جفت پوچ مسئولان در بورس ...
احسان خورشیدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورسنیوز، ضمن اشاره به ترویج بیاعتمادی در بازارسرمایه، اظهار کرد: بورس با قرارگرفتن در حالت رکود، ارزش سهام را حدود ۵۰ درصد به سمت پایین کشاند. زمانی که سرمایهای برای تقویت عرضه و تقاضا وجود نداشته باشد، برای بازار اتفاق مثبتی نمیافتد.
وی افزود: البته بازار خود را با ارزش سهمها هماهنگ میکند اما؛ با نبود نقدینگی این عمل در زمان طولانیتری صورت میگیرد و همچنین علیرغم شعارهای دولت درباره توجه و حمایت از بورس، هیچ حرکتی در این خصوص انجام نشده بنابراین در نتیجه با بیاعتمادی سرمایهگذاران، ورود نقدینگی به بورس با مشکل مواجه شد.
- بیشتر بخوانید: حرفه ای شدن بازار سرمایه در گرو توسعه ابزارها
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در واقع کسی که قصد سرمایه گذاری و برگشت به بورس را دارد، باید حرکتی مثبت در رشد این حوزه ببیند؛ در غیر این صورت فقط طرف عرضه تقویت شده و بخش تقاضا کاهش مییابد.
خورشیدی خاطرنشان کرد: البته افراد متخصص در این حرفه، استراتژی سرمایهگذاری بلندمدت را دنبال میکنند که امروزه تعداد این افراد نسبت به بقیه سهامداران کاهش پیدا کرده، به همین دلیل آنها نمیتوانند با سرمایهگذاری خود، بازارسرمایه را سرپا نگه دارند. در نتیجه دولت باید با کسب اعتماد عمومی و ایجاد ثبات در بازار، رشد و وضعیت بورس را هوشمندانه بررسی و تضمین کند.
وی در خصوص راهکارهای برگشت اعتماد مردم به بازار سرمایه بیان کرد: در این خصوص دیگر نمیتوان به حرفها و شعارهای دولت اتکا کرد چرا که امروزه مسئولین از رئیس سازمان بورس تا رئیس جمهور فقط وعدههای توخالی سر داده و در عمل هیچ کاری انجام نمیدهند. در حالی که دولت میتواند با تدوین نقدینگی توسط صندوقهای بزرگ بازار و شرکتهای حقوقی، قیمتها را در بازار سرمایه تثبیت کند.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکتهای که از لحاظ روانی در بازار موثر بوده، نرخ بهره است. یعنی دولت میتواند نرخ بهره را به گونهای تعیین کند که به بازار سرمایه فشار زیادی وارد نشود. معمولا در اوایل دولتهای جدید، رکود تورمی ایجاد شده و بازار به زور خود را سرپا نگه میدارد. در حال حاضر نیز این وضعیت در کشور حاکم شده؛ اما با رشد ۲۵ درصدی نرخ دلار، فروش شرکتها و وضعیت اقتصاد بهتر از قبل شده است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: امروزه همانطور که در فضای مجازی میبینیم عموم مردم تمایلی به ورود نقدینگی خود به بازار سرمایه ندارند. چرا که در سال گذشته دولت با تبلیغات خود باعث ورود بسیاری از سرمایهگذاران به بورس و متضرر شدن آنان شد؛ اما در حال حاضر تعداد سهامداران و حتی افراد متخصص بورسی نیز کاهش شدیدی پیدا کرده است.
اگر دولت بورس را تورم زا می داند، بهتر بود در تبلیغات انتخاباتی هم نامی از بورس نمی برد، تا انگ دروغ گویی هم به آن نچسپد.