چشم انداز نامناسب صنایع پالایشی و خودرو/ روزهای خوشی در انتظار بانک ها نیست

سه صنعت دارای پتانسیل طی سال 94
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز، عنوان کرد: از میان صنایع مختلف بورسی بودجه ارایه شده از سوی شرکت های دارویی، لیزینگی و تجهیزاتی واقع بینانه بوده و صنایع مذکور نسبت به سایر گروه ها با مشکل بنیادی کمتری مواجه اند و از این رو از پتانسیل رشد سودآوری برخوردار هستند.
چشم انداز نامناسب صنایع پالایشی و خودرو
محمد اسکندری به وضعیت گروه های مختلف بورسی همچون پالایشی ها اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی ابهامات فراوانی پیرامون وضعیت سودآوری این مجموعه ها وجود دارد که کارشناسان و فعالان بازار سرمایه تحلیل های متعددی قبل و بعد از روند کاهشی بهای نفت ارایه کرده اند. از این رو، آنچه در شرایط کنونی مسلم به نظر می رسد این است که دیر یا زود مجموعه های پالایشی طرح کیفی سازی محصولات تولیدی خود را اجرا می کنند و از این بابت چشم انداز مناسبی پیش روی این گروه متصور نیست.
وی با اشاره به وضعیت شرکت های خودروساز، در این خصوص افزود: اگرچه بهبود عملکرد سالیانه مجموعه های خودرویی امکان پذیر است، اما با توجه به زیان انباشته قابل توجه خودروسازان به نظر می رسد تقسیم سود نقدی میان سهامداران توسط این مجموعه ها تنها در صورت بروز تحول بنیادی در روابط بین المللی کشور ممکن خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه به افت قابل توجه بهای جهانی هر بشکه نفت خام اشاره کرد و گفت: روند نزولی قیمت نفت موجب کاهش بهای تمام شده محصولات تولیدی برخی از صنایع مصرف کننده فرآورده های نفتی و صنایع پایین دستی واحدهای پتروشیمی شده که به واسطه این امر می توان چشم انداز مثبتی را پیش روی این مجموعه ها متصور بود.
اسکندری به لزوم اعمال سیاست های حمایتی برای خروج شرکت های فولادی از رکود اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت: صنعت فولاد کشور به دلیل رکود حاکم بر وضعیت اقتصادی با مشکل کاهش تقاضا برای محصولات تولیدی مواجه شده و به نظر می رسد این روند کماکان تداوم خواهد داشت. براین اساس دولت می بایست حمایت های جبرانی همچون افزایش تعرفه واردات محصولات فولادی اعمال کند و در کنار آن میزان ارز تخصیصی برای واردات قطعات مورد نیاز تولید را افزایش دهد.
البته توجه به این نکته لازم است که اختصاص ارز مبادله ای برای واردات محصولات از یک سو موجب افزایش قیمت فروش محصولات تولیدی شرکت هایی که با افزایش تقاضا مواجه اند، می شود و از سوی دیگر آثار منفی بر مجموعه هایی همچون خودرو و قطعه ساز که صادرات کمتری دارند و در مقابل بخش عمده ای از قطعات اولیه را وارد می کنند، برجای می گذارد.
وی در خصوص وضعیت بانک ها و نرخ سپرده های بانکی تصریح کرد: به طور قطع روند رو به رشد افزایش نرخ سود سپرده های بانکی نمی تواند تداوم داشته باشد. چراکه در غیر این صورت بحران اساسی در وضعیت سودآوری بانک ها ایجاد می شود.
روزهای خوشی در انتظار بانک ها نیست
این کارشناس بازار سرمایه افزود: از یک سو در صورتیکه نرخ سود سپرده های بانکی طی سال آینده کاهش نیابد، ورشکستگی بانک ها دور از ذهن نخواهد بود. مگر اینکه ارزش دارایی های بانک ها در پی افزایش نرخ ارز با رشد همراه شود و در این صورت بانک ها می توانند زیان احتمالی ناشی از سودهای پرداختی با نرخ بالا به سپرده گذاران را جبران کنند.
از سوی دیگر در صورت کاهش نرخ سود سپرده های بانکی با بحران کوتاه مدت این نهادها به دلیل خروج یکباره حجم نقدینگی از آنها مواجه خواهیم شد و فرآیند خروج سپرده ها از بانک ها با بحران و تلاطم انجام می شود. براین اساس می توان گفت در هر شرایطی روزهای خوبی در انتظار سیستم بانکی کشور نخواهد بود.
روند آتی بازار سرمایه منوط به نرخ سود سپرده های بانکی
اسکندری در خصوص روند آتی بازار سرمایه گفت: متغیر مهم واثرگذار بر بورس، نرخ بهره بانکی به شمار می رود. به گونه ای که در صورتیکه نرخ سود بانکی به واسطه بهبود وضعیت سیاسی تعدیل یابد می توان امیدوار باشیم که نقدینگی به سمت بورس سوق یابد و در غیر این صورت این امر محقق نخواهد شد و وضعیت اقتصادی کشور با مشکل مواجه می شود. از این رو به نظر می رسد می بایست برنامه ای جدی برای مهمترین بازار رقیب با بورس یعنی بازار بورس اجرایی کرد.
وی افزود: عدم ساماندهی به وضعیت نرخ های اعلامی بانک ها و جذب نقدینگی به بورس موجب می شود تا اقتصاد کشور به سمت بازار دلالی ها پیش رود. به گونه ای که پول های سرگردان به سمت بازار ارز سوق می یابد و اثر مخرب بر اقتصاد کشور اعمال می کند.
امکان جبران کسری بودجه سال 94 دولت از طریق قطع یارانه افراد پر درآمد
این کارشناس بازار سرمایه به کسری بودجه دولت اشاره کرد و اظهار داشت: موضوعی که در شرایط اقتصادی فعلی بسیار حائز اهمیت بوده کسری بودجه دولت و عدم اقدام اساسی از سوی دولت و مجلس برای قطع یارانه دهک های پر درآمد است.
چراکه به نظر می رسد با اجرای این برنامه سالانه نقدینگی حدود 40 هزار میلیارد تومانی آزاد شود که با حداقل نصف این مبلغ می توان کسری بودجه احتمالی سال آینده دولت از محل درآمدهای نفتی و مالیاتی را جبران کرد. این در حالی است که حتی با فرض عدم کسری بودجه سال آینده دولت می بایست برنامه مذکور اجرایی گردد. چراکه اثرهای مخربی بر اقتصاد کشور بر جای می گذارد و پرداخت یارانه به افراد پردرآمد اشتباهی بود که در دولت دهم شروع شد و علیرغم امیدهایی که از دولت یازدهم جهت معقول کردن فرآیندها و کارهای اقتصادی می رفت، در دولت فعلی نیز تکرار شد.
ایجاد بحران در وضعیت شرکت های کارگزاری و صندوق ها با تأسیس "سپاس"
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه با بیان اینکه تأسیس صندوق سپاس در هر شرایطی موجب بحران در وضعیت شرکت های کارگزاری و صندوق های سرمایه گذاری می شود، در این خصوص اضافه کرد: تأسیس این صندوق ضربه مهلکی بر بازار سرمایه وارد می کند و وضعیت این بازار در صورت عدم تأسیس صندوق مذکور بهتر به نظر می رسید.
در شرایط فعلی می بایست متولیان بازار سرمایه و سهامداران حساسیت خود نسبت به روند شاخص کل را کاهش دهند و اجازه دهند تا روال عادی و طبیعی این بازار سپری شود تا شفافیت اطلاعاتی و واقعی شدن قیمت سهام شرکت ها مشاهده گردد و رکود مستمر در بازار سرمایه آثار منفی بیشتری نسبت به افت های ناگهانی اعمال خواهد کرد.
45.00 Down 2.05(4.36%)
در ناامیدی بسی امید است
پایان شب سیه سفید است.
آقا تحلیل ناامید کننده منتشر کنید توروخدا...
کجای حرفهاش اشتباهه؟؟
اگه مذاکرات به نتیجه برسه ، بازار جواب شما را در مورد بانکیها و خودروییها خواهد داد
شما بشین برای دل خودت تحلیل کن آقای کارشناس.
به امید روزهای بهتر و تحلیلهای کارشناسی کمک کننده برای بازار آسیب دیده ی ما
کیفی سازی یک حرف است اثر ان در سود آوری شرکهای پالایشی چیز دیگری است
کیفی سازی انجام هم بشود کاهش جدی سود را در بر دارد
اصولا اقای وزیر نفت هم اعتقادی به سود اوری و قبل از آن خصوصی سازی پالایشی های نداشته اند
وگرنه اگر انها بگویند اینقدر و شما هم دنباله رو شرکت باشید که دیگر تحلیل نشد
به نظر من نظر ایشان کاملا در مورد پالایشیها درست و دوراندیشانه است
چه ملت ساده ای هست این ملت ایرانی
شاخص باز وحشی شد -مثبت شد. آدم از این حالت بیشتر میترسه تا در حالت حالت منفی