بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
شرکت فرابورس از ابزار جدید تامین مالی رونمایی کرد
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران گفت: پلتفرم‌های تامین مالی جمعی ابزاری نوین برای کسب‌وکار‌های نوپا بوده که برخلاف جهت روش‌های سنتی جذب سرمایه عمل می‌کنند.
کد خبر : ۲۴۳۱۶۳
نویسنده :
مینا علیزاده

خواندن ۲ دقیقه

بازار سرمایه+بورس نیوز

به گزارش بورس نیوز، امیر هامونی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران با اشاره به طراحی این ابزار جدید مالی گفت: ابزار گواهی مشارکت به عنوان یک ابزار نوین مالی و کارامد با همکاری شورای عالی بورس، سازمان بورس، فرابورس، وزارت ارتباطات و اطلاعات و وزارت صمت راه اندازی شد تا از طریق این ابزار امکان تامین مالی جمعی برای کسب و کار‌های کوچک و متوسط فراهم شود.


وی افزود: مخاطب اصلی پلتفرم‌های تامین مالی جمعی، استارت‎آپ‌ها، شرکت‌های دانش‎ بنیان، شرکت‌های کوچک و متوسط، کسب‌وکار‌های کوچک مقیاس، اصناف، کارگاه‎‌های صنعتی در شهر‌ها و روستا‌ها هستند. به بیانی دیگر، تمامی این‌ها می‌توانند از طریق پلتفرم‌های تامین مالی جمعی، تامین مالی کرده و به بازدهی و رشد برسند و همچنین به اشتغال‎زایی در کشور کمک کنند.

مدیرعامل فرابورس ایران ادامه داد: این پلتفرم‌ها به افراد اجازه می‌دهد به میل خود در کسب‌وکار‌های مختلفی در زمینه‌هایی همچون آی‌تی، بهداشت و سلامت، حمل‌و نقل، نانو تکنولوژی و... سرمایه‌گذاری کنند. این پلتفرم‌ها در طرف مقابل برای کسب‌وکار‌ها موقعیتی را فراهم می‌کنند که بتوانند در مراحل ابتدایی کار خود سرمایه مورد نیاز برای شروع را جذب کنند.

هامونی سقف سرمایه‌گذاری در این پلتفرم را تا ۱۰ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: تامین مالی در اینجا کاملا از جنس سهامداری بوده و مشارکتی که در آن صورت می‎گیرد، از نوع عقد شراکت است. به عبارت دیگر، از طریق این ابزار افراد می‌توانند به تامین مالی یک کارگاه فرشبافی کوچک تا یک شرکت استارت‌آپی یا دانش بنیان کمک کنند و در سود یا زیان آن شریک شوند که سهم آن‌ها تحت عنوان "گواهی مشارکت" تلقی می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، پلتفرم‌های تامین مالی جمعی ابزاری نوین برای کسب‌وکار‌های نوپا است که برخلاف جهت روش‌های سنتی جذب سرمایه عمل می‌کنند. در این روش به جای اینکه یک کارآفرین طرح خود را به موسسات مالی و سرمایه‌گذاران ارائه دهد و برای جلب نظر آن‌ها تلاش کند، ایده خود را در یکی از پلتفرم‌های کراودفاندینگ معرفی می‌کند. در این پلتفرم‌ها برای تمام افراد با سرمایه‌های حداقلی این فرصت مهیا است که اگر به ایده کسب‌وکاری علاقمند هستند، با هر حجم سرمایه‌ای در آن سرمایه‌گذاری کنند و در رشد و پیشرفت آن سهیم شوند.

وی نامه رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در اواخر اردیبهشت امسال را مد نظر قرار داد و افزود: طبق نامه دکتر دهقان دهنوی به سازمان امور مالیاتی و براساس بند ۲۴ ماده یک اوراق بهادار، این گواهی مشارکت، مشمول ابزار‌های نوین مالیاتی شده است و از آنجا که طبق ماده ۱۴۳ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، ابزار‌های مالی معاف از مالیات هستند، پلتفرم‌های تامین مالی جمعی نیز معاف از مالیات نقل‌وانتقال و همچنین معاف از مالیات ارزش افزوده هستند.

هامونی با اشاره به دستورالعمل مصوب شورای‌عالی بورس تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل، فرابورس ایران به عنوان رگولاتور پلتفرم‌های تامین مالی جمعی معرفی و به رسمیت شناخته شده است و کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی در فرابورس موافقت اصولی فعالیت به سکو‌های تامین مالی جمعی می‌دهد.

وی از انواع مختلف تامین مالی جمعی در کشور یاد کرد و افزود: در تامین مالی جمعی مبتنی بر اهدا که در آن پلتفرم‌های خیریه فعالیت دارند، نیازی به اخذ مجوز از فرابورس وجود ندارد. اما پلتفرم‎های حوزه شراکت باید برای ادامه فعالیت خود از کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی فرابورس موافقت اصولی کسب کنند؛ در غیر این‌صورت سایت‎ آن‌ها توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فیلتر خواهد شد.

مدیرعامل فرابورس ایران به اسامی پلتفرم‌های دارای موافقت اصولی اشاره کرد وگفت: دونگی، کارن کراد، پارس فاندینگ، فاینتک (هم آفرین)، ققنوس و آی بی کراد، پلتفرم‌هایی هستند که تا اکنون ضمن اخذ موافقت اصولی فرابورس، مشغول به فعالیت هستند و دیدگاهان نوین، لوتوس پارسیان، رویش کوثر، ایفا، هوشمند امین، حلال فاند، رایان پایا، شناسا و کسب‌وکار رضوی، پلتفرم‌های دیگری هستند که موافقت اصولی را کسب کرده‌اند، اما هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده‌اند.


  • بیشتر بخوانید:

بازارگردانی به روش مبتنی بر حراج "ساذری" از شنبه هفته آینده

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
درج نماد معاملاتی
در فهرست نرخ های فرابورس رقم خورد؛

درج نماد معاملاتی "زسپاها" در فرابورس

با اعلام شرکت فرابورس ایران؛

تعداد کارگزاران فرابورس به ۱۰۷ عدد رسید

افزایش ۲۲۷ درصدی سود هر سهم
در صورت‌های مالی ۱۲ ماهه فرابورس ایران خبر داد؛

افزایش ۲۲۷ درصدی سود هر سهم "فرابورس"

ارسال نظر
نظرات بینندگان
آرش
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸
باسلام
این اقدام ، اقدامی سنجیده و علمی از سوی فرابورس است ، امیدواریم روند تصمیمات منظم سازی و ساماندهی این شکلی تفکیکی و جداسازی ارزشی و سرمایه ای شرکت ها و محورهای فعالیت جهت تداخل زدایی نظم بازار سرمایه اینکه تمام زمینه های تبعی ، اوراق بدهی ، اوراق کالا همچنین وسعت بازارها ، جداسازی عرضه های اولیه نحوه معاملات که بعضا پیش میاد افراد شرکت های بزرگ و ارزنده را با شرکتهای متوسط و کوچک جابه جا می کنند ، تداخل روند معاملاتی اوراق مستقلات اینها از یکدیگر جداسازی شوند و بشود هر level سرمایه گذار و سرمایه گذاری موجبات رضایت و آرامشش فراهم بشه و بتواند نسبت به بازار متمرکز خودش حالا ملکه ، تبعی است یا عرضه های اولیه کوچک بررسی و دقت داشته باشد و حتی الامکان تداخل عملیاتی کمتر بشه . علی رغم انتقاد مشوق تصمیمات بکر و خوب و بیننده منصف نکاترخوب و مثبت و به حق می باشیم . ممنون