آخرین وضعیت پرونده شرکتهای «پدیده شاندیز»، «تبرک» و «پردیسبان»
وی گفت: دو شرکت تبرک و پردیسبان چون در ابتدای کارشان بود تصمیم دستگاه قضایی بر این شد که کل فعالیت آنها اعم از تبلیغات و خرید و فروش متوقف شود و دفاتر این دو شرکت نیز جمع آوری گردید.
وی اظهارداشت: این دو شرکت مکلف شدهاند پولی را که از مردم گرفتهاند مسترد کنند البته اگر با کسانی که به این دو شرکت پول داده و به اصطلاح سهام خریدهاند به توافق رسیدند دستگاه قضایی دیگر ورودی به این پرونده ندارد اما تصریح میشود که آنچه تحت عنوان سهام این دو شرکت فروخته شده قانونی نیست.
دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: در همین راستا به شرکت تبرک مهلت داده شد اما این شرکت به صورت جدی اقدام عملی انجام نداد و به همین خاطر چند روز پیش مدیر عامل آن بازداشت شد.
صادقی افزود: پس از بازداشت مدیر عامل شرکت تبرک افراد مختلف به ویژه از صنف کمپوت سازان واسطه شدند و تقاضا کردند که دادسرا مهلت جدید به وی بدهد تا یا پول مردم را پرداخت کند و یا با آنها به توافق برسد که در همین راستا دادسرا چند روزی به وی مهلت داد که به تعهد خود عمل کند اما اگر کوتاهی کرد اقدامات تعقیبی خود را تشدید میکنیم.
وی گفت: مسوولان شرکت پردیسبان نیز دیروز به دادسرا آمده و اعلام کردند که ظرف چند روز آینده وجوهی را که از مردم گرفته اند مسترد میکنند و یا با طلبکاران خود به توافق میرسند و دادسرا نیز آخرین مهلت را به مسوولان این شرکت داد اما در این مورد هم اگر اقدام خاصی انجام نشود دادسرا اقدامات تعقیبی خود را تشدید خواهد کرد.
وی در باره موسسه مالی اعتباری میزان نیز گفت: ستادی در استانداری خراسان رضوی تعیین شده که این ستاد در جهت کنترل و گذر از بحران ناشی از مشکلات این موسسه تصمیماتی اخذ و به هیات مدیره میزان ابلاغ کرده است.
صادقیافزود: این تعاونی، مبالغی نیز در اختیار بانک مرکزی داشت که بخشی از این مبالغ اعاده شده و بخش دیگر نیز طی اقساطی برای پاسخگویی به ارباب رجوع بر میگردد ولی عامل مهم در کنترل این وضعیت اقدامات هیات مدیره این موسسه است که باید خود وارد کار شود و رفتارهایش را با ارباب رجوع اصلاح کند.
صادقی گفت: هیات مدیره میزان باید جدی تر و بهتر از گذشته برای پاسخگویی و تامین نقدینگی و تبدیل سرمایه خود به وجه نقد به خصوص در روزهای پایان سال عمل کند.
وی افزود: دستگاه قضایی بر اساس تدبیر ستاد تشکیل شده در استانداری خراسان رضوی تاکنون ورود خاصی در این قضیه نداشته و مسوولان میزان نیز مهلتهایی گرفتهاند که مشکل را حل کنند اما مثل هر پرونده دیگر اگر اقدامات خاصی را انجام ندهند دستگاه قضایی به وظیفه خود عمل خواهد کرد.
گفتنی است؛ از اواسط آذر ماه امسال زمزمههایی در زمینه وقوع تخلفات در شرکتهای پدیده شاندیز، تبرک و پردیسبان در محافل خبری و عمومی مطرح شد.
این زمزمههاطی دی ماه به اوج خود رسید و منجر به واکنش بسیاری از سهامداران این سه شرکت به خصوص پدیده شاندیز شد که با نگرانی به دنبال فروش سهام خود و پس گرفتن پولشان بودند.
