آیا تمام وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به تعطیلات رفتند!
به گزارش بورسنیوز، کمکم باید گوشهایمان را به دلار ۲۷ هزار تومانی عادت دهیم، دلاری که این روزها به ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان نیز رسیده که کماکان خبری از سیاستهای درمانگرا یا حتی مُسکنهای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی خبری نیست، گویا اصلا با رفتن وزیر و رئیسکل؛ تمام این مجموعهها تعدیل شدهاند.
دولت جدید باید به این موضوع آگاه باشد که دلاریون و اهالی این بازار تمام تحرکات حوزه برجام را زیر نظر گرفتند و هر حرکتی را نهتنها عامل نوسانی تصور میکنند بلکه با پیشبینی روندها دلار را در ایران کاملا تکان میدهند.
طلاییها زیرزمینی شدند!
با نگاهی به بازار طلا نیز میتوان دریافت که اگر بازارها به مناسبت ایام دهه ابتدایی محرم تعطیل است اما؛ بازار طلا و معاملهگران زیرزمینی کماکان در زیست شبانه خود ادامه میدهند و نرخ هر گرم طلا به یک میلیون و ۱۶۱ هزار تومان و هر مثقال طلا نیز ۵ میلیون تومان را رد کرد.
سکه امامی که این روزها در مسیر اوج گام برمیدارد، نرخ ۱۱ میلیون و ۲۸۱ هزار تومان را تجربه کرده و سکه امامی نیز ۱۱ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان را کاملا درک کرده و اصلا از سطح قیمتها نهتنها تعدیل و نوسان منفی را نمیگیرند بلکه سکه بهار آزادی سودای رسیدن به سکه امامی را هم دارد.
در بازارهای جهانی نیز انس طلا بیش از ۳.۵ واحد افزایش را تجربه کرد تا به نرخ ۱۷۸۲ دلار در هر انس، برسد.
دوری از نفت ۷۰ دلاری
قیمت بشکههای نفت درحالی که توسط عوامل اصلی بهسوی اوج و فتح مجدد ۷۰ دلاری نزدیک شده بود، اما باردیگر روند کاهشی را آنچنان تجربه کرد که این روزها هر بشکه به زیر ۶۶ دلار رسیده است!
قیمت هر بشکه نفت برنت با کاهش ۰.۸۸ درصدی به ۶۵.۹۴ دلاری رسیده و تنها امید تولیدکنندگان نفتی که سهم آنچنانی از تولید نفت ندارند یا پشتوانه دلاری خوبی از طلای سیاه تاکنون به مشابه شیخنشینهای خلیجفارس کسب نکردهاند این روزها کاملا مانند بازندههای پوکر در غم نشستهاند و امیدوار هستند که افزایش تولید کشورهایی همچون چین، به داد نفت و تولیدکنندگان برسد.
از شرق تا غرب
شاخص Nikkei و البته شانگهای نیز باردیگر روند نزولی را به خود گرفتند و شاخص بازارهای مالی ژاپن ۲۶۶ واحد و چینیها ۳۸ واحد را برای دومین بار در آخرین روز هفته تجربه کردند! سرکوب بازارها و مقررات در بازارهای مالی شرقی نیز گویا مانند بازار مالی ایران به چشم میآید و این هوش مالی است که بازارهای دستوری را اصلا نمیپذیرد.
از سوی دیگر، Dow Jones با ۲۲۶واحد، S&P و NASDAQ نیز بیش از ۵. درصد افزایش را در پایان روز هفته به خود دیدند تا کمی عملکرد غیرقابل تصور خود را که برای معاملهگران به نمایش درآورده بودند را بهبود ببخشند.
خوش بینی به رمزارزها و آینده آنها
بیت کوین که نزدیک به ۷ درصد رشد را در بازار ارزهای دیجیتالی تجربه کرده بود، محدوده ۴۸ هزار دلاری را لمس کرده و بسیاری از معاملهگران این بازار، کاملا خوشبین به روندهای نجومی هستند که طی هفته آتی برای آنها به احتمال زیاد رقم خواهد خورد.