بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۸
در بازار قرمز، خریداران اوراق را شفاف کنید!

تاکید مجدد آقای رئیس: تاثیر اوراق بر بورس، اندک است

تاکید مجدد آقای رئیس: تاثیر اوراق بر بورس، اندک است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در صنعت بانکی، بین نرخ ارز اعلام شده به بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی تناقض مشاهده می‌شود.
کد خبر : ۲۵۰۲۳۹
نویسنده :
مینا علیزاده

مجید عشقی+بورس نیوز

به گزارش بورس نیوز، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، بازگشت اعتماد به بازار را منشاء اصلی ثبات در آن خواند و اظهار کرد: ثبات در بازار باعث بازگشت اعتماد سهامداران خرد و عمده به بازار می‌شود.

پیگیری شفافیت اطلاعات مالی و اطلاعات منتشر شده شرکت‌‍‌ها بر کدال و اطلاعاتی که به سرمایه‌گذاران داده می‌شود، از جمله موضوعاتی است که در این راستا پیگیری می‌شود.



شفافیت بانکی‌ها و تناقض‌های فراوان

عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه اطلاعات شفاف به اعتماد سرمایه‌گذاران منتهی می‌شود، اظهار کرد: اطلاعات شفاف به این معنی است که در صورت‌های مالی شرکت‌ها، تناقض، تضاد یا ابهام وجود نداشته باشد. در صورت‌های مالی برخی از صنایع تناقض وجود دارد. برای نمونه در صنعت بانکی، بین نرخ ارز اعلام شده به بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی تناقض مشاهده می‌شود. این دست موضوعات باعث تحمیل هزینه‌هایی می‌‍شود که شرکت‌ها مابه‌ازای درآمدی بابت آن نداشته اند. اگر این بحث حل شود، به شفاف‌سازی اطلاعات مالی بانک‌ها کمک شایانی می‌کند که اعتماد سهامداران را در پی دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر، به قرارداد‌های بلندمدت در بحث تأمین خوراک صنایع برمی‌گردد. دادن یا ندادن رانت به صنایع مسأله نیست. این موضوع به سیاست دولت بستگی دارد و ممکن است دولت بخواهد از یک صنعتی حمایت یا در صنعتی تشویق به سرمایه‌گذاری کند یا از هزینه‌های صنعتی بکاهد یا یک صنعتی کاملا رقابتی کار کند. روی این موضوعات به عنوان سازمان بورس، بحثی وجود ندارد.

صنایع بورسی از آینده بی‌خبرند

عشقی در این خصوص تأکید کرد: سازمان بورس به دنبال این است که روابط مالی در صنایع به صورت بلندمدت مشخص باشد. به عنوان مثال یک شرکت پتروشیمی یا پالایشگاهی از نرخ خوراک تا ده سال آینده خود باخبر باشد. یا از سیاست‌های دولت در ارتباط با محصولات فولادی مطلع باشد. این موضوعات اگر به صورت بلندمدت مشخص باشد، سرمایه‌گذار خرد یا عمده تکلیف خود را می‌داند؛ لذا سیاستی که سازمان دنبال کرده و شخص وزیر اقتصاد و سیاست‌گذاران دولتی و معاون اول رییس‌جمهور نیز بر آن تأکید دارند، این است که ثبات در سیاست‌های تجاری به گونه‌ای دنبال شود که سهامداران و شرکت‌ها تکلیف خود را بدانند تا در بلندمدت قادر به برنامه‌ریزی باشند.

صندوق‌های توسعه‌ای و تثبیت و نقدینگی به بورس می‌آیند! 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با تصمیم قوای سه‌گانه جهت واریز بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، گفت: براساس مصوبات در نظر گرفته شد مقرر شد یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی وارد صندوق تثبیت شود که تا کنون بخشی از منابع وارد شده، اما تلاش ما بر استمرار تزریق این منابع به صورت هرساله است.

وی ادامه داد: سیاست دولت بر این است که ارز موجود در صندوق توسعه ملی به ریال تبدیل نشود و این منبع از محل ریال‌هایی که از قبل تبدیل شده و به صندوق توسعه ملی برگشته است، منابع واریزی به صندوق تثبیت باشد.

عشقی با بیان اینکه این موضوع در حال پیگیری است و بخشی از آن نیز انجام شده است، خاطرنشان کرد: اعتقاد ما در سازمان بورس این است که برای بازگشت اعتماد به بازار، نیازی به این منابع وجود ندارد. تلاش ما این است که این صندوق‌ها کمترین حضور را مگر در مواقع ضروری در بازار داشته باشند تا بازار در یک روال عادی و مبتنی بر عرضه و تقاضا به کار خود ادامه دهد.

فروش اوراق هیچ ارتباطی با بازار سرمایه ندارد، سخن درستی نیست

رئیس سازمان بورس در خصوص شایعات و شائبه‌های این روز‌های بازار که فروش اوراق دولتی را عامل ضربه به بازار سرمایه می‌خوانند، گفت: اینکه فروش اوراق هیچ ارتباطی با بازار سرمایه ندارد، سخن درستی نیست. اما نوع این ارتباط یک به یک و مستقیم نیست. تأثیر این اوراق بر بازار سرمایه بسیار اندک است، زیرا در بازار سرمایه، سرمایه‌گذارانی با ذائقه‌ها و ریسک‌پذیری‌های متفاوتی حضور دارند. افرادی که از ریسک‌پذیری بیشتری برخوردارند، اقدام به فروش سهام و در پی آن، خرید اوراق نمی‌کنند. مشتری صندوق‌های سرمایه‌گذاری و اوراق بادرامد ثابت نیز افرادی هستند که ریسک‌گریز هستند. بنابراین، جامعه مخاطب سرمایه‌گذار در بازار سرمایه متفاوت است.

عشقی خاطرنشان کرد: سه نکته در ارتباط با انتشار این اوراق وجود دارد؛ نخست اینکه، این اوراق بر اساس کشش بازار عرضه می‌شوند. در هفته گذشته، انتشار ۱۰ هزار میلیارد اوراق در برنامه بوده و آن چه که معامله شد، ۷.۵ هزار میلیارد تومان بوده است که براساس میزان درخواست صندوق‌ها، بانک‌ها و سایر نهاد‌های مالی بود. نکته بعدی این است که کل این مبلغ دوباره به همان سیستم بانکی، بیمه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازگشت داده شده است.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: زمانی که پرداخت‌های خزانه انجام می‌شود، اولویت اول اوراق تامین مالی است که در بازار سرمایه منتشر شده است. بنابراین، تمامی ۷.۵ هزار میلیارد تومان به سیستم بازگشته شد و اینگونه نیست که این مبلغ از بازار سرمایه خارج شود.

اوراق و پیمانکاران

به گفته رئیس سازمان بورس سومین نکته دراین‌باره این است که، بخشی از این اوراق منتشر شده اوراق نقدی نیست بلکه اوراقی است که دست پیمانکاران بوده و آن‌ها این اوراق را الزاما عرضه نمی‌کنند.

وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از پیمانکاران، این اوراق را تا سررسید نگه می‌دارند و اغلب حدود ۳۰ درصد از این اوراق در بازار ثانویه به فروش می‌رود و مابقی نگاه داشته می‌شود تا یا در زمان سررسید یا هر زمان که نیاز به نقدینگی داشته باشند آن را در بازار و با نرخ‌های بازار به فروشند؛ بنابراین این بخش هم تأثیر چندانی بر بازار ندارد. در واقع این اوراق در بازار سرمایه پذیرش شده‌اند و در آمار نیز لحاظ می‌شوند، اما به این معنی نیست که دولت این مبلغ را از بازار سرمایه تأمین مالی کرده است.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
رئیس سازمان بورس: بازاربدهی را بزرگ می‌کنیم
وقتی می‌گویم نَر است و می‌گویند بدوش؛

رئیس سازمان بورس: بازاربدهی را بزرگ می‌کنیم

توزیع سود نقدی همه شرکت ها از طریق سجام به زودی
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:

توزیع سود نقدی همه شرکت ها از طریق سجام به زودی

ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۷
چرا محدودیت دامنه نوسان را برنمیدارید تا بازاری مبتنی بر عرضه و تقاضا داشته باشیم و نقدشوندگی آرزو نباشد ؟
تا کی سرمایه مردم باید در صفهای خرید و فروش قفل شود و منافع اقلیتی برخوردار از رانت به منافع اکثریت ترجیح داده شود ؟
آیا این کار هم از شما بر نمی آید و یا به تحریم مربوط است ؟
آیا قیمت نباید تابع عرضه و تقاضا باشد و آیا معنای بورس و نقدشوندگی بازار همین نیست ؟
آیا در بازارهای فاقد محدودیت دامنه نوسان مثل بازار ارز یا طلا یا رمزارز ها هر روز اتفاقات وحشتناکی می افتد که از آن وحشت دارید ... یا چیز دیگریست که ما نمیدانیم ؟
لطفا این میراث شوم را از بازار سرمایه به دور بیاندازید تا لااقل یکی از مشکلات کم شود.
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۳
آقای عزیز یا واقعا ....هستید و یا خود را به .... می زنید مشخص است پولی که حقوقی ها برای سبدگردانی و رونق بورس در اختیار دارندرا شماآنان را مجبور به خرید اوراق می کنید معلوم است که بورس داغون می شود اگر جسارت دارید خرید اجباری اوراق را متوقف سازید ببنید بورس چه رونقی می گیردشما که فبل از روی کارآمدنتان از فروش اوراق مشارکت انتقاد می کردید حالا چه شده که طرفدار آن هستید بسوزد پدر قدرت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۳
بیسوادی دیگه
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
تا موقعی که دروغ گویی مسئولین بدون مجازات هست وضعیت همینه... اولش با وعده احقاق حق سهامداران و قبول فساد در بورس مردم رو به پای صندوق رای می کشند بعدش که خرشون از پل می گذره شروع به دروغگویی دوم و سوم و .. و گردن این و آن انداختن می کنند و همان فساد را به صورت گستره تر ادامه می دهند و باز پروتر از گذشته خود را آدم خوبه و فساد را بد جلوه می دهند درحالی که در همین دولت فسادها در حال انجام است نمونه واضح صندوق پالایش که دولت 10 تومن با کمک رسانه ها و تبلیغات به مردم فروخت و دزدی علنی و بدون مجازات باقی ماند یا قرعه کشی های خودرو که پولدار و رانتی ها را سرمایه دار تر و فقرا را بدبختر می کند به نظر شما یه آدم فقیر اگر در قرعه کشی ایرانخودرو برنده بشه می تونه بیش از صد میلیون یکشبه جور کنه و بحساب ایرانخودرو بریزه معلومه که نمی تونه این فقط برای پولدارهاست که همچین پول نقدی در دست دارند و اقشار کم درآمد که اجاره خانه ماهانه را نمی توانند بپردازند و این فساد ادامه دارد همان طور که وعده های مجانی شدن برخی چیزها و خوشبخت شدن مردم توسط مسئولین پنجاه ساله می شود،،، جالب اینه که مشکل فقط اقتصادی هم نیست فرهنگ و رحم و مروت و دین هم وضعیت خیلی خوبی ندارد شاید اصلا بهتر است بگوییم وضعیت بدی دارد به نظرم چیزهایی که من می فهمم را مسئولین عمیق تر می فهمند
متضرر در بورس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳
ببند اون ..........
مالباخته
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶
عشقی ببند در اون ............رو
مالباخته
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
عقشی جان ببندش درِ اون صاب مرده دستشویی رو
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۵
عشقی عشق خودش را می کند توباغ نیستی عشقی جان فقط خواجه حافظ نمی داند بس کن دیگر با این اوراق فروشی یکی دو درصد اعتمادی که بازار سرمایه داشت از دست رفت بریم بازار دیجتال نازنینا
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.