گفته میشود تغییر غیرقانونی کاربری اراضی از کشاورزی به تجاری و نپرداختن سهم دولت، فروش سهام شرکتهای سهامی خاص به صورت سهامی عام و رشد حبابی، غیر واقعی قیمت سهام از عواملی است که موجب ورود و برخورد دستگاه قضایی با این شرکتها به خصوص شرکت پدیده شاندیز شده است.
حسین درفرابورس سهم زیادی دارد
امیدوارم پدیده بتونه پروژه هاشو بفروشه و پول مردمو بده
در خواست من از پدیده سرعت بخشیدن به پرو ژه اشه
و برگردوندن پول مردم
پهلوان از هیچ شروع کرده و به این نقطه رسیده ، و با خیال راحت بگم ، ایشان از این حجمه خارج خواهد شد ، ایشان اگر قصد کلاهبرداری داشت حتما راه های بیشتری در دسترس بوده .
یا حق
تو ایران چندین شهر تاریخی که قابلیت تبدیل شدن به مراکز مهم توریستی را دارند . نادیده گرفته میشوند و همه سرمایه ها به سوی یک شهر میرود باید منتظر چندین پرونده عجیب در یک شهر باشیم . ( همه جای ایران سرای من است ؟ ) مسولین یه نگاهی به استانهایی که سفر میکنند داشته باشند تفاوت را احساس میکنند.
بیکاری بیش از 10 هزار نفر با متوقف شدن پروژه پدیده
تاریخ:1393/12/09 ساعت:12:01
یادداشت
سکه پدیده دو رو داشت. پدیده سرمایه مردم را جمع کرده بود برای مجموعه ای از پروژه های عظیم در بخش گردشگری. سوال اینجاست که وقتی این سرمایه ها به صاحبانش تحویل شود این پروژه ها چه سرنوشتی خواهند داشت؟
این روزها وقتی از پدیده سخن گفته می شود، همه به سهامداران این پروژه می اندیشند که باید به حق و حقوقشان توجه شود.
دادستان مشهد که اولین نفری بود که پا در این پرونده گذاشت، در اولین مصاحبه هایش با شهامت اعلام کرد: دغدغه مهم دستگاه قضایی این است که مردم و سهامداران متضرر نشوند و مدیران شرکت پدیده باید حسن نیت خود را در قبال پرداخت پول مردم نشان دهند و با یک سیاست گذاری مناسب به فروشندگان سهام پاسخ دهند.
استاندار خراسان رضوی هم در جهت رفع دغدغه سهامداران پدیده در نشست خبری اش به مناسبت دهه فجر گفت: هدف اصلی که دنبال می کنیم، حفظ سرمایه های مردم است و هیچ جای نگرانی از این بابت برای سرمایه های مردم وجود ندارد زیرا تمام تلاش ما این بوده که حقوق و سرمایه های مردم حفظ شود.
حتی سخنگوی قوه قضاییه نیز در نشسته خبری ماهانه اش به دغدغه های سهامداران اشاره کرد و گفت: این اقداماتی که مقامات اجرایی و قضایی انجام دادهاند، در جهت از بین نرفتن سرمایه مردم و جلوگیری از ورود سرمایههای جدید با تبلیغات کاذب بود تا مردم در آینده با مشکل مواجه نشوند.
نمایندگان مجلس هم همه از دغدغه های سهامداران پدیده گفته اند.
اما سکه پدیده دو رو داشت. پدیده سرمایه مردم را جمع کرده بود برای مجموعه ای از پروژه های عظیم در بخش گردشگری. سوال اینجاست که وقتی این سرمایه ها به صاحبانش تحویل شود این پروژه ها چه سرنوشتی خواهند داشت؟
واقعیت جامعه ماست که سرمایه های سرگردان فراوانی در دست مردم قرار دارد که قرار دادن این سرمایه ها در مسیر صحیح دغدغه بسیاری از مدیران کشور است. پدیده این سرمایه ها را به روشی که قبلا نیز در استان خراسان رضوی تجربه شده بود، گردهم آورد و با تبلیغات گسترده و برندسازی تجاری و ایجاد جوی از اعتماد توانست رقمی که از سوی مدیرعامل مجموعه 1200 میلیارد تومان اعلام شده را جمع کند و چند پروژه بزرگ را در کشور آغاز کند که مهمترین آنها در شهر رویایی پدیده شاندیز نمود پیدا کرده است. به گفته کارشناسان گردشگری این پروژه با 8 کاربری متنوع بزرگترین پروژه در حال احداث گردشگری در کشور است. پروژه ای که باعث اشتغال قریب به 12 هزار نفر شد.
با دعوتهای مکرر مقام قضایی برای رجوع مردم جهت فروش سهامشان به شرکت، به گفته مدیران پدیده 54 هزار نفر از 120 هزار سهامدار پدیده سهامشان را به شرکت پس دادند. این به معنای ان است که پدیده می بایست 2500 میلیارد تومان پول نقد بابت قیمت روز سهام این افراد را طی یک بازه 45 روزه فراهم می کرد و به سهامدارانی می داد که طی 5 سال با تبلیغات فراوان برای پروژه هایش جذب کرده بود. اما آیا پدیده این پول را داشت این شرکت در اطلاعیه ای که در تاریخ 22 بهمن ماه 93 منتشر کرد، صریحا اعلام نمود: هجمه رسانه ای برروی فعالیت های اقتصادی شرکت ، موجب هجوم سهامداران برای فروش سهام خود گردید که مسلما اگر این هجمه برروی هر بانکی اتفاق می افتاد نه تنها آن بانک امکان پاسخگویی به همه را نداشت بلکه حتما با مشکلات جدی مواجه می گردید زیرا مبالغ دریافتی صرف کسب درآمد و سود آوری و سرمایه گذاری شده است فلذا منابع لازم برای عودت وجه مردم را در دسترس نخواهد داشت. حال که این هجمه به شرکتی که تمام منابع دریافتی را صرف ساخت وساز نموده صورت گرفته است حتما با مشکلات جدی مواجه خواهد شد زیرا اولویت برای شرکت ما اتمام پروژه و بهره برداری کامل از آن است چراکه اتمام پروژه مساوی با سودآوری حداکثری و خلق ارزش افزوده است . پر واضح است در صورت اصرار سهامداران به برگشت وجوه خود، شرکت را در اتمام پروژه های در حال اجرا ناکام نموده و موجب تعطیلی پروژه ها میگردد
درخواست مکرر پدیده از سهامداران برای انصراف از فروش سهام و جلسات مکرر آنها با مدیران دولتی و قضایی برای صدور اجازه فروش سهام یا گرفتن تسهیلات نشان می داد اگر مدیران کشوری و استانی تدبیری برای پدیده نیاندیشند قطعا پروژه ها متوقف خواهد شد.
زمان گذشت و کار به انجا رسید که کارگاه های فعال پروژه که در 3 شیفت کارگران و مهندسان در آن مشغول فعالیت بودند یکی یکی تعطیل شد. تعطیل شدن کارگاه هابه معنای بیکاری شدن کارگران، مهندسان و پرسنل شاغل در پروژه بود و حال از ان 12 هزار نفری که در شاندیز مشغول کار در پروژه بودند و 4 هزار نفری که در کیش کار عمرانی می کردند تنها اندکی مانده اند.
نگاهی به آرشیو رسانه ها نشان می دهد که در سال های اخیر وزرا و استانداران و مدیران کل برای افتتاح کارگاه ها و کارخانه هایی که 20 تا 50 نفر اشتغال ایجاد می کردند کیلومترها می پیمودند و از کارآفرینی به عنوان ارزش یاد می کردند. اما حالا همه در قبال بیش از 10 هزار نفری که با تعطیلی پروژه پدیده، بیکار شده اند سکوت کرده اند. به نظر جای برگزاری مراسم سوگواری در این روزها چوانان جشنهای افتتاحیه خالی ا
ست تا در آن برای اشتغال جوانان مرثیه بخوانند.
سعید ورودی مدیرعامل شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز در گفتگو با خبرنگار ما از بیکار شدن بیش از 4 هزار نفر شاغل در کارگاه اصلی و همین تعداد در کارگاه های موازی در کارخانجات و صنایع استان خبر می دهد.
وی افزود: با نبودن نقدینگی پیمانکاران به تدریج ترک کار کرده اند و کارگاه ها حالت نیمه فعال به خود گرفته است.
وی از تعدیل نیروی گسترده در پیمانکاران بزرگی همچون عمران سوله تهران، شرکت کابل مغان، فرآورده های سیمان شرق و .... خبر داد و گفت: شرکت های زیادی با متوقف شدن کار پدیده مجبور شدند تعدیل نیرو کنند.
ورودی در مورد پروژه شهر افسانه ای کیش نیز گفت: از آن پروژه هم 2 هزار نفر نیرو تعدیل شده اند اما کارگاه همچنان فعال است.
به نظر می رسد برخورد با پدیده در صورتیکه تخلفی کرده باشد با توجه به اینکه بیش از 150 کارگاه و کارخانه در راستای فعالیت پدیده و به سفارش این شرکت فعالیت می کردند و خود نیز برای 30 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده بود،
می توانست به گونه ای باشد که باعث بیکاری این تعداد نیرو نشود.
ناصر عاشوری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در اینباره می گوید: ما باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم که در برخورد با مسایل اقتصادی، باید به شکل حساب شده و منطقی رفتار کنیم تا بیش از برخورد با آن شرکت، تبعات و عوارض سنگینی بر اقتصاد کشور متحمل نشود.
حجت الاسلام محمد رجایی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در گفت وگو با خبرنگار مرکز خبری اقتصاد ایران با بیان اینکه راهکار برخورد با پدیده آنچه اتفاق افتاده، نبود، گفت: پرونده باید به دور از جنجال های رسانه ای رسیدگی می شد.
وی تصریح کرد: این روش که برخورد شد جو سنگین روانی ایجاد کرده و به طور حتم تبعات و عوارض منفی آن بیشتر است.
رجایی ادامه داد: فرض را بر این می گیریم که پدیده معادل سهام هایی که فروخته دارایی و املاک داشته باشد اما همین که به شکل ضربتی همه سهامداران جهت فروش سهام خود و دریافت پول به پدیده هجوم بیاورند این شرکت با مشکلات جدی می شود .
وی تصریح کرد: ای کاش پرونده پدیده به دور از این جنجال های رسانه ای رسیدگی می شد چرا که همین جنجال های رسانه ای سبب ایجاد مشکلات مصنوعی شده و فضای روانی در میان سهام داران و عموم مردم ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد : گاهی اوقات برخی اقدامات می تواند صدمات جبران ناپذیر باشد و بازگشت و جلب اعتماد عمومی امری دشوار خواهد شد.
بهمن آرمان رئیس اسبق اداره مطالعات اقتصادی بورس تهران نیز در گفت وگو با خبرنگار مرکز خبری اقتصاد ایران)اکوسنتر( ضمن تحلیل ابعاد مختلف پرونده پدیده اظهار کرد: در ایران هر گاه تشکیلات اقتصادی بزرگی سرمایه گذاری کلان می کند با موانعی روبرو و مواجه می شود که قدری تامل برانگیز است.
آرمان افزود: باید این موضوع تبیین شود که در کشوری که با رشد اقتصادی منفی و یا بسیار اندک مواجه هست باید برای حضور سرمایه گذاران فرش قرمز پهن کنیم.
رئیس اسبق اداره مطالعات اقتصادی بورس تهران تصریح کرد: برای مثال در پدیده تعداد بیشماری از افراد در بخش های مختلف مشغول به فعالیت هستند، اساسا چنین شرکت هایی منشا اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری هستند لذا توجه به آن و برخورد صحیح امری ضروری محسوب می شود.
آرمان تاکید کرد: آنچه باید انجام شود فراهم کردن زمینه آمادگی و حضور پدیده در بورس است تا از طریق بورس اقدام به انتشار اوراق سهام و مشارکت کند و ایجاد فضای آرام در این شرایط بیشتر کمک می کند.
باید دید مدیران دولتی و قضایی چه برنامه ای دارند تا همان گونه که دغدغه سهامداران را کم کنند دغدغه شاغلان در پروژه های پدیده را کم کنند.
مدیرعامل ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز با جسارت می گوید: اگر مدیران استان حمایت کنند و به ما اجازه بدهند که اعتماد مجدد مردم و سهامدارانمان را جلب کنیم و یا از موسسات مالی و بانکها تسهیلات بگیریم و یا سریعتر وارد فرابورس شویم، بنا داریم تا سریعتر کارگاه ها را فعال کنیم و علاوه بر نیروهای قبلی برای 10 هزار نفر دیگر نیز اشتغال ایجاد کنیم.
سعید ورودی تاکید کرد: مدیران استان قطعا دغدغه اشتغال جوانان را دارند و تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد.
و در پایان جای یک سوال باقی می ماند: با توجه به گفته وزیر کار که هزینه ایجاد هر شغل را بین 20 تا 70 میلیون تومان اعلام کرده است، آیا نمی توان به احترام این 30 هزار شغل ایجاد شده در پدیده یا به عبارتی 600 تا 2100 میلیارد تومان سرمایه که نه متعلق به سهامداران است و نه از آن پدیده بلکه به همه آحاد مردم این سرزمین تعلق دارد، برای این مشکلات تدبیری منطقی اندیشید؟
اون موقعی که همه اخبار کذب ودشایعه پراکنی برعلیه پدیده میکردن پدیده در بهترین حالت از اون بحران گذر کرد دیگه الان که با مصاحبه دادستان همه چی روشنتر شده با نظرات شما دوستان مطمئنا پدیده زیرو رو نخواهد شد!!!!!
اما مهم اینجاست که هنوز یه عده که دایه ی مهربانتر از مادر شده اند!! با جوسازی و نوشتن نظرات بی محتوا قصد برهم زدن ارامش نسبی حاکم بر وضعیت سهامدارا رو دارن که البته نوع اخبار بورس نیوز هم مزید برعلت شده .. اما دوستانی مثل حسین اقا که همیشه از کلمات سخیفی مثل مزدوزان!!! و ... استفاده میکنند باید بدونن علا قم میل باطنی انها پدیده همچنان به فعالیت مفید و ماثرش ادامه خواهد داد و مردم هم با پدیده اند.
در پروژه ها سه عامل تاثير گذار است
پول زمين ، هزينه ساخت ، قيمت فروش . اين سه عامل بايد همواره تابعي از هم باشند يعني قيمت يك پروژه مساوي است با قيمت زمين بعلاوه هزينه ساخت كه با احتصاب ضريب تورم بايد تناسب داشته باشد .
در صورتيكه در پروژه پديده مقدار زيادي پول توسط دلالان از گردونه خارج شده و هزينه تبليغات هم به ان اضافه ميشود .
حالا راهي كه وجود دارد دو راه است . يا قيمت پروژه بسيار بيشتر قيمت گذاري شود كه به تبع ان تمام قيمتهاي منطقه گران ميشود كه اختلال در نظام اقتصادي است . و يا اينكه كساني كه ازين راه يكشبه بثروتمند شده اند پول مازاد را عودت دهند كه كاري بسيار سخت است .