بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۲
نباید این نکته را نادیده گرفت که جنگ تجاری بیش از پیش بر کشورهای آسیایی تاثیر خواهد داشت؛ چرا که در زنجیره تامین در صنعت چین، شرکت‌های آسیایی بیشترین حضور و نقش را دارند.
کد خبر : ۱۸۷۶۰۱

به گزارش بورس نیوز، علی عباسی اظهار کرد: البته بعد از تنش‌های پی در پی در اقتصاد چین و امریکا که باعث فلج شدن بخش‌هایی از اقتصاد دو کشور شده بود و آغاز جنگ تجاری را استارت زد، این روزها شاهد اخبار خوشایندی بعداز نشست جی ۲۰ در بوئنوس آیرس هستیم که این اخبار خوشایند می‌تواند تاثیر بسزایی در بازارهای مالی و تجاری داشته باشد.

وی اظهار کرد: نباید این نکته را نادیده گرفت که جنگ تجاری بیش از پیش بر کشورهای آسیایی تاثیر خواهد داشت؛ چرا که در زنجیره تامین در صنعت چین، شرکت‌های آسیایی بیشترین حضور و نقش را دارند.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: برای مثال در حوزه فناوری در چین بیشترین وابستگی به شرکت‌های تایوانی، کره جنوبی و ژاپنی است ،چراکه این کشورهای آسیایی عملا بازار فناوری چین را تصاحب کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در میان انبوه کشورهایی که در زنجیره تامین چین حضور دارند ، حتی ایران هم حرف‌های برای گفتن دارد و بخشی از ابزار انرژی چین را تامین می‌کند. این نکته هم حائز اهمیت است که آغاز یک روند جدید در مسیر پایان جنگ تجاری، تاثیر بسیاری بر شرکت‌های کوچک تر و کشورهایی خواهد داشت که در زنجیره تامین حضوری پررنگ دارند.

عباسی تصریح کرد: بدون تردید هدف اصلی امریکا از آغاز این جنگ تجاری صرفا حمایت از تولید ملی خود بوده است، به این قیمت که در زنجیره تامین، همه کشورها دچار مشکل بشوند اما امریکا و شرکت‌های امریکایی کمترین آسیب را پذیرا باشند .

وی با بیان اینکه انتخاب این رویکرد یک اشتباه تاکتیکی است، افزود: در بازار جهانی امکان چنین اتفاقی وجود ندارد و دیر یا زود امریکا هم باید به بازگشت در بازار‌های جهانی تن می‌داد که این روند از نشست جی ۲۰ شروع شده و فصل جدیدی در اقتصاد جهانی در پیش روی جهان است. البته در این بین شاهد تلاطم‌هایی مهیب خواهیم بود که از جمله آن کاهش قیمت نفت تا محدوده ۳۰ دلار است .

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار کرد: خوش بین هستیم که این روند به نفع تولیدکنندگان مواد خام است و به افزایش قیمت محصولات زنجیره تامین صنعت چین ختم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه تنش‌های تجاری میان امریکا و چین حل نشود، کارشناسان اقتصاد بین‌الملل پیش‌بینی می‌کنند که شاهد سقوط ۴۰درصدی تجارت جهانی خواهیم بود.

عباسی در پایان گفت: با فرض ادامه تنش‌ها، مقررات بین‌المللی که طی چندین سال فعالیت ایجاد شده‌اند، کارایی خود را از دست می‌دهند و اقتصاد جهانی دچار هرج و مرج خواهد شد؛ از همه مهم تر آمریکا امکان کسب درآمدهای هنگفت در بازار چین را از دست خواهد داد و چین ناگزیر به پرداخت بهای سنگینی در تقابل تجاری با آمریکا خواهد بود.



اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر