابورس به بورس اقدامی مثبت بوده ما در فرابورس به این فرایند کمک می کنیم، چرا که طی آن شرکت ها بعد از کسب تجربه و شناسایی ریسک ها در فرابورس، با وضعیت بسیار بهتری مواجه شده و در عرصه جدیدی در بازار سهام حضور می یابند.
وی در رابطه با اثر همزمان این شرکت و مخابرات در روند شاخص بورس هم توضیح داد: طی سال های اخیر تنوع و بزرگتر شدن شرکت های دیگر منجر به کاهش اثر شرکتی مانند مخابرات در شاخص بورس شده است، بطوری که در حال حاضر مخابرات در رده سوم بزرگترینهای بورس قرار گرفته و شرکت های ملی مس ، فولاد مبارکه و سایر شرکت ها از اثر بخشی مناسبی و متعادلی برخوردار شده اند.
گفت وگو از علی رضایی زاده
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه